fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik tarım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Organik tarım

San günlerde Dünya gündeminde olan ve Türkiye'mizde de üzeerinde çokça durulmaya ba?lanan organik tar?m sitemizde "organik tar?m" ba?l??? ile sunulmu?tur.
    Linki: https://gardensel.com/tr/

Asl?nda organik tar?m bana göre eskiye dönü?tür. Yani do?al olan? aramad?r. Bizim do?du?umuz yerlerde zaten her?ey do?al idi. Ama zamanla sunni gübreler, ilaçlar devreye girdi. Her?ey de?i?ti.

Belki birim alandaki ürün miktar? artt? ama, birim lokmadaki lezzet miktar? dü?tü.

Ne dersiniz..?
  • Fidanligi.com

Ynt: Organik tar?m.

organik tar?m gelece?in tar?m?.

Eskiye dönü? oldu?unu dü?ünmüyorum. hatta eskiden hiç bir ?ey yapmadan yenen meyve sebzelerin ayn? tad?n? ve sa?l?k ?artlar?n? sa?lamak için daha fazla çal??mak gerekli.

eskiden oldu?u gibi yata yata bir tar?m ?ekli de?il, bilakis yo?un bir çal??ma gerektiren yeni ve modern bir tar?m ?eklidir. kesinlikle eski usul tar?mla kar??t?r?lmamal?d?r.

Comment

Cevap: Organik tarım

sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama yazılarda bazı harfler yerine soru işareti gelmiş ve ben anlamakta zorlandım bildireyim dediydim.

Comment

Organik Tarıma önce Tohumdan başlanılmalı.Meyve ve sebzelerin eski aradığımız tadı bulamamızn baş nedeni tohumlardaki değişiklikler.Sadece kimyasallardan korumak bitkide aradığınız o eski lezzeti geri getirmez.

Comment

teşekkürler sayın ubeyd çok doğru bir bilgilendirme bizim tohum üretimi,yada eski tohumların yeniden ihyası ile ilgili çalışmamız varmı? tarım bakanlığı bu konuda yurt dışından tohum getirmeyimi yerli tohum üretip onu ihya etmeyimi teşvik ediyor veya öneriyor diyelim.Eskiler sürekli nerde o eski enginarlar? veya buna benzer eski tatları bulamadıkları yönde şikayetleri olurdu. şimdi bizde de bu nev i şikayetler başladı.nedendir acaba? Lütfen (sende yaşlanıyosun şeklinde cevaplamayın)

Comment

teşekkürler sayın Ubeyd ben daha öncede belirtmiştim ama bir daha ifade edeyim.57 yqaşından sonra bu işlere merak saldım.(toprağa yaklaştıkça ,toprak cezbetmeye başladı) tohumdan domatesi salatalığı nasıl yetiştiririm.fideden zor beceriyorum.Eğer tohumu nereden alabileceğimi,güvenerek,ve acemi bir askeri eğitir gibi adım adım beni yönlendirirseniz söz tohumdan üretimiönce örnek bir çalışma ile daha sonra 5 dönüm bir tarlada daha sonra allah ömür verirse 60 dönüm tarlada buişi yapmayaçalışacağım.bizim oraların en büyük derdi,moda deyimle handikapı işçi bulmak nerede ise imkansız.saygılar

Comment

İsmail bey.Aradıgınız eski lezzetlerin olmamsı %90 eski tohumların ortadan kalkmasından.Sizlere aradıgınız lezzeti sunacak bazı sebzelerin tohumlarından temin edebiliriz.Ancak yülü miktarda olacak şekilde değil.

Comment

ismaill gulle bey eger her sene tohumlarinizi tarlanizdaki bitkilerinizden toplarsaniz 5 sene sonra eski lezzeti yakalarsiniz ancak kimyasal kullanmamak sarti ile eger kimyasal kullanirsaniz o tadi unutunuz arazinizi eger yabani otlar kaplamis ise size bir kolaylik bir yerden sigir surusu bulun koyun keçi at sigir gibi salin otlansinlar temizlik imandan gelir onden yiyip arkadan diskilayacaklarina gorze gubrelemeye de gerek yoktur sanirim calismlarinizda iyi sanslar

Comment

Bugün kullanılan tohumların hemen hemen hepsi F1 dediğimiz hibrit tohumlar.Bunlar azami 3 yıl üst üste kullanırsanız acılım yapar ve 4.yıl hiç verim alamazsınız.Yani ibrahim beyin fikrine katılmıyorum.

Comment

valla turkiyedeki tohumlarin icerigini bilemiyorum ancak tohum alacaksaniz karadenizin daglik bolgelerine gitmenizi tavsiye ederim oradaki organik tarim dan elde edilen tohumlar gercekten kaliteli oldugunu saniyorum

Comment

İbrahim ve ubeyd arkadaşlara ilgilerinden dolayı çok teşekkürler. tarlanyı 5 er dönüm parçalara ayırıp 5 ile 10 arası ( bir bilene soracağım adedi)buzağı sütten yeni kesilmiş ,alacağım onlar yarı açık yerlerin de büyürken başka biryer sürülüp koyun yada sığır gübresi atılmış halde bekliyor olacak sonuçta bir zaman sonra tel örgünün diğer kısmını yemeye ve gübrelemeye başlayacaklar.münavebeli bir şekilde koyun ve sığır gübresi ile takviye edilen ve otu koyun yada sığır tarafından temizlenen bir tarla ençok önümüzdeki bahara faaliyete geçmiş olacaktır.o zamana kadar ömrümüz varsa allah kısmet ederde planımızı uygulayabilirsem. resmini çekip buralarda sizlerle paylaşacağım tarlanın şu anda ki çıplak halini resmettim sonunda ilk ve son hali diye yayımlayacağım.

Comment

bu sene ancak ağaçları dikebildim işçi bulmak bizim oralarda adeta imkansız herşeyi kendim yapmak zorundayım benim şehirde büyüdüğümü düşürseniz. daha iyi anlayacaksınız beni.şimdi tarlayı bir kere sürdüm dikimden evvel bir daha sürüp ekeceğim .koyun gübresi biraz buldum. etrafa haber saldım. dönümüne hiç değilse birer romork koyungübresi atmam lazım.buradan çıkan yemi yiyem buzağı organik sayılabilirmi?tarlada daha önceden herhangi bir ilaçlama ve sunni gübre kullanılmadı su ise tahlil neticesiinsanların içmesine uygun.yol yok fabrika yok dağın başı.

Comment

İsmail Bey azminizden ve gayretinizden dolayı sizi tebrik ederim.Birde sizin bu yaşta internet kullanmanız ayr bir takdilik olay.Yaşı 30 'u geçmiş çok nadir kişi internet kullanıyor.Gerçi benim yaşımda size çok yakın,kendime pay çıkarmıyorum ama malesef durum bu.Yeriniz nerde bu işleri hanği ilde yapıyorsunuz.Bende Pamukovadan 4 dönüm yer aldım emekli olunca sera işleri düşünyorum.Selamlar

Comment

valla yazdiginiza gore organik tarima bayagi uygun gozukuyor ancak bolgenizdeki organik tarim ile bilgilenmis insanlardan yardim almalisiniz diye dusunuyorum eger organik tarimi basarabilirseniz benden size tavsiye tahila yani bugday ve turlerine yapiniz su an dunya genelinde evde ekmek yapma cilginligidir gidiyor bunun nedenide bio unlarin kullanilmasi bende yapiyorum evde gercektende cok lezzetli oluyor iki yetiskin bir çocuk bir gunde 1 kilo ekmegi bitiriyoruz taze lezzetli ve bir o kadarda saglikli valla ne diyeyim organik tarim gercekten cok zahmet isteyen bir is ulkedeki sistemi bilemedigim icin ince ayritilar konusunda mutlaka bolgenizdeki kurumlardan yardim aliniz genel yardimlari buradan surdurebiliriz ama kesinlikle ince hasasas yardimlari bu konuda egitim almis insanlardan almanizi tavsiye edebilirim oradaki kucucuk bir gelisim herseyi mahvedebilirde yani onlar daha genis bir yelpazede alacaklari icin onlarla dialog halinde olmalisiniz devlet garantisi alabilirseniz calistirmak icin is ve isci kurumuna basvurunuz yada gazeteye ilan veriniz yeterki devlet garantisini aliniz normal sartlarda avrupa birliginin organik tarimi destekleme projesi ve bu konuda turkiyeye verdigi bir para mevcuttur

Comment

Working...
                            X