fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

salatada metrelik devir

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• salatada metrelik devir

Sinoplu ziraat teknisyeni İlyas Çolak tarafından üretilen ve birkaç yılda Sinop'tan çeşitli illere yayılan 70 santimetrelik Amerikan yerlisi Sinop salatalığı, üreticilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. İsrail kaynaklı tohum vermeyen ve tohumda dışarıya bağımlı bırakan diğer salatalık türlerinin pabucunu dama attıran Sinop salatalığı, lezzetiyle talep görüyor.

Aynı zamanda Sinop Ziraatçılar Derneği Başkanlığı görevini de yürüten ziraat teknisyeni İlyas Çolak, serada ve açıkta üretilen salatalık türünün 250 gün yani 8 ay yaşayabildiğini, ayrıca türün kökünden yılda en az 15 kilogram ürün alınabildiğini söyledi. Çolak, "Yerli salatalıklarda su eksikliği yani acılıklar oluşurken, bu türde böyle bir acılık oluşmuyor. Ayrıca yine yerli tür salatalıklarda mantar hastalıklarına karşı ilaç kullanmak gerekirken, 6-7 yıllık tecrübeme göre bu türümüzde ilaç kullanmak gerekmiyor. Türün gövde boyu 10 metreyi aşıyor. Bir ağaçtan 15 kilogram ürün almak mümkün. Yani 3 nüfuslu bir aile için 3 adet dikildiği zaman bu aileye yıl boyunca meyve yeterli geliyor. Tabii bu salatalık türünün, dediğim şartlarda ve iyi yetişebilmesi için bol su ve yanmış hayvan gübresi vermek gerekir. Bir türden tohum alındığı zaman, bir sonraki yıl o tür dejenere olur. Bu türde bu mümkün değil. Aynı tohumun devamı dejenere olmadan aynı ürünü veriyor. Lezzet konusunda diğer salatalıklardan üstünlüğü var" dedi.

Türün, İsrail kökenli tohum vermeyen salatalıklardan bu kapsamda üstün özelliklere sahip olduğunu belirten İlyas Çolak, "En başta tohum konusunda dışarıya bağımlılığımız kalmıyor. Genleri ile oynanmış, tohum vermeyen salatalıklar yerine, tamamen doğal ve tohum alınabilen bu türü öneriyoruz. Bu salatalık türünden 70 santimetrede tohum alınabiliyor. Salatalık türünü isteyen kapalı mekan yani seralarda, isteyen de açıkta yetiştirebiliyor. Sinop'ta yetiştirdiğimiz bu salatalığa biz Sinop hıyarı diyoruz. Herkesin denemesini arzu ediyoruz" diye konuştu
  • Fidanligi.com

Cevap: salatada metrelik devir

Haber için teşekkürler. Kaynağını belirtirseniz haber olarak sitemizde de yayınlayabiliriz. Ayrıca bu çeşidi site editörleri ve üyeleri olarak desteklemeliyiz

Comment

selami bey kaynak olarak bişi diyemiyecegim bu şahıs ankrada dün yapılan ziraatciler derneginin toplantısına katılmak üzere ankaraya geldi 2 günde benle kaldı o sırada sabah gaztesine vermiş oldugu ropordajı bana verdi bende paylaşmak istedim bu yıl yaklaşık 5000 fide üretmiş 1997 beri çeşitli ilerde dolaşıp tanıtımını yapyor _________________________________www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Temmuz/11/Haber_246508.aspx - 41k selami bey şu kısmı kopyalap arama yaparsanız ulaşabilirsiniz kaynak olarak

Comment

Teşekkür ederim, Sayın emrahtas34. Bende bu fidelerden deneme olarak yetiştirmek isterim. Nasıl temin edebiliriz?

Comment

syn selami bey ben fidelerini aldım 2 gn önce ama şuan ankardayım sanrım siz istanbıldasınız bende istanbulda oturuyorum ama işm gergi ankardayım tohumunu alıp side ulaştırmam daha mantıklı olur zaten tohumdan üretimde özelligini kaybetmiyor

Comment

Evet ben ve ekibimizin birçoğu İstanbuldayız. İstanbula gelirseniz tanışmak isteriz. Ben Fatih aksaray'dayım. Beklerim.

Comment

Tohum satışı yapılyor mu?

Comment

suan için sadece fide satışı yaplıyor

Comment

Tekirdağ'dayım ben, fideler zarar görebilir kargoda.

Comment

Working...
                  X