Duyuru

Collapse
No announcement yet.

aysberg

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• aysberg

düzcede 1 dönüm kadar bir arazimiz var ve aysberg yetiştirmek istiyoruz. bu konuda bilgisi olan varmı

Cevap: aysberg

arkadaşım bende açtım konuyu ama kimsenin bilgi verdiği yok bir biligiye ulaşırsan yazarmısın

Comment

Cevap: aysberg

selamlar, aysberg(iceberg) marulun ici cok gobekli ve dolgun, ebat olarak buyuk oldugu icin diger marullarin 3 kati agirligindadir, bu marulun rengi beyazimsi olur, 12 tanesi 18-20 kilo gelir, yetistirilicek topragi temiz ister, duzenli sulama ve gubreleme ister, filiz halinde yetistirilirken gunesden uzak tutulmasi gerekmektedir, cok gunes altinda kalirsa cabucak yapraklarini buker, ilkbahar basinda ekerseniz fazla gunesden etkilenmeden buyuyuceklerdir, ben yaklasik olarak her sene 150 200 arasi bu marulu ekiyorum, es dost akrabaya dagitiyorum ve evde yeniyor, cok buyuk ve agir marul oldugu icin bir tanesini 1 aksamda bitirmek mumkun olmuyor. marul icin iki ayri sekilde ekim yapiyorum, daga dogrusu o sene icin hangisi kolayima gelirse onu seciyorum, eger toprak capalanip gubrelenmisse, duz toprak uzerine 15 santim arayla topraga plastik halka yuzuk yerlestiriyorum, simetrik olarak ornek vermem gerekirse 15 tane yan yana 10 sirada ayni sekilde assagi dogru halka dosuyorum, sonra kalem ucu ile 1 santim oyuk aciyorum bu halkalarin icine tohumu yerlestiriyorum kapiyorum, o halkanin icinede 1 cay kasigi organic gubre birakiyorum, sonra yukaridan yagmur gibi hafif sulama yapiyorum, 10 gun icinde marullar kendisi cikiyor , halkalardan bir kacinda cikmayan olursa onlara tekrar yeni tohum ekiyorum, neden halka icinde yapiyorum, eger etraflarinda yabani ot cim bitki cikarsa onlari temizlerken narin marul yapraklarini yanlislikla koparmak yada hasar vermemek icin, bir cesit daha rahat hareket edip gorebilme imkani sagliyor, marullarin etrafina salyangoz yemi dokerseniz koruma saglarsiniz, baska hasereler icinde marullarin etrafina yere kalici yuzey ilaci sikmaniz kafidir. diger yontemim ise uzun plastik tepsilerin icine 4 5 santim yuksekliginde temiz toprak seriyorum, sonra 2 3 santim arayla tohumlari ekiyorum, tohumlardan cikan marullar 10 santim olunca tepsilerden marullari altindaki topragi ile tek tek alip gercek buyuyucegi yere transfer ediyorum, bu ikinci anlattigimda daha az fire verirsiniz ama daha ugrastirici olur iki kere islem yapmaniz gerekmektedir, saglikli ve bol ekimli gunler,

Comment

bende ıstıyorum bu konu ıle bılgı lütfen ogrenırsenız yardımcı olursanız sevınırım

Comment

Working...
        X