fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik gübre makina üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Organik gübre makina üretimi

Organik gübre üretim tesislerinde kullanılan,kullanılması gereken makinalar konusunda pek çok spekülasyonların olması sebebi ile bu yazıyı yazma ihtiyacını hissettim.
    Organik gübreler konusunda fiziki hiçbir çalışması olmamış pek çok kişi veya firmalar nazari bilgilerini kesin bilgiler zannıyla fikir üretmişler,makine ihtiyacı olanları yanlış yönlendirmişler veya yanlış makinaların satın alınmasını sağlamışlardır.
    Makinaların üretilmesi konusunda deneme yanılma yöntemleri ile pek çok yatırımcıyı muzdarip etmişler ve yeni yatırım yapmayı planlayan müteşebbislerin ise olaylara oldukça çok şüpheci davranmalarına sebep olmuşlardır.
    Hırs ve kolay kazanma içgüdüleriyle bu tip aktivitelere giren merdiven altı tabiri kullanılan kişi veya firmalar bu makinaları kurallarına uygun,verimli ve rantabl üretecek firmaların üretim haklarına çok kötü zarar vermişlerdir ve vermeye de devam etmektedirler.
    Bu tip yanlış kararlar alan ve yanlış makinaları üretenlerin yaptığı bu uygulamaların sonucu ne olmaktadır.?!
    -Taahhüt edilen kapasite verimi asla temin edilememektedir.
    -Enerji maliyetleri gereken maliyetin çok çok üzerinde gerçekleşmektedir.
    -Çok sık sistem arızaları meydana gelmektedir.
    -Çok sık yedek parça ihtiyacı olmaktadır ancak üretimlerin standartlara uygun olmaması sebebi ile arızalı parçalar olmadan yenisi üretilememektedir.
    -İstenilen kalitede gübre üretimi yapılamamaktadır.
    -Çok kısa sürede makinalar üretim ömrünü tamamlamaktadır ve hurdaya ayrılmaktadır.
    -Yanlış planlanmış üretimi yanlış yapılmış makinalar sebebi ile gerekenden daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.
    -Kapasitesi,kalitesi ve verimi olmayan üretim sistemleri sermayeden ciddi zararlara sebep olmaktadır.
    -Yanlış üretilmiş sistem bütünü çevreye de ciddi zararlar vermektedir.
    -Üretim esnasında karşılaşılan teknik sorunlar esnasında yardımcı olacak muhatap bulunamamaktadır.
    -Kurulan sistemin bulunduğu alanda yeterli tedbirlerin alınamaması sebebi ile insan sağlığına zararlı bir ortam oluşmaktadır.
    -Kısaca her organik gübre üretim tesisi kurdurmak isteyen de , tesisi kurabileceğini söyleyen de “ne yapılacağı konusunda” kesin bilgiye sahip olmakla birlikte ancak “nasıl yapılacağını” bilmedikleri için çok ciddi zararları hem kendilerine hem etraflarına ve hem de milli servete zarar vermektedirler.
    ÖYLEYSE; Yapılması gereken nedir?
    Yapılması gereken hem çok basit ve hem de en akıllıca olanı yapmaktır.Organik gübre üretim tesisleri konusunda,organik gübre üretimi konusunda,üretim stratejilerine vakıf olarak teknolojik üretim yapabilme konusunda,sistemi komple tasarlayıp detayları irdeleme konusunda yetenekli insanlardan en azından danışmanlık almak en doğru olan yol olacaktır.Bu danışmanlığı yatırım yapacak kişi veya firmalarında ,makine ve sistemi üretecek kişi veya firmalarında mutlaka talep etmesi en uygun olan stratejidir.Hiç değilse sistem üretimini yapacak firmanın yapacağı üretimin projesini kontrol ettirmek içinizin rahatlamasına ve yatırımın objektif denetlenmesine katkısı olacaktır.Egoların bir kenara bırakılıp tecrübeden yararlanmak her zaman kazandırır ve asla danışmadan yapılacak faaliyetler kadar kaybettirmez.
    Organik dünyaya hizmeti geçen bahçesel foruma ve geçecek olan tüm müteşebbis ruhlara selamlarımla….
    YUSUF YEL
    0 542 477 96 49-0 542 477 96 29….KONYA
    ORGAN0KÇ0LER0N DÜNYASI - [email protected]
Working...
X