fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domates fidelerinin hepsindede 1 ertane domates var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Domates fidelerinin hepsindede 1 ertane domates var

selam
    50 adet civarinda domates fidem var .bundan 1 ay kadar önce budama yaptım birde ağaçlar ilaç atmıştım ama doz çok azdı şimdi fidelerin üzerinde 1 er tane domates var başka yok hayret kaldım .neden olabilir veya ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Cevap: Domates fidelerinin hepsindede 1 ertane domates var

Biraz daha detaylı anlatırmısınız. Yeriniz, bölgeniz, budama şekliniz ve kullandığınız ilaç hakkında açıklama yazarmısınız. Ben hiç bir adet domates veren gide görmedim. Acaba üzerinde başka çiçek var mı?

Comment

sayın hocam ilaçla bir alakası yok gibi çünkü ilaç atmadıgım yerledeki domateslerde aynı evet üzerinde 1 aya yakındır 2şer üçer tane çiçekler var ama bir aydır çiçekler domates olamadılar ben 1 ay önce budama yaptım çiçek olmayan dalları almıştım üstte tellerim vardı oraya ulaşsınlar diye forumda okudugum şekilde budama yapmıştım ben fideleri sırıkdiye almıştım aceba sırık değillermi diye şüphe ediyorum çünkü budamayı sırık cinsine göre yapmıştım .su sorunu yok hemen hemen her akşam suluyorum birkısmı damlama sulama birkısmı ince spreyl fıskıye ile suluyorum bahçemdeki domateslerin hepside aynı .başka cinslerde var onlarda aynı budama yapmadıgım fidelerde var onlarda daha döl vermedi .toprakta kalıte sorunu yok .50 ye yakında üzümüm var t sistemi yaptım çok kaliteli salkımları var aynı bahçede şeftali çok kaliteli diğer meyve ve sebzelerde bir bozukluk yok sadece domateslerim böyle oldu .bunlara gübre veya iaç tavsiyeniz varmı düzelirlermi

Comment

iç anadolu yozgat bogazlıyan ilçesi

Comment

Resim koymanız mümkün mü?

Comment

Sayın Selahattin bey hocam yetiştirmiş olduğum domatesler üzerinde iri yeşil yapraklar arasında bazı dallarda kurumalar ve sararmalar meydana gelmeye başladı bunlar alt dallarda değil orta veya uç bölgelerde şu an için çok önem arzedecek kadar değil belki ama ileride bir sorun olmaması için yol yakınken ilk yapmam gereken bir olay varmıdır acaba bilgi verirseniz memnun olurum

Comment

Yaprakların altına baktınız mı? böcek olmasın? yada kırmızı örümcek varsa zaten gözle zor görülürler. Bir fotoğraf gönderebilirseniz iyi olur.

Comment

Zirai ilaç gerekiyor, bayinize gösterirseniz size ilaç tavsiyesinde bulunacaklardır. Yok illa bizim teşhis koymamızı isterseniz o zaman bitkiyi yakından ve uzaktan ve muhtelif açlardan resimleyip buraya yerleştirin. Ayrıca birde tavsiye edeyim ben organik olması dolayısyle B5A kullandım hastalıklı fidelerde hastalık durdu yeni sürgün gelişimi ve meyve tutumu güzel denemenizi tavsiye ederim. Hem gelişim sağlıyor hemde mücadele masraflarını azaltıyor. Eğer düşünürseniz BMR Tarım'a selamlarımı iletin size yardımcı olacaklardır.

Comment

sayın hocam hiç bir böceklenme yok kırmızı böceklerde yok günlük kontrol ediyor ve sararıp kuruyan dalları şimdilik kesiyorum fotoğrafa gelince inşallah yarın gündüz çekip yollamak isterim ilgi ve alakanızdan dolayıda memnunum ayrıca bu sene sizlerin sayesinde sağlıklı domatesleri yemeye başlayacağız tüm bahçesel üyesi arkadaşlarıma selamlar

Comment

Sayın Selahattin hocam verdiğiniz bilgiden dolayı teşekür ediyorum ve verdiğiniz bu bilgi ve açıklamalardan dolayı bu sene inşallah sayenizde sağlıklı domatesler yemeye başlayacağız yakın zaman içerisinde şu an ceviz büyüklüğünü geçmiş durumdalar ve herhangi bir sağlıksızlık yok teşekürlerimi birdaha bildirir yayaın hayatınızda başarılar diler, tüm bahçesel üyesi arkadaşlarımada selamlar diyorum.

Comment

Working...
                    X