fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ORGANİK GÜBRE İMALATI VE ÜRETİM TESİSİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ORGANİK GÜBRE İMALATI VE ÜRETİM TESİSİ

Değerli Organik Sevdalısı Dostlarım;26,05,2009
    Organik gübre üretim tesisleri hakkında yazdığım yazılarımın ilgili sitelerdeki formlarda ilgi ile takip edilmesi ve bana ulaşan organikçi dostlarımın bu konu hakkında benden istemiş oldukları ön bilgiler konusundaki yoğunluğu memnuniyetle gördüm ve oldukça çok bu ilgi karşısında mütehassıs oldum.
    Tüm organikçi dostlara teşekkür ederim…
    Ancak,
    “ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULMASI” noktasında biraz detaylara girmek mecburiyeti hasıl oldu….
    Organik gübre üretimi konusunda ana detay olarak üç ana unsur öne çıkmaktadır.Bunları basitten zora doğru sıralarsak;
    *-İster leonardit olsun isterse hayvansal gübreler olsun - tavuk gübresi,büyükbaş gübresi gibi hiçbir zahmet çekmeden atık olarak bırakıldıkları yerde uzun zamanda kendi kendine organik gübre haline dönüşür.sadece elemek ve çuvallayarak pazarlamak gibi bir zahmeti vardır.Fakat bu şekilde elde edilen organik gübrenin geçen bu zaman içerisinde pek çok besin elementini kaybetmesi söz konusudur.Pek fazla yararı bitkilere olmayabilir.Ama yinede hiç gübrelenmemiş olmasından, toprak için ,bu şekilde bile gübrelenmesi faydalıdır.Toprak için faydalıdır fakat bitkiler için beklenen yeterli randumanı vermeyebilir.Çok cüzi sermaye ile üretimi yapılıp pazarlanabilir.Tek tehlikesi içerisindeki patojen mikroorganizmaların yeterince yok edilememesi ve yabancı ot tohumlarının itlaf edilememesidir.İnsan ve hayvanların sağlığına zarar verebilir.kullanım esnasında gerekli tedbirler alınmalıdır.
    *-Birincisine göre daha zahmetli olan ikici yöntem ise “ORGANİK GÜBRE İMALATI” dır.bu yöntemde fazla bir mekanizasyon ve otomasyon yoktur.bu yöntem genellemesi içerisinde “FERMANTASYON”,”KOMPOSTLAMA”,BİYOGAZ ÜRETİM SONRASI ÜRÜN”,”MANUEL KARIŞIM” gibi imalat şekilleri vardır.Genellikle manuel olarak insan gücüne dayalı üretim yapılır.Elde edilen organik gübre besin değeri olarak kendi standart özelliklerine en yakın özellikleri taşır ve Pazar payı olan bir yapıya sahiptır.besin değeri olarak istenilen randumana yakın değerler elde edilebilir.Patojen mikro organizmalar ve yabancı ot tohumları büyük ölçüde yok edilebilir.Üretimi zamana bağlıdır.bu zaman max 45 – 60 gün arasında değişir.Büyük kapasiteli üretimler için elverişli değildir.
    *-Üçüncü yöntem ise bizim sizlere uzun zamandır lanse ettiğimiz.”ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ” dir.Bu yöntemde gübrenin ham olarak sisteme dahil olmasından itibaren paketleninceye kadar geçen tüm serüveni otomasyonludur ,kontrol altındadır..Kesinlikle sistem içerisinde patojen mikro organizmanın ve yabancı ot tohumlarının hayatiyeti biter.Her aşamada sistem içerisinde üretilmekte olan organik gübrenin yapısı kontrol edilebilir ve gerekli besin elementleri ilavesi yapılabilir.Homojen bir yapı ve süreklilik sağlanması mümkündür. kendi kendisini amorti etme zamanı oldukça verimlidir.Sistemin kuruluşuna bağlı olarak ve üretim materyaline bağlı olarak katı ve sıvı formlarda üretim yapmak mümkündür.katı formlar olarak aynı tesiste TOZ,GRANÜL ve PELET formda üretmek mümkündür.Üretim esnasında fire oluşması neredeyse imkansızdır.Tertemiz bir ortamda üretim yapılır.
    Bu açıklama görülen lüzum üzerine yapılmıştır.

Cevap: ORGANİK GÜBRE İMALATI VE ÜRETİM TESİSİ

Sayın Yusufyel, Bu açıklama için teşekkür ederim ancak ilk okuduğumda fazla birşey anlamadım. İlk paragrafta sorun yok. ancak ikinci ve üçüncü maddelerden fazla birşey anlamadım. Biraz daha açıklayabilirmisiniz.

Comment

buğdayda organik hazır gübre kullanan varmı, granür veya pelet olarak
      varsa temin ediceğmiz adres vs bilgiler trşekkür ederim

Comment

ilk arayan beyefendi için ikinci ve üçüncü paragraf açıklaması özet olarak şudur;basit yöntemlerle zaman problemi olmadan ve besin elementleri olarak imalat esnasında ne oluşmuş ve geriye ne kalmışsa ambalajlanıp pazarlanması olayına basitçe organik gübre imalatı diye adlandırabiliriz.Bu sistemde homojen bir müdahale söz konusu değildir.Yüksek kapasitelerde üretim yapmakta bu çeşit sistemlerde pek kolay olmaz.Daha basit bir söyleniş tarzı geliştirirsek ikinci paragrafta söz edilen imalat ATELYE SEVİYESİNDE YAPILAN İMALATolup üretim tesisi ise FABRİKASYON SEVİYESİNDE İMALATI İFADE EDER.b,Bu yüzden üçüncü paragrafta imalattan söz ederken ÜRETİM tesisi ifadesi kullanılmıştır.ikinci paragraftaki imalatta söz edilen gerekli finansman olayı üçüncü paragraftaki üretim tesisine göre daha az olmasına rağmen zamana bağlı olarak üçüncü paragrafta söz edilen tesis daha ucuza mal olmaktadır ve kendisini kısa sürede amorti etmektedir.
        umarım yararlı olmuştur.meramımı anlatabilmişimdir.

idris bey kardeşime gelince;
        buğdayda da organik gübre kullanılmaktadır ve özellikle sulanamayan topraklarda diğer tüm gübrelere göre daha çok verimli olmaktadır.organik gübre hem en az üç yıl etkisini toprakta sürdürmekte ve hemde toprağın nemini uzun süre muhafaza etmesine sebep olmaktadır.ayrıca bu özelliği sebebi ile toprağın yüzeyinin erozyona uğramasına çok ciddi şekilde mani olmaktadır.Bu demek değildirki bir sefer gübre atacaksın üç yıl atmayacaksın hayır her yıl diğer gübreler gibi atmaya devam edeceksiniz.alt gübresi olarak dekara 25 kg.üst gübresi olarak dekara 25 kg.organikgübre atmak yeterlidir.Gübre üreticisi olarak önereceğim üç firma mevcut...
        birincisi çorumda yumurta tavuğu gübresinden organik gübre üreten bir firma ismini hatırlamıyorum.ikincisi sivasta kurulmuş leonardit esaslı üreten bir firma ve üçüncüsü mardinde kurulmuş leonardit esaslı organik gübre üreten bir firma..
        selamlar...

Comment

Yusuf bey, yazınızdan çıkartabildiğim kadarı ile, sizin organik gübre üretim tesisleri hakkında ayrıntılı bilgi ve birikiminiz var. Üretim tesisilerinin getirisinin fazla olması hesabı ile, yararlılığının daha fazla olmasından bahsetmişsiniz. Bizlere örnek bir tesis ve işleyiş mekanizması ile beraber örnek verebilir misiniz.

Comment

Selam!
            Biz yeni kurulmuş Tarımsal Kalkına Koparatifiyiz,biz bu organik gübre üretimi yapmayı düşünüyoruz tesis ve işlemesini.Bu konuda bize yardımcı olabilirmisiniz.Projelendirme vs. gibi konularda yardım gerekiyor.Saygılarımla

Comment

Sayın yusufyel, Yarasa gübresi işleme tesisi kurmam gerekiyor. Bu konuda bilgi paylaşımında bulunabiliriz.

Comment

sayın yusfyel efendim bilgilerinizdebn ve alakanızdan memnum oldum
                yanlız bizim arazilerimiz Edirnede bu tür bahsettiğiniz organik gübreleri nereden nasıl temin edebilirim ,
                bize yakın yerlerden ulaşabilirmiyim teşekkür ederim

Comment

ebrar rumuzlu kardeşime;
                  istediğiniz tesislerle ilgili dün kü idris beye ithafen yazılmış yazımda bilgi mevcuttur.pek çok firma ile diyalog halinde olduğum için isim vermem doğru olmaz.ama gerek internetten ve gerekse belirttiğim yörelerdeki üreticilerden bu firmalarla ilgili detay bilgi almanız mümkündür.
                  işleyiş mekanızması ile ilgili olarakta şimdilik bilgi vermemiz doğru olmaz...

selamlar
                  y.yel

Comment

sayın idris bry;
                    bildiğim kadarı ile edirne bölgesinde ciddi anlamda organik gübre üretim tesisi yok.size önerebileceğim üretimler konusunu şu şekilde tarif etmem mümkün.yumurta tavuğu esaslı organik gübre üreten firmalar için keskinoğlu firmasını ve yine tavuk gübresi esaslı çorumda bir imalatçıyı önerebilirim.leonardit esaslı olarak ta sivastaki bir firmayı ve mardindeki KARASİN firmasını önerebilirim.
                    selamlar.yyel.

Comment

sayın selsaraç;

yarasa gübresi kalite olarak oldukça değerlidir.eğer yeterli kapasitede stoklarınız varsa üretim tesisi kurarak pazarlamaya değer.yarasa gübresi ile leonarditin uygun oranlarda rasyon edilmesi ile iyi,kaliteli,tercih edilebilecek bir organik gübre üretip pazarlamak mümkündür.
                      selamlar.
                      yyel

Comment

Sayın Yusuf bey açıklamalarınız için çok teşekkürler.Ben yumurta tavuğu gübresini işlemek için kurmam gereken sistem hakkında bilgi almak istiyorum.Veya bu sistemleri kuranlarla nasıl temasa geçebilirim.İşlemek derken ana hedefim gübre elde etmek.Bunun yanında biogaz üretimi hakkındada bilgi edinmek istiyorum.

Comment

sitemizi inceleyiniz.

sonra tekrar görüşebiliriz.
                          selamlar. y.yel

Comment

Sayın idris bey,

2003 yılından NTL Plant Org. Gübre Fab. hizmet vermektedir. Pelet ve Toz halinde 25 Kg. lık ambalajlarda üretim yapılmaktadır. Üretilen mamülü daha önce deneme ekimleri yapılmıştır. Bugday, Arpa, Ayciceği, Kanola gibi bölgenizde yogun ekimi olan tarımsal ürünlerde istenilen sonuçlara ulaşılmıştır. İrtibata gecmek için bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

02667577100 - 05439025086

Comment

syn yusuf bey bu konularla ilgili vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşkkür ederim.bizim 300 büyük baş hayvanımız var ve bu büyükbaş hayvanlarımızdan hem organik gübre üretimi hemde biyogaz üretiminden yararlanmak istiyoruz bunun için bir tesis kurmak istiyoruz fakat bazı konularda yeterli bilgiye sahip degiliz. öncelikle 300 hayvan gübresini kullanabilecegimiz tesisin maliyeti ne kadar olur.gübrelerin fermantasyonu için düşündügümüz tankın içini 2 ye ayırmayı düşünüyoruz çünkü fermantasyon sürecinden sonra gaz çıkışı oluşan gübrelerin hafifleşerek siger gübrelerin üstüne çıktıgı şeklinde bilgiler edindik fakat fermantasyon işlemi bittikten sonraki günde gübrenin 100 de kaçının gaz çıkardıgının hesabını nasıl yapabiliriz çünkü fermantasyon işleminden sonra hergün yeni gübre takviyesi yapmamız gerekiyor diye biliyorum cevap verirseniz çok memnun olurum saygılarımla.

Comment

Working...
                              X