fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Salatalıklarda sebzelerin büyümemesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Salatalıklarda sebzelerin büyümemesi

Uploaded with ImageShack.us

3 yildir serada salatalık yetistirmeye calisiyorum.Bu yil cok sorunla karsılastım.bir tane salatalık kökunde 50-60 tane toğur görunmesine ragmen toğurlar buyumuyor önce cicekleri soluyor sonra cicek ucundan itibaren kuruyor ve düşüyorlar resimdeki kuçuk salatalıklar gibi..bir kökten bir topladığımda normalde gecen yıllar 6-8 salatalık toplarken bu yıl 1-2 bazen 3 tane oluyor yada hic olmuyor olanda resimdeki buyuk salatalık gibi sap kısmı buyuk uc kısmı büzüsmüs ya da cok ince..

Serada trips var cicekleri o solduruyor olabilir ama trips tamamen kurutup buyumesini önlermi meyvaların?Bu olayın sebebi nedir neden kaynaklanabilir.

Trips icinde lazer haricinde tavsiye edebileceginiz bir ilaç varmi..

Yardım edebilirseniz cok sevinirim

Cevap: Salatalıklarda sebzelerin büyümemesi

Meyve şekilsizlikleri genelde kalsiyum, çinko noksanlıklarından meydana gelir. Seranın aşırı sınması 45-50 derecelerde yada daha yükseğe çıkan anlık sıcaklıklar da bu soruna neden olabilir. Eğer bitkielrinizin resimlerini koyarsanız size daha net yardımcı olabiliriz.

Comment

hocam tesekkurler ilginiz için tripslerin yapmadığı kesinmidir bu buyumeyi engelleyen faktör?

Ani sıcaklık artışı ya da düşmeside olabilirmi.Bu aralar havalar baya serin gitti.Birde benim seralarım 2 m yüksekliğinde 6 metre eninde ve 20 metre uzunlugunda sadece uclarından havalandırabiliyorum.Bugunlerde hava sıcaklıgı düşüş gösterdi son bir haftadır sıcaklık düşmeside sebebi olabilirmi
      Seraların resmini yarın koyabilirim şu an yok yanimda

Comment

Sıcak soğuk stresi belki yapabilir ama o kadarda aşırı uçlarda seyretmedi.
        Last edited by Selahattin YILMAZ; 31.05.16, 09:59.

Comment

hocam saat gec oldu o nedenle arayip aramamakta tereddutteyim yaziyi simdi gördum.Müsait olmayabilirsiniz rahatsiz etmek istemiyorum

Comment

selahattin hocam karpuz ektim yaprakları iyi gelişimi iyi ürün yok çiçek açıyor dökülüyor ne yapmam lazım

Comment

Çiçek dökülme durumu yukarıda saydığım durumlarda geçerlidir, aşırı sulamayın belki o da neden olabiliyor hangi gübreleri veriyorsunuz bilemiyorum ama size Atak sıvı organik gübreyi tavsiye ederim (Antalya Serikte Ateşoğulları tarım üretiyor). Yapraktan/damlamadan bir veya iki uygulama ile çiçek dökülmelerinin önüne geçer ve bol verimle ürününüzü hasat etmeniz mümkün.
              Last edited by Selahattin YILMAZ; 31.05.16, 10:00.

Comment

Working...
              X