fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domates Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Domates Yetiştiriciliği

Denemek için biraz sırık domates yetiştirmek istiyorum. Acaba normal sırık domates mi daha karlı olur yoksa hibrit çeşitler mi daha karlı olur. Önerebileceğiniz bir çeşit var mıdır. Balıkesir İvrindi'de oturuyorum.
  • Fidanligi.com

Sırık domates' karar verdiyseniz Verim olarak hibrit domatesi tercih ediniz. Piyasada çok çeşit hibrit tohumu var bölgenize en uygun olanı yörenizde tohum satanlardan daha detaylı öğrenebilirsiniz.

Comment

sayın cakmak10,
      Verim ve satış için yetiştirecekseniz sayın ubeyd'in yazdığı gibi hibrit tohum ya da hibrit fide tercih ediniz. Hayır, zevk için, damak tadı için yetiştireceğim diyorsanız geleneksel tohumlarımızı ya da fideleri tecih ediniz. Örneğin pembe domatesin sırık ya da yarı sırık türleri gibi.
      Kolay gelsin.

Comment

Yaklaşık 9-10 ay önce bahçemde domates ve biber yetiştirmeye başladım. Çünkü çok organik düşkünü bir insanım ve her ne kadar parlak ve canlı görünseler de marketlerdeki sebze ve meyveler o kadar sağlıklı gelmiyor. Daha sonra bu domates ve biberlerim olunca yine de istediğim tat ve sağlığı almadığımı fark ettim ve biraz araştırma yaptım. Bu dünyada ne kadar değişik buluşlar varmış meğer... Kullandığım toprağımı değiştirdim. Biraz araştırma sonucu solucan gübresiyle karşılaştım. Ama tabii ki organik olan bir solucan gübresi olması önemli. Ektiğim fidelerim hafif hafif büyümeye başladığında köklerine solucan gübresi koydum ve kısa süre içinde inanılmaz sebzelerim oldu. Böyle bir tat ve böyle bir sağlık olamaz herhalde hepinize tavsiye ediyorum. Organik solucan gübresinin fiyatı da uygun ama kaliteli olanından almak lazım. Türkiyede bunu üreten birkaç tane firma var ama aralarından düzgününü bulmak en önemlisi. paylaşmak istedim umarım yararlı olur...

Comment

Working...
        X