fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

En yararlı 5 meyve ve sebze

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• En yararlı 5 meyve ve sebze

Beslenme Uzmanı Sue Gilbert

Uzmanlar günde 5 defa meyve ve sebze yemenizi öneriyor. Eğer yaşamak için 5 sebze ve meyve yemeniz gerekseydi hangilerini seçerdiniz? En yararlı sebzeler ve meyveler hangileri?..

En yararlı 5 meyve

Karpuz
    C vitamini, karoten, bol lif ve düşük kalorili bir meyvedir.

Papaya
    C vitamini, karoten, bol lif ve potasyum kaynağıdır..

Portakal
    Sadece suyunu içmeyip tamamını yerseniz C vitamini, folik asit, bol lif kaynağıdır.

Greyfurt (Sarı ya da Pembe)
    C vitamini, karoten, kolesterolü düşüren bol lif tipi pektin ile fotokimyasalların (flavonoid, terpenes, limonoid gibi) kaynağıdır.

Kayısı
    Beta-karotenle yüklü kayısı, potasyum, lif, biraz C vitamini içerir. Kurutulmuş kayısı C vitamini içermez ancak iyi bir demir kaynağıdır. Konserve ya da sarartılmış C vitamini tazenin yarısı kadar C vitamini ve taze kadar beta-karoten içerir.
    En yararlı 5 sebze

Ispanak
    Harika bir beta-karoten, C vitamnini, folik asit, demir, potasyum ve kalsiyum kaynağıdır.

Patates
    Potasyum, C vitamini, beta-karoten ve lif kaynağıdır.

Kara Lahana
    Süper bir beta-karaton, C vitamini, folik asit, kalsiyum ve lif kaynağıdır.

Havuç
    Beta-karoten ve lif yüklüdür.

Tatlı kırmızı biber
    Harika C vitamini, beta-karoten ve lif kaynağıdır.

mynet.com
  • Fidanligi.com

Cevap: En yararlı 5 meyve ve sebze

yararlı bilgiler sağol kardeş

Comment

Karpuz meyvemidir sebze mi? benim bildiğim kadarıyla halen kesinlik kazanmamıştır.
      Halen karpuz, bir bahçeci olarak bana göre sebzedir...

Comment

bilgiler için sağolun faydalı oldu kendi adıma...

Comment

selam ben kiliste serada diyarbakır karpuzu yetiştirmek istiyorum. bunuda serada domates varken aralarına eylül ayında dikmek istiyorum. yani bir ürün olarak kış aylarına ulaştırmak istiyırum. muvaffak olabilirmiyim acaba bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

Comment

Sevgili DOKTOR79, eğer seranızda ısıyı 15ºC nin altına düşürmezseniz bahsettiğiniz karpuz yetiştirmeyi başarabilirsiniz.

Comment

sevgili selserac karpuzu ben meyve diye biliyorum neden sebze dedinki sebzeler sekersiz olanlar degilmi gerçi avakado bir meyve olarak gecsede sekerli degil ama karpuz gerci sunu samimiyetimle soylemeliyimki sebze ve meyve olarak ayirim nereden yapilir sahsen bilmiyorum

Comment

muhterem selahattin yılmaz kardeşim ısıdan başka güneş ışığınıda almalı domates fideleri uzun ve sık olduğu için bu mümkün olmaz ve dolayısıyla karpuzun içi ham kalır kızarmaz diyor bahçeci arkadaşlar bu teori doğrumu yoksa sadece ısı yeterli olurmu tşekkür ederim

Comment

bana kalırsa güneş ışığı da almalı diye düşünüyorum...

Comment

Bu konuda çok şey söylenmektedir.Yalnız kesin olan şu tek senelik olarak yetiştirldiğinden sebzedir.

Comment

Working...
                    X