fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Amarden birkaç soru

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Amarden birkaç soru

İyi günler.Çok hevesli ve genç biri olarak bazı sorularım var.
    Forumda aramama rağmen TAM olarak cevap bulamadım buyrun sorularım
    1-Nanenin tohumu yok sanırım.Peki nasıl ekimi yapılıyor?Yani ben diğer yaza tekrar ekmek istiyorum bu tohumsuz nasıl olacak?
    2-Karpuz,Biber,Limon vb gibi bazı sebze ve meyvelerin tohumlarını bloknot denilen ufak kağıt parçalarının içne koydum kurumaları için.Ve bunlar dolabımda ışık almayan bir yerde bulunuyorlar.Ama kış boyu o kağıdın ağzı açık bir şekilde kalsa bir sorun olurmu?Başka bir yere almalımıyım?
    3-Çimlendirme işlemini sarella kutularının içine pakuğun arasında olurmu?
    Birde pamuğumu ıslak tutacağım yoksa çicek sular gibi kabamı su dökeceğim?

Saygılarımla...
    Not:Eğer bana detaylı yardım edecek bir yardım sever var ise özel mesaj ile msn adresini bildirirse çok sevinirim.
  • Fidanligi.com

Cevap: Amarden birkaç soru

Sn Giray,

Genç kardeşim öncelikle hoş geldiniz. Nane dip sürgünü ve çelikleriyle çoğaltılır.

Konuyu dahada açarsak; Nane dip kökleri ve sürgünleri soğuk iklime dayanıklıdır. Erken ilkbaharda çapa yada küçük bir kürek yardımıyla dipten sökülür, daha önceden hazırlanmış yere 15-20 cm aralıklarla dikilip sulanır. Yeşermeden sonra az miktarda Amonyum sülfat yada yanmış ahır gübresi verilebilir. Öte yandan pazardan alınan demet halindeki nanenin bile yaprakları koparılarak ayıklanır. Kalan gövde kısmı hazırlanan yere dikilir ve sık,sık sulanır.

Bahsetdiğiniz tohumlara gelince kuru halde olması halinde ve nem, rutubete maruz kalmamaları halinde, buzdolabı hariç diğer uygun dolaplarda bir beze sarılarak muhafaza edilmesi uygun olur. Saklama esnasında fare ve diğer böceklere dikkat edilmesi tavsiye edilir. Ancak Limon çekirdeğinden büyüyen fide meyve vermiyebilir aşı ister. Karpuz ve biber hibrit tohum ise aslını vermeyebilir. Çimlendirme işlemine gelince Poşetcilerde küçük fide poşetleri vardır onu tavsiye ederim. Pamukta çimlenebilir ancak; nakil esnasında zarar görebilir. Daha da ileri gidelim, çimlenmeden belli bir müddet sonra besin elementlerine ihtiyaç duyacak ve kuruyacaktır. Bu sitede adaba aykırı olmamak kaydıyla istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

Başarılar dileğimle...

Comment

Cevap: Amarden birkaç soru

Sn Giray nanenin tohumu var Ama ticari olarak satılıp satılmadığını bilmiyorum. Tohumlar en iyi +4 derecede rutubetsiz yerlerde saklanır. Ayrıca pmukta çimlenen bitkiyi zarar vermeden nasıl başka yere aktarırsın. Onun çin direkt ya torfta yada toprakta çimlendirilmelidir.

Comment

Working...
      X