fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

biber hakkında acil yardım !!!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• biber hakkında acil yardım !!!

merhaba
    şimdiden gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

bahçemde amatör olarak biber domates ve hıyar yetiştiriyorum. fide aldım ve ektim.

fakat 2 hafta sonra biberlerimin yeni çıkan yapraklarında buruşmalar meydana geldi.
    aynı zamanda salata hıyar yaprakları ufak ufak küçülüyor evimin oradaki peyzajcıya sorduğumda böcektendir dedi ve bende ilaçlama yaptım bazı biberlerin yeni yaprakları düzgün çıkıyor gibi görünüyor.

acaba sebebi gerçektek böcekmi yoksa hastalıkmı ?
    (saplarında ufacık kanatlı sinekler var)

yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler,
  • Fidanligi.com

Cevap: biber hakkında acil yardım !!!

Eğer bitkilerin alt yapraklarında savsaklanma varsa böcektendir.Zaten yaprak bitlerin yapraktaki emgileri sonucu yapraklarda içe doğru büzülmeler görülür genelde.
    Attığınız böcek ilacı muhtemelen temizlemiştir.
    Lakin büzülmeden ziyade asfaltlardaki kasisler gibi engebeler varsa yaprak yüzeyinde o fungustur.

Size kabul ederseniz ucuz ve en sağlam reçeteyi önermek isterim;
    1-benomyl
    2-Abamectin
    Bu iki ilaç elinizde devamlı bulunsun.
    Yapışkan basra dediğimiz zararlılar ve diğer zararlılar abamectinehenüz bağışıklık sağlayamadılar.
    Toplama süresi de 3 gündür. Aynı zamanda thripsler, kırmızı örümcekler ve galeri güvelerini de öldüreceğinden elinizde bulunmalı.

Benomyl ise bilinen en eski sistemik fungusitlerdendir.Geniş spektrumludur.
    Bakırlı herhangi bir ilaçla çapraz uygulanabilir.

Saygılar.

Comment

kullandığım ilaç genellikle tüm baharatçılarda satılan ufak şurup şişesine benzeyen beyaz üstü açıkmavi kemerleri bulunan, çok ağır kokusu olan bir ilaç. tabi biz sizler gibi işin uzmanı değiliz amacımız zaten organik birşeyler yemekten ziyade, bahçemin yeşil görünmesi organik sebze 2. sırada.

engin bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Comment

üstadım bu bahsettiğiniz ilaçları zirrat ilaçları satan yerdenmi bulabilirim ?

Comment

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
          yazdığım ilaçları dediğiniz gibi zirai ilaç bayilerinden alabilerinden alabilirsiniz.
          Saygılar.

Comment

merhabalar bende amatör olarak domates ve biber yetiştiriyorum domateslerim normal bir şekilde büyümekte ancak orantısızlık var bazı domatesler diğerlerinden daha iyi gelişti bu fark bariz görülüyor nedenini bilemedim bide biberler çok zayıf gelişiyor 1 ay oldu ilk fidelerini dikerken 2 yapraklılardı şimdi 4 yapraklılar çok yavaş bir gelişim söz konusu ve zayıflar nedenini tahmin edebilirseniz memnun olurum teşekkürler...

Comment

Toprağı iyi havalandırdığınızdan, çapaladığınızdan ve zamanında suladığınızdan emin olduktan sonra bir mitar yanmış hayvan gübresi vermeniz yeterli olacaktır.

Comment

çok tesekkur ederım acıkcası cok fazla bıberım yok 10 tane felan ve baya acemıyım yetıstırıcılık konusunda hayvan gubresını ne sekılde verırsem daha uygun olur ve mıktarı ne akdar olmalı dedıgım gıbı 10 tane bıberım var ve sulamasını 3 gunde bır felan yapıyorum yeterlımı arasıra yagmur yagıyo yagmur yagmadıgı sıralşrada cok sıcak oluyor bende 3 gunde bır felan verıyorum ve 3 haftada bır felanda capalıyorum..

Comment

1 litre suya bir tatlı kaşığı arap sabunu iyice ertin ve bulabildiğiniz en acı biberden bir tatlı kaşığı yine bu suya karıştırın ve güneş altında bir gün bekletin (cılık iyice suya nufuz etsin diye) ve iki üç günde bir yaprakların altına ve üstüne uygulama yapın ve bunu 3 günde bir 3 defa uygulayın mücadelenizde başarılı olacaksınız. Hemde bu şekilde piyasa değeri 5 lira olan biberlerinize ve bitkilerinize ev şartlarında yaptığınız ilaçla 10 larca lira vermek zorunda kalmazsınız.

Comment

hakan1986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    çok tesekkur ederım acıkcası cok fazla bıberım yok 10 tane felan ve baya acemıyım yetıstırıcılık konusunda hayvan gubresını ne sekılde verırsem daha uygun olur ve mıktarı ne akdar olmalı dedıgım gıbı 10 tane bıberım var ve sulamasını 3 gunde bır felan yapıyorum yeterlımı arasıra yagmur yagıyo yagmur yagmadıgı sıralşrada cok sıcak oluyor bende 3 gunde bır felan verıyorum ve 3 haftada bır felanda capalıyorum..
                    10 adet biberinize toplamda 2 avuç yanmış hayvan gübresi yeterlidir.

Comment

bilgileriniz için cok tesekkur ederım...

Comment

Working...
                      X