fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EVSEL ATIKLARIN ORGANİKGÜBRE OLARAK DEĞERLENDİRİLM

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• EVSEL ATIKLARIN ORGANİKGÜBRE OLARAK DEĞERLENDİRİLM

EVSEL ATIKLARIN organik üretimler için mutlaka değerlendirilmesi ve bu çok değerli ORGANİK YAPIYA SAHİP EVSEL ATIKLARIN atık olmaktan çıkartılıp organik gübre haline getirilerek pazarlanması gerekir.bu yazım ORGANİK İÇERİĞE SAHİP EVSEL ATIKLARINI değerlendirmek isteyen belediyeler için bir ön bilgi verebilmek içindir.
    bu konu ile ciddi ilgilenen belediyeler için mail adresimi aşağıda veriyorum.
    [email protected]
    [email protected]
  • Fidanligi.com

Cevap: EVSEL ATIKLARIN ORGANİKGÜBRE OLARAK DEĞERLENDİRİLM

Kompost reticisi Komposter EkoKompost 700 linkindeki komposter hakkında yorum yazabilir misiniz?

Comment

Cevap: EVSEL ATIKLARIN ORGANİKGÜBRE OLARAK DEĞERLENDİRİLM

sayın selsaraç;
      bizim evsel atık olarak bahsettiğimiz organik gübreye çevirme işlemi büyük belediyelikler bazında ve biyogaz üretiminden sonraki çıktı,fermente olmuş evsel atıkların organik gübreye çevirilmesi ve kullanılır hale getirilmesidir.tonlarla ifade edilir.
      bahsettiğiniz ürünün verilmiş detaylarını inceledim.fermente süresi uzun olan işlemdir.ama sonuçta elde edilen fermente edilmiş organik ürün organik gübre olarak kullanılabilir.ciddi anlamda da verime katkısı olur.burada önemli olan kompozitöre konulan organik ürünlerin içerisinde patojen mikroorganizmaların bulunmamasının önceden kontrol altında olması gerekir.son aşamada bir miktar toz kireçle yada kireç şerbeti ile bu teklike minimumu değerlere indirgenebilir.
      çimlerle ilgili verilmiş olan C / N oranının sehven yanlış yazılmış olduğunu tahmin ediyorum ..çünkü ben çim C / N oranının 13 cıvarında olduğunu sanıyorum.
      bahsettiğiniz kompozitör için söyleyeceğim sonuç şudur.bahçe işinden zevk alan hobi olarak değerlendiren kişilerin evsel atıklarını değerlendirerek kendi organik gübrelerini üretmelerini ve kullanmalarını destekliyorum.fermantasyon için gerekli mikroorganizmalar için bu kompozitöre bir yada iki kilogram kadar yaş inek gübresi koymaları yeterlidir.doğal mikroorganizma faaliyeti hemen başlar.ancak sıcaklığın min.30 derece olmasını sağlamak gerekir....
      selamlar...

yyel

Comment

Working...
      X