fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

SN ARKADAŞLAR BİR ÖGRENCİ ARKADAŞIN MESAJI:

Belki çok klasik bir soru olacak ama bir ziraat mühendisi öğrencisi olarak bir hocamızın sormuş olduğu ÇİLEK sebze midir yoksa meyvemidir sorusuna olan cevapsız kalmamın verdiği merak ile sitede yapmış olduğum araştırmalarda sizin yayınlamış olduğunuz genel sebze tanımı konusunda çilek bir sebze sınıfında iken genel meyvecilik tanımı konusunda da meyve olarak geçmektedir. Bu sorunun tam olarak cevabını yine sizden alabileceğimi düşünerek size bu mesajı atıyorum. şimdiden vereceğiniz cevap için size TEŞEKKÜR lerimi sunarım..
  • Fidanligi.com

Cevap: Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

bende zeytin sebze midir ?, meyve midir? diye sormuştumm hocamız.. o endüstriyel ürün demişti

Comment

biyolojik açıdan hepsi meyve çünkü döllenmeden sonra yumurtalık dokusunun etlenmesiyle oluşuyorlar.Sadece yumurtalıktan oluşmuş ise gerçek meyve(ör. erik),oluşuma çiçeğin başka kısımlarıda katılmışsa yalancı meyve(ör. elma, çilek) tek bir dişi organdan oluşmuşsa basit, birçok dişi organdan oluşmuşsa bileşik meyve (böğürtlen) olarak adlandırıyoruz. Sebze dediğimiz şeyler ise bitkilerin kök ,gövde,yaprak,çiçek,meyve gibi kısımları olabiliyor. Meyveler çiçekli bitkilerin dişi organlarından oluşan yapılar açık tohumluların kozalaklarıda meyve.

Comment

ziratcilardan bu konuda yazacak kimse yok mu arkadaşşş?

Comment

biyoloji öğretmeninin(mezuniyeti İ.Ü Biyoloji yani biyolog)beğenmediniz galiba?

Comment

Meyva yada sebze ayrımını tüketim şekline değil de üretim şekline bakarak karar verme

Meyvamı yoksa zebzemi tanımı yaparken tüketim şekline değil üretim şelkine bakmalıyız ben diyorumki Çok yıllık bitkilerde Çok yıllık Çalı yada ağaçta yetişen birdefa diktiktekten sonra uzun yıllar hasat yapılan bitkilerin ÜRÜNLERİNE MEYVA denmelidir. Ekim yada dikimi her yil yeniden yapilarak yetisip hasadi yapilan ürünlerede SEBZE DENMELIDIR.

Comment

Working...
            X