bahçemde boş bir yerim var.verimi yüksek olan ne ekebilirim.toprak güzel ve sulama imkanı var.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bu ayda ne ekilebilir
Collapse
X
-
Cevap: bu ayda ne ekilebilir
Sn alfa14 bu soru sanki ticari işletme yapacakmış gibi sorulmuş bir soru. Ancak zannederim kendi bahceniz ve siz orada sebze yetiştirmek istiyorsunuz. Eğer sulama imkanı varsa erken çeşit fasulya ekebilirsiniz. Ispanak ekebilirsiniz. Salatalık,kıvırcık ekebilirsiniz. Araziyi görsek başka şeyler de tavsiye edebiliriz. Ancak bu soru "yüksek verimli" şeklinde olunca kimse cevap vermek istemez. Çünkü küçük alanlar ihtiyaca göre şekillendirilir.Ve biz sizin neler ektiğinizi bilmiyoruz. Size kolaylıklar diliyorum.
-
salatalıklar bahçemde var mayısta ekmiştim.şimdi çekirdekten ektigimin ürün verene dek kış gelir.verim derken 2 3 aylık süreçte yetişebilecek sebze demek istedim.erken çeşit fasulyenin rengi nedir?komşum 40 günlük diye kırmızı siyah lekeli fasulye verdi.boyu 2 metre halen çiçek yok.sulayamadım ama boyu uzadı fasulye vermiyo,15 gün daha vermesse sökerim heralde.
Comment
-
ramazanda yemek üzere bolca yeşillik ekin.Ayrıca kıskadan yeşil soğanı sakın unutmayınız.Bu arada havalar sıcak gitdiği için yeşillikleriniz tohuma gitmemesi için önlem alınız.Bu arada iklime göre Lahana,pırasa fidesini dikebilirsiniz.Bu iş birazda bölgelere göre değişir.Kolay gelsin.
Comment
-
ben iki sene önce tarımcı dan en kolay yetişecek kıvırcık tohumu diye aldım ama bir türlü fidesini yetiştiremedim.çok küçük oluyo.gövdelerini kalınlaştıramıyor,tohumu sık atıyorum heralde.sizce hangi cinsler erkencidir,kıvırcık mı marul mu daha çabuk olur.kocaelinde bahçemde küçük bir yerim var tohumu orda mı yetiştirmeli yoksa evde kasalara mı ekmeliyim.haftada bir sulayabiliyorum bahçeyi.bahar da komşudan aldıgım kıvırcık fideleri tohumlandı ne zaman olgunluga erişir ekilecek düzeye gelir. cevaplarınız için teşekkürler
Comment
-
Sn ALFA14:Günümüzde pek çok gerek marul'da,gereksede Kıvırcık salatada pek çok tür geliştirilmiştir.Özellikle İspanyol yeşillik türleri yoğunluktadır.yerli türler arasından sarı marul adeta yok olmaya mahkum olmuştur vede tohumunu aramama rağmen bulamadım.Ancak tecrübelerime göre marul,kıvırcık salataya göre daha çabuk büyür.Tabi bunda gübreleme,sulama ve bakımda etkilidir.Size bir tecrübemi aktaryım.Şayet ekdiğiniz bitkinin seyrek olmasını istiyorsanız(Marul,maydonoz,tere vs.gibi bitkiler) tohumu,ince sıfır kumla karıştırp öyle ekmenizde yarar vardır.Sıcak havalarda bol sulama ve bitkinin çabuk tohuma yatmaması için ya gölge bir yere yada kasaya ekilip gölge bir yere alınmasında yarar vardır.Oradan asıl yerlerine şaşırılması yani alınması daha uygun olur.Ayrıcam tohuma yatan kıvırcıkların serçe gibi kuşlara yedirilmeden ve hafif olgunluğa gelince köküyle sökülüp,nemsiz bir ortamda kurutulması bu işlem yapılırken fare ve diğer kemirgenlere dikkat edilmesi.Alınan tohumların zararlı etmenini yok etmek için ilaçlanarak bez bir torbada saklanması önerilir.Kolay gelsin,Esen kalınız.
Comment
-
SnALFA14:Kusura kalmayınız,size bir tecrübemi daha aktarmayı unutdum.Maydanoz,tere gibi bitkilerin daha çabuk ve düzgün çıkmasını istiyorsanız.Ya fiskiyeyle sulayınız yada benim sıkca yaptığım metodu uygulayınız.Ekdiğiniz tohumun üzerine elenmiş ahır gübresi incecik serpeledikten sonra gübre torbası,yada şeker çuvalanı düzgün bir şekilde ortadan ikiye ayırıp,tek kat halde ekilen ekeneğin üzerine düzgünce seriniz.Sulamayı bu çuval üzerinden yapınız.Bu şekilde su tohumu dağıtmamış olur,hemdeTorba güneş ışınlarından çimlenecek bitkiyi korur.Çuvalın arasını ara,sıra kontrol ederek tohumun çimlenip çimlenmediğini kontrol ediniz.Şayet çimlenme de gözle görülebilir bir gelişme varsa çuvalı alınız.Başarılar dileğimle esen kalınız.
Comment
-
Sn ALFA14:Bu kıvırcığın cins ve çeşidine göre değişir.Ancak dikkatli davranarak,kıvırcık göbeğinden erkek çıkıntısı olmadan hasat edilmesi gerekir.Ayrıca soğan tohumları kurumasını takip etmeniz gereklidir.Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus;Her tohum aslını vermeyebilir.Siz anladığım kadarı ile hobi olarak bu işi yapmak istiyorsunuz.Bu tür işlerde Tohum satan firmalardan almanızda yarar görüyorum.Zira aldığınız tohumlarda böcek yumurtaları yada başka hastalıklar olabilir.Günümüzde ticari düşünenler bile hazır tohum kullanmakta.Öte yandan Toprak ve iklim yapısıda alınan tohum üzerinde etken olmaktadır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment
-
marul tohumu nu topraga attık tan kaç ğün sonra ekime hazır vaziyete gelir.alfa14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbahçemde boş bir yerim var.verimi yüksek olan ne ekebilirim.toprak güzel ve sulama imkanı var.
Comment

Comment