fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domateslerim tamamen siyah oldu.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Domateslerim tamamen siyah oldu.

Selamlar,
    Balkonda domates yetiştiriyorum. Saksılarım yeterince büyük ve güneş alıyor. Bitkiler 35cm olduğunda da doğal gübre uyguladım. Ama meyvelenme başladıktan bir kaç hafta sonra küçük domatesler -çapları daha 1 cm iken- siyaha dönmeye başladılar. Şu anda daldakilerin yarısı siyah ve gelişmiyorlar. Leke olarak değil, meyvenin tamamı siyahlaştı. Araştırmama rağmen bu hastalığa rastlamadım. Bunun nedeni ne olabilir? Kurtarma şansım olabilir mi?

Cevap: Domateslerim tamamen siyah oldu.

Meraba kullandığınız gübre yaşsa yakmış olabilir çok sık sulama yaptıysanızda hastalığa yakalandırmış olabilirsiniz görmeden bu kadar yorum yapabildim...

Comment

Tarımda belki üzerine sadece hastalıkları konusunda kitap yazılan bitki domatestir. yüzlerce hastalığı var. Buradan görmeden bir cevap vermek çok zor. Bir fotoğraf gönderirseniz belki yardımcı olabiliriz.

Comment

Cevap: Domateslerim FOTO

İlginiz için çok teşekkür ederim. Ekte siyahlaşan domateslerimin fotoları var. Neyi yanlış yaptıysam öğrenip seneye tekrarlamamak istiyorum, şimdiden çok teşekkürler.

Comment

Böyle bir oluşumu ilk defa görüyorum. Bilen varsa cevaplasın. Bende öğrenmiş olurum.

Comment

Bu bitki domates bitkisi değil.

Lütfen bitkiyi daha geniş açıdan gösteren bir resim yerleştirn hiç değilse hangi bitkiyi domates dye yetiştirdiğinizi söyleyelim, aklımda bir kaç isim var ama.

Comment

Bu bitki köpek üzümü (Solanum nigrum)...
              .

Comment

Teşekkürler Selahattin Bey,

Bende bunun domates olduğundan şüphelendim ama bilmemek çok kötü. Sayenizde öğrenmiş olduk.

Bu bitki tarımda bildiğimiz yabancı otlardan değil mi? Meyvesi yenmiyor herhalde?

Comment

Tıbbi bitki larak değeri var ancak uzman olmadan onuda değerlendirmemek gerekli. Bizim ise köpek üzümü diye bildiğimiz yabancı ot sonuçta...

Comment

BU DOMATESLER ÇERİ DOMATESİ OLARAK BİLDİĞİMİZ DOMATESİN SİYAH ÇEŞİDİ OLABİLİR. İTHAL GELMİŞ SÜS OLARAK VEYA YEMELİK OLURMU BİLMEM BU TÜRLERİN TOHUM OLARAK PAZARLAMASINI YAPNLAR VAR BUNLAR BU ÇEŞİTLERDEN OLABİLİR. WWW.tohumlar.net diye bir sitede bu tür tohumlar görmüştüm siyah çeri domatesi olarak satıyorlardı

Comment

tarkop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      BU DOMATESLER ÇERİ DOMATESİ OLARAK BİLDİĞİMİZ DOMATESİN SİYAH ÇEŞİDİ OLABİLİR. İTHAL GELMİŞ SÜS OLARAK VEYA YEMELİK OLURMU BİLMEM BU TÜRLERİN TOHUM OLARAK PAZARLAMASINI YAPNLAR VAR BUNLAR BU ÇEŞİTLERDEN OLABİLİR. WWW.tohumlar.net diye bir sitede bu tür tohumlar görmüştüm siyah çeri domatesi olarak satıyorlardı
                      Sizin chery domatesi gördüğünüzden emin değilim sevgili tarkop.

Comment

Bence bu bitki domates değil.Domatesin hemen her çeşidini yetiştirdik,ama böyle bir hastalığa rastlamadım.

Comment

Siyah Çeri domatesi aşağıdaki resim. Sizin bitkiniz Selahattin beyin söylediğinden başkası değil. Domatesi yapraklarından teşhis etmeye çalışın.

Comment

İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz linklerden fotolgraflara baktım ve sanırım ki benim domates diye yetiştirdiklerim aslında köpek üzümüymüş. Pakette aldığım domates tohumları nasıl böyle oldu, hiç bilmiyorum.
                            Sizce gelecek baharda yine hazır tohum mu ekeyim, organik fide mi arayayım?

Comment

Domates fide ile yetiştirilir. Size tavsiyemiz, fide temin edip yetiştirmeniz yönünde olacaktır.

Comment

Working...
                              X