evimin 60-70 metrekare kadar bir bahçesi var bir kısmına çim ve çiçek diktik.hatta iki kiraz bir bodur elma da var. bir kısmına ise domates ve biber yaptık biberlerde az da olsa biber var domatesler ise çiçek açtı ama az sulamama rağmen çiçekler kuruyup dökülüyor forumu araştırdım yeterli bilgi bulamadım yardımlarınızı beklerim bahçe konusundada çok yeniyim şimdiden teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
domates çiçeklerinin kuruyup dökülmesi
Collapse
X
-
Aradığınız bilgi aslında forumda var, ama esas sorununuz saksılarınızın yada sebzelerin yetiştiği toprak ortamının aşırı sıcaklardan ısınması ve kökleri etkilemesi. Yetiştirme ortamı bahcenimn kendisi mi saksı mı ayrıntılı söylememişsiniz ama genelde yaz sıcaklarında aşırı sınıp köklerin etkilenmesiyle kökler haşlanır ve stres etkisiyle bitki çiçek döker. Bir resim koyabilseniz daha net yardımcı olabileceğiz.
Yinede tedbir olsun diye 10 litre suya 1 su bardağı sirke dökün bitkilerinize sulama suyu olarak verin 10 günden sonra çiçek dökümü oldukça azalır ama yinede toprağın aşırı ısınmasını engelleyecek tedbirlerde alın.Last edited by Selahattin YILMAZ; 25.06.13, 07:53.
-
domates çiçeklerinin kuruyup dökülmesi
selahattin bey öncelikle yanıtınız için teşekkürler domatesler evimin 50 metrekarelik bahçesinde yani toprakta geçen senede bahçede bulunan 30-40 kök domatesten 10 tane domates yemedik az sula dediler az suluyorum yinede çiçekler kuruyup dökülüyor fotoğraf eklemeye çalışacağım inşallah başarılı olurum cevabınız için teşekkürler
Comment
-
Muhterem Sn Selahattin Bey kardeşimin yazına ben bir kaç ilave yapmak istiyorum.Gördüğüm kadarı ile bu sebzeleri hortumla sulanmaktasınız. Sulamalarda mutlaka damla sistemini tercih ediniz ve suyu tankda dinlendiriniz. Sulama işlemini ya akşama doğru,yada sabah erken yapınız.Tercihimiz gün doğmadan evveldir. Misali kendimizden verelim:Öğle saatlerinde aşırı soğuk su içmek nasıl zararlıysa,bitkilerde birer canlıdır. Kolay gelsin,başarılar dileğimle.Sağlıklı günler sizlerin olsun.
Comment
-
yanıtınız için teşekkürler bahçedeki sebzelerin sık olduğunu farkettim.biraz seyrelttim.daha az sulamayı düşünüyorum evet hortumla suluyorum ama su depo suyu veayrıca akşam geç saatte suluyorum fideler yerli domates tohumundan ürettim bu sene ilk bakalım bundan sonraki değişiklikler ne olacak selam ve sevgiler
Comment
-
Arkadaşlar, benim bahçemdeki domateslerde çiçek döküyor. Pembe domates çekirdeklerini çimleyip ekmiştim. Toprakta ekili olan da saksıda ekili olanda çiçek döküyor. Bir kök domates incir ağacının altında yabani olarak çıkmıştı, çiçeklerinin tamamı domatese dönmüş. Bir de topraktaki domatesler çok sık oldu. seyreltmem gerekir mi. Teşekkürler...
Comment
-
Iyi akşamlar.... Domates te çiçek dökümü genel anlamda 1... Aşırı derecede fospor eksiklği 2... Trips saldırısı 3...aşırı sulamadan 4... Dölleme için gerekli şartların oluşmaması [çok sıcak ve çok soğuk hava karbondioksit oksijen oranı dengesizliginde ] gözlenir
Comment

Comment