fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çilek Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çilek Yetiştiriciliği

Oncelıkle merhabalar bız gecen sene ılk fıdelerımızı dıktık yaklasık 5.000 kök ve bu sene ılk mahslümüzü alacıgız ınsallah.Ben bu sıteyle karsılastııgm ıcın kendımı oldukca sanslı hıssedıyorum cunku Bullundugum yerde ziraat odasında bır allahın kulu cilek yetiştiriciliği hakkında ne bılgı bırıkım nede bır desteklemeden haberdar.. Bu site sayesınde bırcok bılgıden faydalanıyorum. Ben tamamen kendı ımkanlarım dogrultusunda ve bır akrabamın teşviği ıle bu işe basladım bakalım neler yasayacagız..

boyle bır sıteyı kuran ve guncellenmesınde emegı bulunan herkese tesekurlerımı sunuyorum..

Comment

Merhaba, sayın ubeyt,çilek fidesini nereden, bulunabileceği konusunda, biraz daha açıklayıcı bilgi varmı yani, istek yapılabilecek veya gidip alınabilecek açık adreste olabilir.

Comment

Agaclar.net'te organizasyonunu benim yaptığım çilek fidesi satışı başlığında fide talepleriniz bidlirebilirsiniz.

Comment

Miktarı az alımlarda Uzmanlarımızdan Selahattin YILMAZ Beyin yukarıdaki verdiği linkten irtibata geçmenizi tavsiye ederim.

1000 adet ve daha fazla alımlarınızda da www.aldesem.com sitesinden sorabilirsiniz.

Comment

Sayın , Selahattin Yılmaz, O, adını söylediğiniz siteden, malinda, attı beni. Benim elektronik ileti adresim ; [email protected]
            Fide konusunda, yardımcı olursanız sevinirim. O ,Site haricinde iletişim kurabiliriz. Bahçeselden de irtibat kurabiliriz. Teşekkürler.

Comment

Sayın selsarac, aldesem, i biraz araştırdım, tohum konusunda , az miktarda olsa bile çok çeşit var. Ama fide , olarak sadece bir ürün , patlıcan, var gibi görünüyor.

Comment

Sayın, Selahattin Yılmaz; Malın kapıda tesliminde, hem malın bedelini hem kargo ücretini ödeyebileceğimiz bir sistem yok mu acaba? O , zaman iş çok basit hale geliveriyor. Siz, mail gönderiyorsunuz , ben size adres bildiririm, ve 20 tane yediveren, gönderiverirsiniz ben kapıda kargoyu ve mal bedelini öderim . Bu bahçesel de de yaygınlaşır. İnşallah.

Comment

Merhaba ismail bey
                  Kapıda yani teslimatda ödemede sorun çıkıyor.Millet verdiği siparişe sahip çıkmıyor.Ya adresde bulunamıyor ya vaz geçtim diyor kısacası çok sorun çıkıyor.Bunun için havale veya posta çekine önceden ödeme olursa o zaman sıkıntı çıkmıyor.

Comment

Ürünün adrese tesliminde ödeme şeklinde olan satışlarda satın alan kişiye ürün oldukça maliyetli oluyor, düşünün ki 20 adet fideye 8 lira ödediniz ve 8 lira da o sistem için ödediniz çok maliyetli kişisel tecrübem maliyetin en az olduğu satınalma yöntemleri yönündedir...

Comment

Ben, sadece bahçesel bünyesinde alışverişi gerçekleştirmek için, başka bir sitenin, işin içinde olmaması, açısından önermiştim.(MALUMUNUZ ÜZERE O SİTEDEN KOVULMUŞTUM, suçsuz olduğuma o kadar eminim ki sürekli iftiharla söylüyorum) Bildiğimden değil, aydınlattığınız için teşekkürler. O zaman medodunu sizin belirleyeceğiniz, tarz da 20 fide istiyorum. siz beni yönlendirin lütfen, yapmam gerekenleri, teker teker , söyleyin, bende yaptıkça sizi bilgilendireyim.

Comment

Özel mesajla adres ve havale bilgilerini ulaştırın sizi listeye ekleyeyim. YA da mayıs 15 de beni arayıp telefonla siparişinizi teyit edip dres ve havale konusunu konuşalım sorunumuzu ortadan kaldıralım.

Bu tür organizasyonbu bahceselde de yapmak isterim elbette ancak zaten bahcesel için aldesem.com sponsor olduğundan ve ayrıca satışla ilgili reklamlar ilansel kısmında yapıldığından sistemin buradaki forumda siparş almaya uygun olmadığından bu yolu tercih ediyorum. Yine de yardımcı olmaya çalışırım.
                        Last edited by Selahattin YILMAZ; 27.07.15, 08:31.

Comment

Anlaşıldı, ben size adres bilgilerimi, ve havale ettiğimi (8 tl, bu banka havalesi, yada, posta havalesi şeklinde) bildireceğim. Ve siz 15 mayıs gibi fideleri göndereceksiniz.
                          Şimdi bana, sizin, banka bilginiz, ve/veya posta havalesi için gerekli bilgileriniz, lazım. bu bilgileri bana, göndermeniz için size benim , elektronik ileti adresim gerek, yukarılarda bir yerlere, yazmıştım galiba , neyse bir daha yazalım ( [email protected] )

Comment

Sayın Selahattin Yılmaz, işlem tamam, havale, yaptım. Pazartesi bankaya bakarsınız.Adres bilgilerini gönderdim.
                            Bunu, özeldende yazabilirdim. Buraya yazdım, herşey aleni olsun. istedim ve yanlış birşey yapmadığımız düşüncesinde olduğum için.
                            Fide, talebimi , öncelikle ,aldesem den karşılamaya çalıştım. fakat , sadece patlıcan, fidesi vardı. ve alacağım miktar az olduğu için, bizim gibi, amatörlerle, ancak, selahattin bey uğraştığı için, kar amaçlı değil, yardım ve dayanışma amaçlı olduğu için, konuyu, açık , herkesin bilgisi dahilinde yapmayı tercih ettim. Böylece küçük çaplı deneme yapmak isteyen başkalaları da yüreklenir. bir kaç kök bitki daha yeşerir belki.
                            Yardım ve desteklerinden dolayı selahattin beye teşekkürler.Sayın ubeyd arkadaşıma, gösterdiği ilgi ve yol göstericiliği için teşekkürler. Sayın selsarac arkadaşıma , ilk açıklamayı yaptığı ve yol gösterdiği için ayrıca teşekkür ederim. Vel hasıl maksat hasıl olmuştur. Emeği geçenlere, teşekkürler.Sıra geldi çilekleri yetiştirip , ve afiyetle yemeğe.(;

Comment

Sayın selahattin yılmaz hocam, çok teşekkürler ederim. Bugün çilek fidelerim geldi, yeni yuvalarına yerleştirdim.

Comment

Çilek konusunda ayrıca konu açma yanlışlığına düştüm. Sitenin yenisi omam hasebiyle beni bağışlayın lütfen.
                                Çilek hakkında forum konusu varmış meğer. Yinede burada sorunumu ortaya koyup, çözüm beklemek en iyisi.
                                Ekolojik veya organik şekilde, damlama sulamalı,malçlı sistemle, İl özel İdaresinin katkıları ile YALEX firmasının Fern çeşidi ile tesisimizi 1 haziran da kurduk.Temmuzun 10 undan itibaren meyveler küçük küçük meydana geldiler ve toplama büyüklüğüne ulaşmadan saplar üzeründe kurudular . yeni meyvelerde aynı seyri devam ettiriyorlar.Fide kurumaları ise başka bir felaket. Fidelerde beşte bire yakın kurumalar var.Antraknoz var yapraklar kırılıyor ama onu dert etmiyoruz. Çözemediğimiz konu kuruyan meyveleri.Monilyadan bahseden mühendisler oldu.Monilyanın çilekteki belirtilerini bilenlerden rica ediyorum.

Comment

Working...
                                X