fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domateslerim tamamen siyah oldu.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Domateslerim tamamen siyah oldu.

Merhaba,

Benzer bir durum benim de başıma gelmiş olabilir. Tatile giderken domates ve diğer bitkilerimizi sulaması için bir komşumuza bırakmıştık. 15 gün sonra geldiğimizde saksının kenarından domatese benzettiğim bir fide yetiştiğini gördüm. Ben de ayrı bir saksıya aldım ve kısa sürede büyüdü. Form olarak domatese çok benziyor ama yaprakları domates gibi güzel kokmuyor. Daha acımsı ve hoş olmayan bir kokusu var. Çocukluk yıllarından hayal meyal hatırladığım domatese çok benzeyen sarmaşık formunda bir bitki olmasından şüphelendim. Daha yeni tomurcuklar çıkardı. Üzerinde 7 tane tomurcuk olan bir salkım sürmeye başladı. Henüz çok küçük, fotoğrafta görünür mü bilmiyorum. Yani domatesin o mis kokusu haricinde herşeyi domatese uyuyor. Bu durumla ilgili sorularımı yanıtlarsanız sevinirim:

1-) Domatese bu derece benzeyen yabani otlar var mıdır?

2-) Veya bu bitki domates ise niye güzel kokmuyor olabilir?

3-) Kötü bir tür domates olabilir mi? Melez veya melez bitkinin tohumlarından yetişmiş domates bitkilerinde buna benzer durumlar görülebilir mi?

Herkese iyi yetiştirmeler...

Comment

Evet bu bir domates, üstelik sırık domates.

Comment

Selahattin Bey,

vermiş olduğunuz cevaba teşekkür ederim. Alt yapraklarda sararma ve kısmen kuruma var. Yaprakların budanma zamanının geldiğini nasıl anlayabilirim? Genel görünüşüne bakarsanız bitkimin sağlığı nasıl sizce? Saksısı biraz küçük, toprak olarak yarı yarıya bahçe toprağı ve torf var. Herhangi bir gübre kullanmadım.

Comment

Saksısını ilk fırsatta değiştirin derim ve bahsettiğiniz karışım topraktan kullanın bu şekilde sararan yaprakları zamanla alırsınız. Yapraklarda budama yapacaksınız diye bir kuralımız yok aslında sadece eğer iyice gelişirse yaprak ile ana gövde arasından çıkan koltuk sürgünlerini budamanız yeterli olacaktır sırık dikmeyi de unutmayın.

Comment

peki bu domateslerin GDO olma ihtimali nedir?...

Comment

GDO diyebilmek için önce meyvelerini ve bu aşamada sağladığı özellikleri görmek lazım yine de GDO ludur demek zor ancak DNA analazinden sonra kesin bir şey denilebilir.

Comment

GDO genetiği değiştirilmiş organizma demektir. Genetiğinin değiştiği de ancak gen araştırması ile anlaşılır.

Comment

Working...
                X