fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mantar hk.(Acil yardımlarınzı bekliyorum)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Mantar hk.(Acil yardımlarınzı bekliyorum)

Merhaba arkadaşlar,sonbirkaç hafta mantar hobisidir tutturdum,internetin yardımıyla mantar üretimi hakkında bir önbilgi edindikten sonra öylesine deneme amaçlı acaba sonu ne olur?Diye düşünerekten Sadece bir beyaz şapkalı mantarı gövdesinden ayırdım ve lamelleri beyaz kağıda bakacak şekilde 1 gün bekletim ertesi gün sporları gördüm,küçük bir tasa normal hazırda satılan saksı toprağını koydum ve sporları bu toprağa serptim ve 1 yemek kaşığı toz şeker döktüm toprağa(Neden yaptım bende bilmiyorum sanırım bir yerde mantara iyi geleceğini okumuştum)3 gün boyunca azar azar sulayarak karanlık bir yere koydum tası .Bu gün tasın içine baktığımda ipliksi şeylerin olduğunu farkettim.Tamamdır toprağı küflendirdik sonunda dedim ama araştırdım ki bunlar misel miş.Çok heyecanlandım ve hemen bu site aklıma geldi ve üye oldum.Şimdi birkaç sorum var yanıtlarsanız çok memnun olurum.

-Toprakta oluşan misellerin üzerini toprakla örtmelimiyim?
    -Sulamaktan başka ek olarak ne yapabilirim?
    Saygılar,ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Cevap: Mantar hk.(Acil yardımlarınzı bekliyorum)

Sayın KURT BEY, Böyle bir olayı ne duydum, ne gördüm. Hiçbirşey diyemiyorum. Burası teknik bir site. Tekniğine uygun olmayan bir duruma nasıl yön verebiliriz ki?

Comment

Bildiğim kadarıyla misel olayında buğdaya falan sardırıyorlar sonra onları çürüntüye yerleştiriyorlar ancak tecrübem hiç olmadı enteresan bir konuysa sarmışsınız

Comment

Bu arada böyle birşey mümkün değil mi?öğleden sonra fotoğraf ekliyim.Misel sandığım şey belki küftür.

Comment

Böyle bir mantar üretimi yok, mümkün değil. Mantar konusunda kitaplar dolusu bilgi bu sitede bulunuyor. okumanızı tavsiye ederim sebzecilik bölümüne bakınız...
          Üyeliğinizle ilgili sorunu düzenledim. adres sonunda .com yerine .om yazmışsınız. Şimdi farkettim ve düzelttim.

Comment

Peki dogada bunlar nasıl ürüyor? sonucta mantar sporları ve miserleri bugday tanelerine sarılı olmuyor...

Comment

SN KURT BEY:Yıllar Önce İlimizde Bir Alman Mühendis heyeti ve gurbetci işcilerin kurmuş olduğu mantar fabrikasının Misel üretim Laboratuarında çalıştım.Bu iş öyle yukarıdaki arkadaşların anlatdığı gibi basit değil.Öncelikle Tabiat'dan yada baika yerden aldığınız ve 1. aşamada sporlarını almak istediğiniz ana metaryale saf kültür denmekte ve bu ssaf kültürü elde etmek için steril bir laboratuvar ortamı şart.Bu ortamda çalışmak için özel aparatlara ihtiyaç mevcut.Kendiliğinden tabi olarak yetişen mantar saf kültürden direk mantara geçiş işlemi oluyor.Yani miselleşme çok kısa zamanda bir geçiş oluyor.Spor misele göre bakteri ve mikroplara karşı dayanıklı.ancak misel kültüre edildiği için,diğer bakteri ve zaralı mantarlara karşı şansı zayıf.Sizin rastgele yaptığınız bu karışım adeta her çeşit zaralı organizma deposu.Size tavsiyem hobinizi gerçekleştirmek istiyorsanız.Bu tür hobiciler için özel ekilmiş kompostlar mevcut.Bunu evinizin bodrumu yada loş bir yerinde bakıma alarak ara,sıra sulayarak mantar hasatı yapabilirsiniz. BU iş ciddi eğitim,bilgi,tecrübe ve maddiyat isteyen son derece ciddi bir meslek.Şahsi düşüncem bir ilim dalı.Kolay gelsin,esenlikler dilerim.

Comment

Toprağın üstüne bir mantar koydum yanlarından beyaz ipliksiler çıktı bu misel değilmi şimdi?

Comment

Sn.Tabiatçı bu yaptığımın her çeşit zaralı organizma deposu olduğunu belitmişiniz ya peki bunun zararları nedir?Çıkan mantarlar hastalıklımı olur?
                  Saygılar,

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Böyle bir mantar üretimi yok, mümkün değil. Mantar konusunda kitaplar dolusu bilgi bu sitede bulunuyor. okumanızı tavsiye ederim sebzecilik bölümüne bakınız...
                    Üyeliğinizle ilgili sorunu düzenledim. adres sonunda .com yerine .om yazmışsınız. Şimdi farkettim ve düzelttim.
                    Ama neden mümkün değil?Toprak kalite,ortam nemli ve karanlık,günlük gazı alınmış maden suyu ile nemlendiriyorum (Bu sayede hep toprağın ph düşüyor ve yumuşuyor hemde mineral bakımından zenginleşiyor.)

Sporlar kök salmazmı?Saldı işte.

Comment

Sn KURTBEY:Şu an saksıda bulunan ve beyazlaşan nesne mantarın gelişim evrelerine benziyor.Ancak Sn Saraç ve benim önerilerimi dikkate alınız.Zira Tabiatdaki pek çok faydalı ve zararlı mantar sporları rüzgarla taşınır.Sizin saksınıza doldurduğunuz ve mantar yetiştirmek istediğiniz karışım steril değil,dolayısıyla sizin ektiğiniz mantarda dahil olmak üzere pek çok zehirli mantar,küf mantarları vs. olabilir.Bu itibarla bu işten vazgeçmenizi ve yukarıda yazılanlara uymanızı tavsiye ederim.Sizin saksınızda bulunan karışım üzerinde pek çok zararlı bakteri,küf mantarı ve pek çok enfeksiyon riski taşıyan türden nebatatlar gelişebilir.Dolayısıyla bunları gerek solunum,gerekse temasla sizin ve evinizde bulanan diğer kişilere bunların bulaşma riski vardır.Tehlike bu şekildededir. Esen kalınız.

Comment

Tamam işte bunu soruyordum size.Yani ortam steril olsaydu bu şekilde üreyebilirdi.Ama ben mantarlar çıkana kadar devam etmek istiyorum amacım sadece mantar çıkacakmı çıkmayacakmı bunu öğrenmek sonuçta 100 gr topraktan çıkacak mantardan bir beklentim yok.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Birde ben gerçek manada mantar üretimi yapmak istiyorum da mantar üretim kiti arıyorum bunu nereden temin edebilirim?
                        Birde bu kiten mantarı topladığımda yerine sürekli yeni mantar çıkıyor mu?Çıkıyorsa eğer nasıl çıkıyor çünkü toplama olgunluğuna geldiğinde daha lamelleri kapalı oluyor?
                        Bunlarıda cevaplarsanız çok memnun olurum.
                        Saygılar.

Comment

Sn Kurtbey:Sizin görüşünüze göre saksıdan çıkacak olan mantarlar sizin ektiğiniz mantarlar olduğu gibi,diğer mantar türleride olabilir.Yani zehirli mantar olabilir.mantar kitine gelince büyük şehirlerde bu işin pazarlamasını yapanlar var.Birde bu hazır ekilmiş kitlerde sürekli mantar çıkmaz.belli bir dönem hasat yapabilirsiniz.lamellerinin kapalı olması normal bir hadise'dir.bakımını kiti aldığınız yerden ve sitedeki hocamızın yazılarından öğrenebilirsiniz.esen kalınız.

Comment

ben kırıkkalede mantarcılık 2. sınıf okuyan bı r ogrencıyım abı oncelıkle bıldıgım kadarıyla bu durum spermelerın ıcın uygun ordam buldurdun ama sole bır tehlıke var abı toprak eger ılacladıysan ve o ılacın ıcındekı kımyevı maddeler mısellerle ılıskıye gırmısse bu cok tehlıkleı cunku solundunda bıle solunum enfeksıyonlarına yol acan bu ılaclar ılerde sızınde yedınızde mantarınıza zarar vermez ama sıze zarar verebılır bırde su var mantarlar mısellerı uygun ordam buldunda catlar yerede koysanız uygun sıcaklı nem ve dıger ortamları buldu zaman mıseller yerdede gelısır ama mantar vermeyebılır bırde bır sy var mantar tumorlu cıkabılır bır sey daha var mantarlarda seker uygulaması yaptın da dıger mıkaro organızmaların ysamn ortamları sekerlı ortamlar oldu ıcın bocek ve dıger mıkroı organızmalara davetıye cıkarmıs olabılırsınız ınsallah basarılı olmussunuzdur eger basarılıysanız mantar hususunda cıgır acmanız dılegıyle

Comment

Bu işler tesadüfle olmaz,ilmi ve entegre tesisler şart.vatandaşda anlatdığım heves fıkrasını okusun.temsilde hata olmasın,benzetme yokkk.sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                              X