fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YATAY GÜBRE KURUTMA FIRINLARI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• YATAY GÜBRE KURUTMA FIRINLARI

Yüksek nem içeren materyallerde kurutmanın ne derece önemli olduğunu biliyoruz.
    Sadece yumurta tavuğu gübresi ve fermente edilmesine ihtiyaç duyulmayacak her türlü yüksek nem oranına ( % 78 max. ) sahip materyallerin kurutulmasına yönelik yatay olarak imalatı yapılacak olan özel bir proje uygulamaya girecek ve ihtiyaç duyanlar için üretimi gerçekleştirilecektir.daha önce tidep projesi olarak çalışması yapılmış ve başarıyla uygulanmıştır.kurutmaya ilgi duyanlar için bilgi verilir...
    iletişim için...

[email protected]
    [email protected]
  • Fidanligi.com

Cevap: YATAY GÜBRE KURUTMA FIRINLARI

Sayın yusufyel, Materyalleri yakmadan, kül oluşumuna sebep olmadan ve kimyasal yapısına zarar verilmeden kurutmak mümkün mü? Kurutma süresi ne kadardır? kaç derecede ne kadar sürede kurutma işlemi tamamlanıyor. Ve neticede son ürünün nem oranı % kaç olmaktadır?

Cevaplarsanız sevinirim.

Comment

SAYIN SELSARAC;
      evet !
      materyalleri yakmadan,kül oluşmasına sebep olmadan ve kimyasal yapısına zarar vermeden kurutmak mümkündür.belki ihmal edilecek kadar çok küçük değerlerde mikronize kayıplar olabilir.kurutma süresi materyallerin içerdiği nem oranı ile doğru orantılıdır.yüksek nem oranında gerekli olan ısı miktarı yüksek olur ancak yakma işlemi olmaması için kurutma süresi uzun gerçekleşir.kurutulacak materyalin ana yapısı da önemlidir.organik gübre haline dönüşüm isteniyorsa min.9 günlük fermente süresi de göz önüne alınmalıdır.bir örnekle ifade etmek gerekirse ; yumurta tavuğu gübresi ve leonarditle ilgili bir organik gübre üretimi söz konusu ise bunların kısa sürede kurutulması mümkündür..saatlik sürelerde kurutulabilir.ancak büyükbaş hayvan gübresi,et tavuğu gübresi,evsel atıklar gibi materyaller söz konusu olursa mutlaka fermente edilmeleri gerekir ki buda uzun süre alır.fermente işlemi yapılan kurutma sistemlerinde min sıcaklık 30 derece , max.sıcaklık 65 derece olmalıdır.daha fazla olması durumunda fermantasyonu sağlayan mikroorganizmaların aktivitesi durur,ölür.30 dereceden aşağı olması durumunda fermantasyon yavaşlar 10 derecede durur.hiçbir özelliği kalmaz.yukarıda bahsedilen 9 günlük süre bu son materyalleri içerir.en ideal ürün çıkış nem oranı min. % 8 - max % 12 olmalıdır.bundan daha aşağısı gereksiz enerji sarfiyatıdır,daha fazlası ise istenmeyen kokuların yayılmasının önünün açılmasıdır.her halukarda organik gübre özelliğini korur.umarım yararlı olmuştur..
      saygılar...
      yyel.

Comment

Açıklamanız için teşekkür ederim. Benim asıl sorum yarasa gübresinde bulunan nemin kurutulması ve içerisinde bulunan zararlı bakterilerin temizlenmesi için pastörizasyonunu kasdederek sormuştum. Yarasa gübresinin, fermentasyonunun gerekli olup olmadığını bilemiyorum ancak fermentasyon yapılmasının gerekmediği yönünde yorum yapabiliyorum. Sadece kurutma ve belli bir sıcaklıkta belli süre tutulması yeterli sanıyorum.

Comment

yusufyel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Yüksek nem içeren materyallerde kurutmanın ne derece önemli olduğunu biliyoruz.
          Sadece yumurta tavuğu gübresi ve fermente edilmesine ihtiyaç duyulmayacak her türlü yüksek nem oranına ( % 78 max. ) sahip materyallerin kurutulmasına yönelik yatay olarak imalatı yapılacak olan özel bir proje uygulamaya girecek ve ihtiyaç duyanlar için üretimi gerçekleştirilecektir.daha önce tidep projesi olarak çalışması yapılmış ve başarıyla uygulanmıştır.kurutmaya ilgi duyanlar için bilgi verilir...
          iletişim için...

[email protected]
          [email protected]
          sayın yusf bey sizin bu organik gübreden temin etmemiz mümkünmü
          sanırım fabrikanız faliyete geçmiştir ilk müşteriniz ben olmak isterim saygılarımla

Comment

sayın selsarac;

elinizdeki yarasa gübresinin işlemden önceki yani ilk haldeki nem oranı nedir.? bu önemli ...
            evet fermente edilmesi gerekmez ama sterilize edilmesi gerekir.bu da yatay kurutma fırınında çözümlenir....
            siz fırına girmaden önceki nem oranını söyleyin,sürekli temin edebileceğiniz miktarı (kapasiteyi ) söyleyin diğer kısımlar hakkındaki bilgileri,gerekli katkıları,gerekli ısı enerjisini vb. biz size ön bilgi olarak gönderelim...
            selamlar...

yusuf yel

Comment

idris kardeşim;

biz kendi adımıza gübre üretmiyoruz.
              organik gübre üreten tesisi anahtar teslimi kurabileceğimizi bildiriyoruz.
              ancak size ne kadar organik gübre lazım veya nerede kaç dekar alanda ne ekiminde kullanacaksınız bildirsenizde biz size alt ve üst gübresi olarak ihtiyacınız olan toplam organik gübre miktarını bildiririz.şu anda yakın irtibatta olduğum iki firmanın iki farklı çeşit ürününü sizin vereceğiniz bilgiler ışığında önerebilirim.bu organik gübrenin birisi yumurta tavuğu gübresi esaslı organik gübre diğeri ise leonardit esaslı organik gübre...

yardımcı olmak için elimden geleni yaparım...
              bekliyorum..mail adresimi kullanarak gerekli bilgileri gönderebilirsiniz.isterseniz bu forum üzerinden de bilgi aktarabiliriz karşılıklı olarak...

mail adresim : [email protected]
              [email protected]

selamlar...

yyel.

Comment

yusufyel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                idris kardeşim;

biz kendi adımıza gübre üretmiyoruz.
                organik gübre üreten tesisi anahtar teslimi kurabileceğimizi bildiriyoruz.
                ancak size ne kadar organik gübre lazım veya nerede kaç dekar alanda ne ekiminde kullanacaksınız bildirsenizde biz size alt ve üst gübresi olarak ihtiyacınız olan toplam organik gübre miktarını bildiririz.şu anda yakın irtibatta olduğum iki firmanın iki farklı çeşit ürününü sizin vereceğiniz bilgiler ışığında önerebilirim.bu organik gübrenin birisi yumurta tavuğu gübresi esaslı organik gübre diğeri ise leonardit esaslı organik gübre...

yardımcı olmak için elimden geleni yaparım...
                bekliyorum..mail adresimi kullanarak gerekli bilgileri gönderebilirsiniz.isterseniz bu forum üzerinden de bilgi aktarabiliriz karşılıklı olarak...

mail adresim : [email protected]
                [email protected]

selamlar...

yyel.
                yusuf bey daha önce sizin bahsettiğiniz yerlerle irtibat sağladım ama nakliye konusunda sorun yaşadık ben aslen edirne ipsaladanım bu bahsettiğiniz bölgelerdeki gübre fabrikları keni çevresinde veya bayiliklere gübre temin ediyorlar
                ben esasında gübre organik gübre konusunda tesisi çalışmaları yapmak istiyorum belki bu yıl deyil ama önümüzdeki yıl yadada bir kaç yıl içersinde başlıyacağım inşallah
                sizden ricam organik gübre ünitesi kurmam için (hayvansal gübreler)için bana maliyeti ne olur??? ne gibi prosüdürler gerekli ?
                yardımcı olursanız sevinirim

Comment

idris kardeşim;

size iki dosya göndereceğim.bunlardan büyükbaş yazan resim hem büyükbaş hayvanlar için kullanılır hemde et tavuğu için kullanılır.diğer dosya ise yumurta tavuğu gübresi ve biyogaz tesisi çıktılarının filtreden sonraki yüksek nemli kısımlarının organik gübre üreetimi için kullanılır...
                  maliyetlerine şimdilik
                  istersen acele etme...bu tesisler min saatte 1 ton kapasiteli tesislerdir.saatte 20 tona kadardır.bu tonajlar ürün haline gelmiş pazarlamaya hazır tonajlardır.
                  sen kapasite noktasında karar verdikten sonra tesis fiyatlarını ve diğer bilgileri size göndereyim....
                  bana mail adresini gönder..

selamlar..

yusuf yel
                  [email protected]
                  [email protected]

Comment

yusuf bey yarasa gübresi işleme fabrikası üzerine iletişime geçelim selamlar

Comment

slm.etlik tavuk gübresi tesisi kurmak için gerekli ekipmanları nasıl ve nereden temin edebılırım

Comment

sayın şevket akıncı;
                        ön bilgi için lütfen sitemizi inceleyiniz.yusufyel.com
                        et tavuğu gübresi için yatay kurutma fırını kesinlikle olmaz.fermente edilmesi gerekir.onunla ilgili detay bilgileri mailime iletişim bilgilerinizi göndererek alabilirsiniz.01 mart 2010 tarihine kadar verilecek bilgiler ücretsizdir.bu tarihten sonra ön bilgi için sadece sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.daha sonra detay bilgiler arzu edilirse cüzi bir bedel karşılığında gerekirse yüzyüze yapılacak görüşmelerle verilecektir..

selamlar...

yusuf yel
                        [email protected]
                        [email protected]
                        0 542 477 96 29

Comment

Working...
                        X