fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domateslerim hastalanıyor Lütfen Yardım.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Domateslerim hastalanıyor Lütfen Yardım.

kancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sizin gibi boş insanlarla uğraşıp vaktimi boşa harcamak istemiyorum. Türkiyede bir ilaca rapor almak için bir servete sahip olmak lazım rapor için dönen rüşvetleri duysanız kulağınıza inanamazsınız.
    Sayın Kancer, Burası anladığım kadarıyla, size uygun bir forum değil.

Çünkü; Burada zannettiğiniz gibi boş insanlar değil ciddi, işini seven, mesleğine gönül veren ve boş palavralara karnı tok meslektaşlar ve üreticiler bulunuyor. Burada bilinçli tarımcılar bulunuyor. İnsanlara yardımcı olmak ve ilminin hakkını vermek için çabalayan gönüllüler çalışıyor. Hiçbir ticari beklentisi olmadan, sırf insanlığa ve insana hizmet için çabalayanlar bulunuyor. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmak eğer sizce boş insan işiyse, burası size uygun bir yer değil. Size başka mekanlarda başarılar dilerim. Bu tavrınızla nereye kadar gideceğinizi de hiç merak etmiyorum.

1- Ürününüzün arkasında durup, şu şudur bu budur demediniz.
    2- Vaktinizi boşa harcamak istemiyorsanız burada işiniz bundan sonra yok çünkü burası saflar mekanı değil. Biz her şeyi sorgularız.
    3- Rapor alamıyorsanız, bu bizim sorunumuz değil. Üyelerimize uygunsuz hitabınız nedeniyle, anında, forumdan yasaklanmanız gerekirdi. Ancak yine de size tek bir mesaj hakkı verip, tartışmanın daha da uzamaması için, bu forumu kilitleyeceğim.
    4- Tarım Bakanlığının rapor için rüşvet istediğini yazmışsınız. Bu hiçte inandırıcı değil. Eğer bu rüşveti vermeyecekseniz, neden hakkınızı en üstlere kadar aramadınız. Size engel olan nedir? Yoksa ürününüze güvenmiyormusunuz. Böyle bir ticaret anlayışını çok anlamsız buluyorum.
    5- Bu sorular malesef tüm forumlarda sorulacaktır. Cevaplarınızı hazırlamadan, hiçbir forum sitesine mesaj yazmayınız çünkü anında google arama ve sorgulamalarından ürünlerinizi almış olan müşterileriniz bu mesajları okuyacaklardır. Sizin için iyi bir imaj olmayabilir.
    6- Bizim kimseye tepkimiz olmadı ve olamaz. Yeter ki seviyeli bir yazışma ortamı muhafaza edilsin.
    7- Hemen cevaplamayabilirsiniz. Çünkü bu mesajımın altına sizden başka boş birisi mesaj eklemeyecektir.

Saygılarımla

Comment

kalsiyumlu gübreyi (kaşsiyum nitratı)topraktan verirseniz etkisi uzun zaman alabilir ve fazla iyi netice vermez .onun için ya şelatlı gübrelerden alarak va da nitratı suda çözüp yapraktan vermelisiniz..

Comment

forumlardaki yazilari yeni yeni okuyorum .. çok yeni bir üyeyim.. bilgi paylaşımızın ve insanlara yardımcı olmanızdaki yaklaşımınız gerçekten takdire değer. site yöneticilerini ve bilgi paylaşımında bulunan herkesi tebrik ediyorum..

Comment

Muhterem Arkadaşlar, balkonda saksıda yetiştirdiğim ,domates va hıyarlarda resimlerde görüldüğü gibi çürükler oluşmaktadır.Tedavisi hakkında bilgi rica eder saygılar sunarım.[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Refik/Desktop/CIMG0765.JPG[/IMG]

[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Refik/Desktop/CIMG0766.JPG[/IMG]

Comment

Kalsiyumlu gübre takviyesi.
            Yapraktan ya da topraktan olabilir.
            Herhwngi birilaç bayiinden temin edebilirsiniz.
            Ticari adı fark etmez önemli olan sadece calcium içermesi.

Comment

Sayın Baran Bayram, kalsiyum gübre temin etttim.Saksıya uygulama şekli ve gübre oranını bilmiyorum.su ile vermeyi düşünüyorum.Yardım lütfen.Teşekkürler.

Comment

herkeze merhaba.bende bahçebe domates diktim.çok güzel ürün var ama bir türlü düzenli kızartamıyorum.ya çatlıyo.ya güneş yakıyo.yada dalında çürüyo.hocam lütfan bana bi öneride bulunun..adım selçuk

Comment

Kök burnu çürüklüğüne sebeb olarak kalsiyum eksikliği gösteriliyor. Fazla verilen ahır gübresinin (4 yıldır sadece bol miktarda ahır gübresi veriyorum) topraktaki ph'ı düşürdüğü ve bu sebeble bitkilerin toprakta mevcut olsada kalsiyumu alamadıkları, ph'ı dengelemek için bir miktar toz kireç vermek gerektiği bilgisi doğrumudur.

Comment

Working...
                  X