Çok değerli, dalında uzman hocalarıma genel bir sorum şudur, şu anda bahçemdeki hasat durumunda olan çarliston biberlerimde tüm yapraklar ve biberler daha sonrada tamamen sararıp kurumalar meydana geldi nedendir çözemedim herhangi bir böceklenme yok, meyve çürüklüğüde yok sadece sararıp kurumalar var çaresi ve çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim cevaplarınızız bekliyorum selamlar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
biberlerdeki kuruma
Collapse
X
-
Cevap: biberlerdeki kuruma
Değerli domatesçi biber köklerini kontrol ettim ne köklerde ne dallarda herhangi bir anormallik yok mesela ne bir böcek kesmesi, ne bir kırılma, ne bir topraktan kaynaklanan sorun gözükmüyor yani herşey çok normal hem yanındaki fidelerde bir sıkıntı yok mesela bir sıra üzerinde bulunan biberlerde ya tek bir kök yada iki kökte var diğerleri çok sağlıklı ilginize teşekürler
Comment
-
Sn Hemşerim:Lütfen ince kılcal köklerini bir daha gözden geçiriniz,mümkünse kuruyan biberlerden bir kaç tanesini ilçe tarım müdürlüğüne götürüp incelettiriniz onlar mercek yada adase ile bakınca tahmin etdiğimiz hastalık ortaya çıkar.Mümkünse temiz su kullanıp, fazla sulama yapmayınız ve gelecek yıl münvabeli ekim yapınız.sağlıcakla kalınız.
Comment
-
Sayın TABİATÇI ve diğer uzman arkadaşlar kuruyan biberlerimden birkaç resim daha ekledim umarım sorun anlaşılır, birde sayın tabiatçı münvabeli ekimden kastınızı anlamadım biraz açarsanız memnun olurum herkese teşekürler.
Comment
-
Sn Boğazlıyanlı kardeşim:Münavebeli ekim'den kasıt;Gelecek yıl biber ektiğiniz yere biber ekmeyiniz. En doğrusus kılcal kökleri zayıf,narin bitkileri ekmeyiniz.Sulama yapmayıp,hastalıklı bölgeden çıkardığınız bitkileri düzgünce bir poşete koyup yakınız.O bölgede kullandığınız bel kürek çapa gibi aletleri bir çuvala koyup tarla dışında tazyikli suyla yıkayınız.kuruyan bölge az ise ilaçlama yapınız.bereketli yıllar dileğimle,sağlık ve afiyetler dileğimle.
Comment
-
sevgili sadocan herşeyin bir sonu var!!!!
deyip kestirip atmak istemedim
hepmizin bildiği fakat bir takım engeller sonucunda yapmadığmız
bir bitki yetiştirmek hzılandılımış haliyle çocuk yetiştirmek gibi birşey
bir ürünü yetiştirmek ve ondan herkesten çok ürün almak veya maksimum seviyeye çıkarmak herşeyden önemlisi bilgi ,tecrübe arşatırma ve imkanlar dahilinde..$$$$$
harket etmek gerekir
bunlardan biri eksik olursa sonuca gidemeyiz
bildiğim tek!!!! şey henüz hiçbirşey bilmediğim
)
şu internet sitesini iyice incele
vidoo görüntülerinde biberlerle ilgili vidoolar var
dahada bilgi istersen bana meil gönder
ROA Türkiye
Comment
-
Sayın idris bey verdiğiniz açıklayıcı bi,lgiden dolayı teşekürler ben dün bir ziraat ilaç bayisine gidip derdimi anlattım ve bana BASULTRA 20 EM isimli bir ilaç verdi bugün yağış nedeni ile kullanamadım yarın deneme yapacağım inşallah sıkıntımıza çare olur yinede teşekürler ve basultra denilen ilaç ne kadar etkilidir biliyormusunuz.
Comment

Comment