fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domates çiçek sorunu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Domates çiçek sorunu

Lütfen resimlerden sorunumun ne olduğunu anlayan arkadaşlar cevap yazsınlar.Ben bir türlü çözemedim.Sinekler için ilaçta sıktık fakat sonuç alamadım.

Cevap: Domates çiçek sorunu

Resimlerin devamı burada

Comment

Belli ki çiçek sapını kesen/sokan bir zararlıyla karşı karşıyasınız. Bu durumda ilaçlamak gerek ancak size sarımsaklı veya arap saçlı bir öldürücü/kaçırıcı bir etki yaratmanız mümkün olabilir.

Comment

Selahattin Bey
        Bugün yine gittim aynı tarımcıya bana verilen ilacı 1 L Bir ölçek olacak şekilde köklerine sulamamı söyledi yine güvendiğim bir seracıya sordum o kurt vardır dedi fakat bende sizinle aynı fikirdeyim bu çiçekler kuruyup dökülmüyor sanki kesilerek düşüyor izlenimi veriyor cevabınız içinde teşekkür ederim.Kendi bahçemde yaptığım mini sera içerisinde karılaştım bu sorunla.25-30 m^2 lik sera fakat geçen senede yaprakların 8. ayda sararması ile domateslerim heba oldu bende bu sene 40 cm belleyerek kışın havalandırma yaptım bu seferde bu sorunla karşılaştım.Sarımsaklı ve arap saçı dediğiniz ilaç satılan bir ilaçmı ben kendimmi yapacağım bilgi verirseniz memnun olurum.
        Sera mini sera olmasına rağmen damlama sistemi ve havalandırmaları mevcuttur ürünlerde çıkmaya başladı aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibidir.
        Boş vakitlerimde kendime uğraş olarak 3 senedir yapıyorum yardımınızı bekliyorum.

Comment

https://gardensel.com/tr/ linkte gerekli bilgileri ve nelere ihtiyacınız olduğu zaten yapılışı ile yazıyor.

Yetiştirme sezonu içerisinde sorduğunuz sourlara elimden geldiğince ecvap vermeye çalışacağım.

Comment

Selahattin Bey mineral yağ bildiğimiz sıvı yağmı oluyor.
            Bu arada sarımsak spreyine bakmıştım siz bu ilaç olacak diyorsunuz öyle değilmi?

Comment

Yer altında kaya tabakaları arasında bulunan petrol esaslı yağlar mineral yağlar olarak sınıflandırılır. Benzin, mazot, gazyağı, parafin mumları gibi yağlar mineral yağlardır.

Sarımsak spreyi evet ev yapımı organik ilaçlar kategorisinde değerlendiriliyorlar.

Comment

Teşekkürler Selahattin Bey söylediğiniz en kısa sürede yapacağım ve etkisinin görülmesi biraz uzun sürecek tabi yeni çıkan çiçeklerde gözlemleyip sonucu yine buraya yazacam.

Comment

Sonuç patates yapraklı domatesler için malesef olumsuz oldu.Gözle görülür bir iyileşme olmadı.Diğerlerinde ise eskiye göre kısmen bir iyileşme oldu yani 10 çiçekten 3-4 ü kurtuldu salkımda onların ürünleride olgunlaşmaya başladı.Denildiği gibi sprey uygulamasını yaptım.Yalnız dikkatimi çeken husus yerli köy domatesinde görülen zarar en azıydı.Diğer çeşitlerdeki zarar daha fazla oldu.Patates yapraklı domateslerde ise hemen hemen hiç ürün olmadı.Oysa hemen 2 m ileride bulunan hiprit domates serasında ise zarar hiç yok denilebilir.Hemen hemen aynı boyutta.
                  Kolay gelsin...

Comment

Yerli çeşitler her zaman zor şartlara dayanıklıdır.

Comment

Merhaba Selehattin Bey
                      benimde benzer bir sorunum var
                      benim domateslerimde sadece black cherry tipinde çiçeklerin saplarında kesilme gibi değilde saplarından kuruyup dökülme şeklinde büyük ve genel bir sorun var 10 adet bitkinin hepsinde aynı problem var.
                      yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

selamlar

not : 1 adet foto ekledim.bu balkonda yetiştirdiğim diğerleri tarlada ve aynı tip sorun var.

Comment

Yaz aylarında genelde aşırı sıcak stresinden hele hele saksıdaki bitkilerde kök haşlanmasından dolayı çiçek atmalar görülmektedir. Saksı veya kök ortamı aşırı ısınmakta ve kökler haşlanmaktadır bitkide bazı organlarını yaşamak uğruna feda etmektedir. Ayrıca çiçek dökülmesinde kalsiyum noksanlığı ve fosfor eksikliğide etkilidir. Ancak havaların dengesizliğini ve sıcakları göz üönüne alırsak sıcak stresi çiçek dökülmelerinize sebep oluyordur.

Comment

Bu durum zrarlıdan daha çok bitkinin dayanıklılığıyla alakalı. Sera içerisinde havalnmayı biraz daha artırmanız dayanıklılığı sağlayıcı kalsiyum takviyesile bu nem ve besin eksikliğinden kayneklı olduğunu düşündüğüm problemi çözeceğimizeinanıyorum.

Comment

Working...
                          X