fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sebzeleri Yanayana Dikerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Sebzeleri Yanayana Dikerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Merhabalar,yeni üyenizim. Tekirdağ Çorluda yaşıyorum . Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için tüm site çalışanlarına teşekkür ederim. İlk defa bu sene toprağa bir şeyler ekmeye başladım. tohumlarımı internet üzerinden organik olarak aldım. Buradaki çiftçi abilerimizin desteği ile fidelerimi yetiştirmeye başladım. Domates , biber, patlıcan, mısır ve fasulye yetiştirmek istiyorum. 400 m2 bir arsam var. Toprağı 2 kez çapaladım. Arazi içinde yetişkin ağaçlar da var. Benim size sormak istediğim; bitkileri yanayana sıralar halinde ekerken nelere dikkat etmeliyim. Hangi bitkiler birbirlerini sevmez?. lginize şimdiden teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim.
    aygılar...
  • Fidanligi.com

Bitkilerin bir birini sevmez diye bir kaide yok. Siz dikim aralıklarını iyi ayarlayınız. Yani bir fide ile ikinci fide arasındaki mesafeyi ayarlarsanız sıkıntı olmaz. Burada önemli olan hangi bitkinin diğer bitkiyle dikim aralığını ayarlamanız. Mesela iki Kavun karpuz fidesini ayni sıra üzerinde dikecekseniz , ikisinin arasının 70 cm olması lazım ken domates ve biberde 35-40 cm olması gerekmektedir.

Comment

Working...
    X