4m x 10m bir sera yapacağım. bu üç sebzeyi bahçeyi üçe bölüp aynı sera içerisinde yetiştirebilirmiyim.sıra arası ve sıra üzeri ne olmalıdır. damlama sulama düşünüyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
domates biber ve salatalık bir arada aynı serada yetişir mi?
Collapse
X
-
Cevap: domates biber ve salatalık bir arada aynı serada yetişir mi?
marnali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster4m x 10m bir sera yapacağım. bu üç sebzeyi bahçeyi üçe bölüp aynı sera içerisinde yetiştirebilirmiyim.sıra arası ve sıra üzeri ne olmalıdır. damlama sulama düşünüyorum.
Merhaba sayın marnali.
Siz amatör bir sera yapacağınız için olur.Profesyonel manada tavsiye etmiyoruz.
Comment
-
50 ye 40 ta dikebilirsiniz.marnali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn domatesçi teşekkür ediyorum. bu sebzeleri 60 X 40 şeklinde dikmek istiyorum mesafe yeterlimidir?
Comment
-
cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın domatesçi, sizin yetiştirdiğiniz farklı bir ürün varmı?
Farklı ürün.
Şu an 4 dekar seramızda 15 çeşit domates,4 çeşit salatalık,5 çeşit biber,3 çeşit patlıcan,6 çeşit kabak,4 çeşit kavun,3 çeşit karpuz ve çimlendirmeye aldığımız mevsimlik çiçek çeşitleri var.
Anlayacağınız bizimkisi deneme serası.Çeşitleri önce kendimiz görüp daha sonra müşterilerimize tavsiye ediyoruz.
Comment
-
Çok güzel Allah utandırmasın..domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Farklı ürün.
Şu an 4 dekar seramızda 15 çeşit domates,4 çeşit salatalık,5 çeşit biber,3 çeşit patlıcan,6 çeşit kabak,4 çeşit kavun,3 çeşit karpuz ve çimlendirmeye aldığımız mevsimlik çiçek çeşitleri var.
Anlayacağınız bizimkisi deneme serası.Çeşitleri önce kendimiz görüp daha sonra müşterilerimize tavsiye ediyoruz.
Comment
-
sn domatesçi domates biber ve salatalık için serayı 10 gün içinde trabzonda kuracağım amatör bir sera olacak.sizce geç mi kaldım. yaz sıcakları sebzelerimi kötü etkiler mi. ve ilaçlama konusundada yazarsanız sevinirim. sera: 4mX10m ebatlarında olacak.
Comment
-
Merhaba sayın marnali.marnali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn domatesçi domates biber ve salatalık için serayı 10 gün içinde trabzonda kuracağım amatör bir sera olacak.sizce geç mi kaldım. yaz sıcakları sebzelerimi kötü etkiler mi. ve ilaçlama konusundada yazarsanız sevinirim. sera: 4mX10m ebatlarında olacak.
Kuracağınız sera tipini yazarmısınız.Kllanacağınız malzeme nedir.Siz maliyet ne çıkarıyorsunuz.
Bu dönemde domates ve salatalık gölgeleme isteyecektir.İki bitkide aşırı sıcakları sevmez.İkisininde istediği ideal sıcaklık ortalama,gece 17,gündiz 27 derece civarıdır.
Bitkileri besleme ve koruma hususu önemli bir konu.Bu konuda kültür seviyenizi bilemediim için net tavsiyelerde bulunamıyorum.
Ama bana özelden tel numaranızı verirseniz. size yardımcı olabilirim.
Comment
-
merhaba sn domatesçi
öncelikle ilginiz için teşekkürler.ben jeoloji müh. yim ve kamuda çalışıyorum.geçen yıl küçük bir bahçe yaptım ve iyi sonuç aldım. (özellikle domates ve salatalıkta)amatör olarak hobi amaçlı uğraşıyorum. fakat bahçemden 2-3 aileye yetecek kadarda ürün almak istiyorum.sebzecilik konusunda fazla bir kültürüm yok. (kulaktan duyma ve intrnet) plastik boruları kıvırarak 4mx10 m ebatlarında bir sera yapmak için malzeme temin ettim. ancak 1/5 havalandırma alanı olması gerekiyormuş. benim seranın sadece ön ve arka kısmında 130 cm x200 cm ebatlarında havalandırma amaçlı kapıları olacak.yeterli olurmu yan kesimlerden nasıl havalandırma penceresi açabilirim. malum plastik tente kullanacağım.birde uv filtreli tente mi, almak zorundayım(biraz pahalıda).gölgeleme için tentenin üzerine kireç badanası yapılırmı. sonradan bu badana temizlenirmi.biraz fazla soru oldu farkındayım.öğreneceğim çok şey var herhalde.yaklaşık 150 civarında kendi yetiştirdiğim fidelerim evimin kapalı balkonunda dikilmeyi bekliyorlar.
Comment

Comment