fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Dönümden 80 Ton Doğal Domates

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bir Dönümden 80 Ton Doğal Domates

Dizayn grup, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" kampanyasının geçen yılkı ayağında desteklenmeye hak kazanan "miracle" projesi sayesinde tohumda dışa bağımlılığı en aza indirecek bir gelişmeye imza attı.

Yapılan açıklamaya göre, Dizayn Grup, sera ortamında geliştirdiği "Miracle" projesi ile küresel ısınma dolayısıyla meydana gelecek kuraklık ve açlığa karşı insanlığı rahatlatacak ve dünya tarım politikalarında yeni ufuklar açabilecek bir sistem geliştirdi. Miracle sayesinde, her yerde satılan herhangi bir domates tohumundan, tamamen doğal şartlarda, hiçbir hormon kullanmadan daha fazla verim, daha az iş gücü, daha iyi çalışma şartlarıyla; topraklı tarımda bir dönümden elde edilen 10 ton ürün yerine dönüm başına 80 ton ürün alınabiliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, bu teknoloji sayesinde tohumu su içerisinde büyüttüklerini belirterek, su içerisinde tohumun kök salıp büyüyebilmesi için de özel bir akış sistemi kurduklarını ifade etti. Mirmahmutoğulları, sistemi şöyle değerlendirdi: "Bu sistem, Dizayn Grup Mühendisleri tarafından uzun yıllar devam eden çalışmalar sonucu gerçekleştirilmiştir. Tohumun fideye, fidenin ürüne dönüştüğü süreçteki tüm olup bitenler en ince noktasına kadar, hiçbir detay atlanılmaksızın, optimize ediliyor. Bir tohumun ihtiyaç duyduğu her şey ona veriliyor. Tohumun gelişmesini engelleyecek bütün faktörler elimine ediliyor. Aslında, tohumun özüne uygun olanı yapıyor, tohumun genetik potansiyelini açığa çıkartıyoruz. Elli ayrı başlıkta bitkinin ihtiyaç duyabileceklerini tariflemeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Belki 100, belki daha fazla başlıkta optimizasyonu gerçekleştirebilirsek çok daha yüksek verimleri alabileceğimize inanıyoruz.

İnsanlığın önemli bir kısmının açlık çektiği günümüzde, biz AR-GE firmalarına düşen çok önemli sorumluluklar var. Bu projemiz sayesinde daha az su ile herhangi bir toprakta herhangi bir coğrafya parçasında en yüksek verimi alarak, insanlığın açlık sorununa çözüm üretmeye çalışıyoruz."

(İhlas Haber Ajansı)

Cevap: Bir Dönümden 80 Ton Doğal Domates

çok güzelmiş yaaa gerçekten

Comment

Bu bildiğimiz hidroponik sistem yani topraksız tarım değil mi?

Comment

ha türkiyede böyle çalışmalar olması lazım.Grybu tebrik ederim

Comment

Bu konuya yatırım yapmak istiyorum.İşin fizibilitesi konusunda bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Comment

Bu iş henuz deneme aşamasında.Bir kez alındı diye başarılı oldundu kanati oluşmasın.Yapılan çalışma henuz dar alanda yapılan bi iş. Ancak her bitkinin genetik bir kapasitesi var ne kadar zorlanırsa zorlanılsın o sınırı aşamazsınız. Mesela İyi beslenme insan yapısını etkiler. Bir insana her gün en güzel besinlerle besleseniz bu insanın boyu 10 m olmaz.Bana biraz bu iş abartılı gibi geldi,umarım yanılmış olurum.

Comment

bu iş gerçekten çok yankı buldu ben daha da geliştirilip iyi olacağına inanıyorum

Comment

dizayn grup miracle projes ile başarı yakaladı ve şimdi sözleşmeli çiftçilik yöntemi ile bu oluşumu kurumsallaştırma yolunda adım atıyor ayrıntılı bilgiyi www.miraclesera.com adresinden öğrenebilirsiniz. bence bu sistem dünyadaki sera işletmeciliği açısından bir dönüm noktasıdır.

Comment

Working...
                X