Herkese iyi günler. Biz amatör balkon bahçecileri için birçok faydalı bilgiler içeren ve sıkılmadan sabırla yardımlarını esirgemeyen değerli üstadları olan böyle bir siteye üye olduğum için mutluyum. Direkt konuya geçeyim pet bardaklarda sadece torfla çimlendirdiğim biberler 1 hafta içinde hızla büyüdüler fakat son bir kaç gündür büyümeleri yavaşladı ve ilk çıkan yapraklardan bir iki tanesi solmaya, kurumaya ve dokunduğumda yere düşmeye başladı. Acaba bit var mı diye baktım ama evin içinde cam kenarında olduğu için öyle böceğe rastlayamadım. Sadece 1 tane bit gibi kırmızı bir böceğe ve çekirgeye benzer zıplayan yine bit kadar büyüklüğünde bir böceğe rastladım yaprakların üstündeyken. Acaba bunlar mı zarar verdi? Bir de torfun üzeri kuruduğu zaman sulama yapıyorum (Neredeyse her gün) Pet bardakların altını deldiğim için suyu döker dökmez en alta iniyor ve su hemen dışarı tahliye oluyor. Bu yüzden torf iyice ıslanana kadar su dökmeye devam ediyorum. Acaba bu fazla sulama da zarar vermiş olabilir mi yapraklara?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çimlenen biberlerin alt yaprakları solup dökülüyor...
Collapse
X
-
Çimlenen biberlerin alt yaprakları solup dökülüyor...
Herkese iyi günler. Biz amatör balkon bahçecileri için birçok faydalı bilgiler içeren ve sıkılmadan sabırla yardımlarını esirgemeyen değerli üstadları olan böyle bir siteye üye olduğum için mutluyum. Direkt konuya geçeyim pet bardaklarda sadece torfla çimlendirdiğim biberler 1 hafta içinde hızla büyüdüler fakat son bir kaç gündür büyümeleri yavaşladı ve ilk çıkan yapraklardan bir iki tanesi solmaya, kurumaya ve dokunduğumda yere düşmeye başladı. Acaba bit var mı diye baktım ama evin içinde cam kenarında olduğu için öyle böceğe rastlayamadım. Sadece 1 tane bit gibi kırmızı bir böceğe ve çekirgeye benzer zıplayan yine bit kadar büyüklüğünde bir böceğe rastladım yaprakların üstündeyken. Acaba bunlar mı zarar verdi? Bir de torfun üzeri kuruduğu zaman sulama yapıyorum (Neredeyse her gün) Pet bardakların altını deldiğim için suyu döker dökmez en alta iniyor ve su hemen dışarı tahliye oluyor. Bu yüzden torf iyice ıslanana kadar su dökmeye devam ediyorum. Acaba bu fazla sulama da zarar vermiş olabilir mi yapraklara?Last edited by mithat_k; 18.06.12, 21:43.Mithat KANTARMACI
Sınıf ÖğretmeniEtiketler: hiçbiri

Comment