fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Resimdeki bitki ıspanakmı?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Resimdeki bitki ıspanakmı?

Merhaba.Konunu yeri doğrumu tam bilmiyorum ama sebze ile ilgili olduğundan bu bölüme açmayı uygun gördüm.Bahçeme pazardan köylülerden ıspanak tohumu diye aldığım tohumları diktim fakat bu güne kadar hiç görmediğim bir çeşit bitki oldular.resimlerini alta eklediğim bitkiler acaba gerçekten ıspanakmı anlayamadım?fikirlerinizi paylaşırmısınız acaba.teşekkürler.Resimdede gördüğünüz gibi yaklaşık 60-70 cm.boya ulaştılar.

Cevap: Resimdeki bitki ıspanakmı?

Gibi duruyor

Comment

merak etmeyin kesinlikle bu ıspanak. Ancak standart tohum kullanmanın önemini buradan bir daha görmüş oluyoruz. İstediğiniz gibi ürün almak için bildiğiniz yada güvenebileceğiniz standart tohumu kullanmalısınız. Saygılarımla

Comment

Tohuma kalkmış bir ıspanak

Comment

Aynen ıspanak.Ancak hem tohumdan,hemde kardeşimiz bu bitkiye iyi bakmış,hatda suyunuda biraz fazla kaçırmış.Benim izlemim böyle.Böreği güzel olur,afiyet olsun....

Comment

Bu bilinen kuzu ıspanak cınsi değil, fakat halis muhlis ıspanak. Fakat, zannedildiği gibi çok lezzetli olmaz. Diğer ıspanak türüne göre daha otsu ve lezzetsiz.

Comment

Elbetde kuzu ıspanağının yerini tutmaz.. ama ne yapalım elde olan bu. İçine biraz soğan,biraz peynir,birazda yumurta karıştırlıp.Yufkalı böreği fena olmaz.Bu arada aşcılığım fena sayılmaz.afiyet olsun.

Comment

yeni yemek tariflerinizi bekliyoruz sayın tabiatçı

Comment

cevap yazan sn.arkadaşlara öncelikle teşekkürlerimi sunarım.konuyu açtığımdada belirttiğim gibi daha önce hiç böyle bir çeşit ıspanak görmediğim için bu bitkiyi tanıyamamıştım.sizlerin verdiği yanıtlara dayanarak bende artık emin oldum.bu arada bu tohumları 2008 kasım ayı sonlarında dikmiştim.tam çimlenme sonrasında kış soğukları başladığından bir daha gelişme göstermeyip öylece kaldılar bende örtü altına falan almayıp baharın ilk aylarında yeriz düşüncesiyle öylece bıraktım.bahar ayı gelmesiyle havalar ısınmaya başladığında birden bire kısa bir zamanda bu hale geldiler.fazla sulama nedeniyle böyle olduğundan bahseden bir arkadaş vardı mesajında galiba bütün kışın yağışlarını yediğinden olabilir belkide.Sn.Selsaraç'ın tohum konusundaki fikirlerinide artık iyice pekiştirdim.bundan sonra sertifikasız tohum kesinlikle kullanmam.buna benzer bir olayıda geçen yıl pazardan aldığım hazır domates-biber fidelerinde yaşamış ve beklediğim randımanı alamamıştım.o yüzden bu yıl tüm tohumları sertifikalı olanlardan alarak fidelerimi kendim yetiştirdim.bu ıspanaklarda kulağımıza son küpe olsun artık.tekrar herkese teşekkürler.

Comment

tabiki ıspanak % 100

Comment

bıraz fazla buyumus ama ıspanak

Comment

Working...
                      X