merhaba değerli bahçeselforum üyeleri ismim murat bilecikliyim.açık alanda aysberg marul yetiştirmek istiyorum 20000(yirmibin )civarında olacak yazlık ve kışlık olmak üzere yılda iki üretim yapmak istiyorum fidelerin dikim tarihini,yetiştirilmesi dikimi sulaması toprak istekleri ve hasatı olmak üzere tüm detaylarını fide alırken ve hasat döneminde satış yapabileceğim yerler hakkında dikkat etmem gerekenleri detaylarıyla bilgi verirmisiniz şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar ...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
AYSBERG MARUL YETİŞTİRİCİLİĞİ
Collapse
X
-
Cevap: AYSBERG MARUL YETİŞTİRİCİLİĞİ
bu konuda bende bilşgi ayıyorum sayın bilecikli ama maalesef çok fazla bir bilgi bulamadım.Ben 4000 kadar yetiştirmeyi düşünüyorum ve zaman da geçiyor.Kısmen donlara dayanıklı bir iceberg çeşiti var.ben ondan ekmeyi düşünüyorum.yetişme süresi 80-85 gün.ma ne kadar kaç derce soğuklara dayanıklı onu bilmiyorum.Marulun cinsi: Coolguard (Iceberg Tipi).Şayet bu konuda herhangi bir bilgi bulursanız bana da bilgi verirseniz memnun olurum.bnim yaşadığım yer biraz soğuk kasım ayından itibaren soğuklar başlar.Şimdi tohum eksek kasım ayına yetişir diye düşünüyorum.sağlıcakla kalın.

Comment