fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

patates hasadında?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• patates hasadında?

patates tarımını ilk defa bu sene yaptım. tecrübelerimden edindğim bilgilere göre patates hasadından önce mtlaka patatesin toprak üstü kısmının tamamen kuruması yeşilliğinin kalmaması gerekli.biz bunu yapmak için yonca biçme makinesi ile toprak üstü aksamı parçaladık.bu iş bize hem maliyetli hem de iyi netice vermedi.patatesin hasattan önce toprak üstü gövde ve yaprklarının kurumasını sağlayacak başka kolay bi metot var mı?ilaç kullanarak patatesin yumrularna zarar vermeden bunu başarabilir miyim?yardımcı olursanız beni büyük bi sıkıntıdan kurtarmış olacaksınız. şimdiden teşekkürler....................

Cevap: patates hasadında?

Abim ilaç kullanmayı tavsiye etmem çünkü bütün ilaçlar kalıtım bırakıyor.ancak ben iki yol denettiriyordum bu konuda bunlardan 1. si arazide toprak üzerine yuvarlak bir cisimle yatırıyordum. 2. ise geniş yapraklı ot ilacına hasattan 21 gün önce uygulatıp ondan 25 gün öncede aşırı potasyum ve nitart uygulattırırdım slm ve dua ile

Comment

Cevap: patates hasadında?

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.ama arazide toprak üzerine yuvarlak bir cisimle yatırmanın nasıl olduğunu anlayamadım.teşekkürler..

Comment

Working...
      X