fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Su Kabakta yaprak sararma-ve dökülme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Su Kabakta yaprak sararma-ve dökülme

Sayın Bahçesel arkadaşlar,

Bir Su Kabağı sorunumuz var...

Antalya ilinde evimizin çatısında, hem gölge hem meyvesi için büyük saksılarda Su Kabağı yetiştirmeyi çalışyoruz. İlk defa yetiştirmeyi çalışyoruz.
    İlk poyrazdan sonra, küflenmeyi başladılar, sarı sarı lekeler.
    Ziraatçıye gösterdik (mozaik virüsten korktum), ´mozaik´değil demiş, ´yalancı mildov´.
    ´Alliset´ verdi, ilk zamanlarda sanki bir faydası oluyordu gibi benziyordu fakat zaman geçtikçe kötüleşiyor. Önce her 10 gün ilaçlıyordum, şimdi ise her 4/5 gün yapmam lazım sanki.
    Toprak olarak, verimli, gübreli, kıştan hazırladığımız bir mix verdik ve biraz büyüdükten sonra, ( Mayistan itibaren)bir kere keçigübreşerbeti verdik, 2/ kere suni gübre ve bir kaç kere Algonit.
    Algonit´e, bir komşunun tavsiyeden, yapraklara da püskürtük fakat bence yaktı.
    Sulama sürekli yapıyoruz, bol bol veriyoruz, sıcak günler 2 kere gündüz, 2 kere gece, toprak ıslaktır fakat çamur değil.

Durumu göstermek için 2 tane fotoğraf ekledim.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Cevap: Su Kabakta yaprak sararma-ve dökülme

o kadar çok gübre verirsen yakmışsındır bana göre yapacak bir şey kalmamış

Comment

Cevabınız için teşekkür ederim, fakat zannediyorum ki problemimiz mildiyö (bu forumda başka Konuda benzer resimler buldum).
      Su Kabak bitkilerimiz sandık gibi saksılarda, musluksuyu veriyoruz ve neredeyse toprak kalmadı zaten, hepsi kök. Gübre vermeden zaten yaşayamazlar.

Comment

su kabağının yapraklarının solması konusunda başka mesaj yok herhalde bu konu ile fazla ilgilenen olmadığı kanatindeyim. Benim su kabaklarıda şu anda çiçek teler yalnız çiçeklerini döküyorlar daha hiç meyveye dönüşmediler neden bilmiyorum bu konuda bilgisi olanların paylaşmasını bekliyorum selamlar

Comment

Su kabakları döllenmek için arı veya böcek lazım.
          Bizim Kabaklarımızda çatıdı oldukları için pek döllenme olmuyordu, herhaldı rüzgar dolaysıyle yüksekleri çıkamıyorlar çünkü bahçede bu problem yok, bol bol Kabak çıkıyor.
          Şimdi çatıdaki bitkileri küçük bir boyafırça biraz yardım ediyorum.
          Yinede her dişiçiçek Kabak olmuyor, biraz mat rengi, zayıf olanları yine buruşyorlar, fakat canlı görenenleri tutuyor.

Bilmiyorum ne zamandan biri sizin Kabaklarınız çiçeklenmeyi başladılar ama ilk önce bir kaç gün sadece erkekçiçekleri çıkıyor ve sonra dişiler peşlerine gelir.
          Bu böyle dalga şeklinde devam ediyor.

Size bir fırça ile doğayı yardım etmeyi deneyebilirsiniz.

Comment

Bu yıl aşırı yağış ve nemden dolayı bütün bitkilerde fungal hastalıklar yoğun.Domateslar,hatda güllerde bile var.En başta mildiyö ve külleme.Mutlaka kültürel mücadele ve ilaçlama şart.Reklama girecek ama;benim favori ilacım"Ridomil".herkese bereketli ve hastalıksız bir ürün dileğimle...

Comment

çiceklerin erkek veya dişi olduklarını nasıl tanıyorsunuz özeliklerinden bahsederseniz sevinirim fırca ile Sallıyormusunuz demekte fayda var bende yapayım teşekkürler

Comment

su kabaklarını nasıl değerlendiriyorsunuz sanırım profesyönelsiniz benim gibi amatör değilsinzindir işallah kolay gelsin

Comment

İyi bakarsanız göreceksiniz ki, iki çeşit çiçeğı var. Bir çeşit cok olan erkekçiçeği, onun gövde yumuşak ve çiçeğin içi derin. Dişi çiçeği ise minik bir kabağın üzeri, sayısı daha az ve içi dolu.
                  Küçük bir fırça ise erkekçiçeğin tozu alarak dişiçiçeğin içi üzeri sürüyorsunuz.
                  Fakat yinede 2,3 gün sonra oluşan meyve çürüyebilir, garantili kabak çıkacak değil yani.

Bizim işimiz bu kabaklardan lamba yapmaktadır, bu sene ilk defa yetiştirilmeyi çalışyoruz çünkü ham madde bulmakta zorluk çekiyoruz. Profesyonel olmayı çalışyoruz çünkü bu iş bizim gelirkaynağımız oldu.

Bilgilerimiz internetten alıyoruz, bu forum ve benzeri sayfalardan ve biraz bahçe tecrübemiz vardı zaten.

Comment

Working...
                  X