evde bır saksıya koyun gübresi ve kum karıstırıp domates patlıcan tohumu ektım oda ısısı 20 derecede sabit 20 gün oldu tık yok çimlenme için ne yapılmalı ekim zamanı yakında başlayacak o zamana kadar bari fideleri çıkartalım
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
domates tohumu çimlendirme
Collapse
X
-
Cevap: domates tohumu çimlendirme
Ben fide üretiyorum. Domates le patlıcan aynı çimlenmez. Domatesi ayrı patlıcanı ayrı saksıda deneyin
Toprağı saksıya koyduktan sonra hafif bastırın tohumları dikin üzerine 1 santim yaptığınız topraktan serpin ılık suyla bolca sulayın. Üzerini inca naylonla kaptın. Varsa kalorüfr peteyinin üstüne bırakıp çimlenmesini bekleyin. 1 Haftada domates 15-20 gündede biber patlıcan çimlenir.
Takip edin çimkenmeyi gördüyünüz anda naylonları üzerinden alın.
-
ilk önce tohumları ılık suda iki gün ısalayın kırılma olcak tır çatlama yani sonra herhangi bir çoraba koyun ondan sonra bir çay bardağı suyla ıslatın ve çoraba düğüm atın tohumlar dağılması diye daha sonra bir havlu gibi bişeye sarın sobanın veya kaloriferin hemen yanına koyun patlamaya başlıycaktır 3 günde eğer kurusa azdaha ıslatın uç göstermesine yakın toprak kum yanmış gübreye karıştırın üstünü sırf gübreyle kapatın nemliyse 10 gün suvermeden çıkmasını bekleyin büyüdüzaman torbalara şaşırtın hava sıcaklığı 15 derece üstüne çıkınca ekebilirsiniz kolay gelsin
Comment
-
Bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz, bu anlattıklarınız [hr]MAYDONOZ tohumları içinde geçerlimidir,
saygılarımla,
Fethi Demirel
538 655 39 07
[email protected]
Comment
-
Sevgili sebzecilik yetiştiricileri,
Domates tohumları 20ºC de 3-8 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.
Patlıcan tohumları 20ºC de 7-15 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.
Mydonoz tohumları 10-40 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.
Comment

Comment