Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Balkonda Sebzelerden Ürün Alamıyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Balkonda Sebzelerden Ürün Alamıyorum

Merhaba;

Tohumlardan filizlendirerek kapalı balkona diktiğim domates, biber ve salatalıklar çiçeklenmesine rağmen meyveye dönüşmeden çiçek döküyor. Salatalıkları hafatada bir diğerlerini iki günde bir damlama yöntemiyle suluyorum. İki haftada birde solucan gübresinden şerbet hazırlayıp veriyorum. Salatalıkların aşağıda kalan gövdesi sanırım çok ışık görmediğinden ince kaldı fakat tırmandıkça kalınlaşti ve çok miktarda çiçek açıyor. Zararlı böcekler gelir diye balkonun camındaki sinekliği kapalı tutuyorum. Acaba çiçeklerin meyveye dönüşmemesinin sebebi döllenme olabilirmi? Hava akımı olması için iki tane fan kullandım. Döllenme için arı veya böcek olması şartmı?

Yardımlarınız için teşekkürler.
    Eklenen Dosyalar

Eklenen Dosyalar

Comment

Eklenen Dosyalar

Comment

Merhaba, fidelerinizin bulunduğu ortam çok ışıksız gibi duruyor, öncelikle ışık alan bir yer seçmenizi veya düzenli olarak aydınlık olan ışık alan bir yere fidelerinizi çıkarmanız fidelerinizin gövde sağlığı açısından öncelik önem arz ediyor. Meyveye dönüşememelerinin nedeni döllenme olabilir, hafif rüzgarlı bir yere taşımanız daha mantıklı olabilir,

Comment

Malesef ışık sorunu var o yüzden 100w lık bitki ledi koydum gündüzleri oda yanıyor. O bile yetersiz biliyorum ama baska yerim yok. Isık miktarı yetersiz olsada en soldakiler hariç gayet sağlıklılar gibi geliyor bana çünkü birsürü yaprakları var ve cok miktarda çiçek açıyorlar. Döllenmeyi sağlayabilirsem ürün alabilirim diye düşünüyorum. Rüzgar içinde fan koydum fakat işe yaramadı sanırım.
          Eklenen Dosyalar

Comment

Working...
          X