fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sebze bahçesi ve yeni serilen toprak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• sebze bahçesi ve yeni serilen toprak

Öncelikler herkese merhaba,
    Sebze bahçesi hakkında hiçbir bilgim olmadığı için sizin deneyimlerinizden faydanlanmak benim için büyük bir şans.
    Neredeyse 500 m2 alanımıza domates salatalık karpuz biber ektik. Ama toprak çok pis ve verimsiz bir toprak olduğu için hata yaptığımızı düşünmeye başladık, toprak işlendi sürüldü ama gübreli toprak eklenmedi, çamur gibi bişey. şimdi tekrar hepsini söküp yeniden yapsak bu sefer de ciddi masraf olacak. Sizce uzun vadeli düşünüp masrafa girmeli mi yoksa fidelerin gelişimini görmek için beklemeli mi? ekileli bir ay oluyor biraz gelişme de var.

birine danıştık 30 cm atıp yeni toprak gelecek dedi, 10 cm normal 20 gübreli nebati toprak olması lazım dedi, ama topragın sokulmesı yenısının gelmesı hesaplıyoruz cok fazla tutuyor, sızce 30 cm degılde 10 cm yapsak mesela kurtarmaz mı?

ikinci sorum; sera kısmı yapmak neye yarar? bir kısmına sera gibi plastik çeksek orada da farklı birkiler yetiştirsek dedim ama amacını tam anlayamadım seranın.
    Sebze bahçesi için de 2 sıra mısır ekmeği düşündük ama sanırım bu ayda (haziran) dikilmez di mi? bu zamanda ne dikilebilir çit bitkisi olarak?

Son olarak ne gibi ilaçlama yapmam gerekir, arka tarafta sebze bahçesi var ön tarafa da çiçek vs. ekmek için yeni toprak ve çim alacağım, ikisine de ne gibi ilaçlama yapmam gerekir, hem verimli olması ve mantar vs. olmaması hem de sebze bahçesi kısmına böcek, sinek vs. olmaması için.

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim
    Last edited by southpark85; 12.06.12, 18:53.

merhaba, ben sebzecilik ile hobi amaçlı uğraşıyorum. sorduğunuz bazı sorular için benim sebze ektiğim bölgenin toprağı ilk zamanlarda kumlu ve taşlı ideal olmayan bir topraktı. o yüzden biberlerin fideleri fazla büyümedi ama zamanla çiçek açıp biber vermişti. mısarları ise bölgemize göre mayıs ayında ekmiştim yine geç olmuşlar ve hepsi aynı zamanda olduğu için bazılarınıda yiyemeden sertleşmişti. o zamanlar boş kalan küçük bir alanada mısır tohumu ekmiştim (temmuzun ortalarına doğru) en güzeli de o oldu. herkes tadlarının diğerlerinden çok daha güzel ve lezzetli olduğunu söylemişti. bende zamanla toprağın kaliteli olmasını ve işlenilmesi gerektiğini anlamış oldum o yüzden de doğal yollarla toprağı beslemeye çalışıyorum. siz de hobi amaçlı uğraşıyorsanız ekebilirsiniz ama profosyonel olarak yine de bir bilene danışın bence.

Comment

Bitki kök sisteminin iyi çalışabilmesi ve besin elementini topraktan alabilmesi için geçirgen ve yumşak toprak iyi olur. Taşlı toprakta kök sistemşi rahat olmadıgı için verime etkisi olacaktır.

Comment

Working...
      X