fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fasulye , sarımsak ve turp hakkında yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Fasulye , sarımsak ve turp hakkında yardım

Değerli üyeler sizlere 3 tane sorum olacak ;
    1- Ben balkonda saksıya kuru sarımsak ektim ektikten 1 ay kadar sonra şeker gübresi attım gübre atmadan önce de sonrada gelişmesi iyiydi ara ara boğaz doldurma yaptım çok sık olmasa da sulama yaptım direk güneş alan yerdeydi sararma başlayınca direk ışık almayan yere çektim ancak şu son 2-3 haftadır sarımsakların yeşil yaprakları sararmaya başladı büyümeleri de durdu yerleri küçük gelmiş olabilir mi yada ben mi yanlış bir şey yaptım ?

2-Yine saksıya fasulye tohumu ekmiştim Çok Şükür büyüdü çiçek tutup ufak ufak fasulye vermeye başladı ancak fasulyenin yapraklarını bir şey yemeye başladı yaprakların arasında aradım ama bulamadım hergün bir miktar yaprak yemeye devam ediyor. Yeni çıkmış ufak fasulyelere herhangi bir zararı olur mu çaresi nedir.

3- Saksıda ki toprağa japon turpu tohumu ektim ürünün ambalajında 4-8 gün arasında çıkar diyor ancak bugün 9. gün ve tohumlardan yalnızca birinin çıktığını gördüm diğer tohumlar daha çıkmamış fazla derine ekmemeye özen gösterdim ancak çıkmadılar daha beklemem gerekir mi yoksa tohumları topraktan çıkartayım mı ?

Bu sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. Saygılarımla
  • Fidanligi.com

Oldukça heyecanlı birisiniz, bunu belirtmek isterim.

1- Şeker gübresini fazla verdiğiniz için bitkide sararma oluşmuş, bolca su verin ve hatta toprağı yıkar gibi bolca su verip saksının altından akıtın.

2- Bir tırtıl yaprakları yiyor olabilir. Az miktardaysa sorun olmaz.

3- Biraz daha bekleyin. İlk çimlenmeyi görmüşsünüz. Belki bu gün birkaç tanesini daha görmüş olabilirsiniz.

Comment

Hocam cevaplar için çok teşekkür ederim. Böyle şeylere hevesli olduğumdan uğraşmayı çok seviyorum akşam işten eve döner dönmez hemen balkona gidiyorum Bugün sarımsağa dediğiniz işlemi yapacağım. Fasulye yapraklarını da her gün biraz yiyor ancak şimdiden 2-3 tane yaprak tamamen yedi. Turpları da bir kaç gün daha bekleyim İnşallah hepsi çıkar. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla

Comment

Hocam turplar çıkmadı bende onları çıkardım toprağı havalandırdım daha sonra yeni tohumlar ektim şimdi onların çıkmasını bekliyorum

Comment

Working...
        X