fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ürünlerin Dağıtılması / Pazarlama Hizmetleri / PAZARLAMA / SEBZECİLİK

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ürünlerin Dağıtılması / Pazarlama Hizmetleri / PAZARLAMA / SEBZECİLİK

Ürünlerin Dağıtılması / Pazarlama Hizmetleri / PAZARLAMA / SEBZECİLİK

Taze olarak toplama merkezlerine gelen veya işlenen ürünün, tüketiciye sunulmak üzere dağıtılması gerekir. Dağıtım sırasında ürünün bir yerden bir yere taşınması ve bu sırada el değiştirmesi (kanunen mülk sahipliğinin değişmesi) söz konusu olur. Ürünün dağıtımı birçok pazarda ayrı kişi ve kuruluşlarca yapılır. Bazı pazarlarda ise tek bir kuruluşça gerçekleştirilir. Dağıtımın düzgün yapılabilmesi için, dağıtımı yapacak kişi ve kuruluşların önceden ürünü götürecekleri pazarı bulmaları ve bu pazarın ne kadar ürün tüketeceğini iyi tahmin etmeleri gerekir.
    Dağıtım, bazen bir ürün toplama merkezinden bir başka merkeze de olabilir. Tüketicilere ürünün ulaştırılması, dağıtım yapılarak manav, bakkal, süpermarket veya tekrar mahalli pazardaki satıcı aracılığıyla olur. Ürün bazen önce toptancıların, daha sonra perakendecilerin eline geçer ve son olarak tüketiciye ulaşır. Ürün ne kadar el değiştirirse, fiyatı o kadar artar. Dağıtımın en masraflı kısmı, ürünün perakende olarak satıldığı bölümdür. Bu bakımdan son yıllarda özellikle süpermarketler rekabet amacıyla, tüketiciye daha ucuz ürün satabilmek için direkt olarak üreticilerden veya ilk toplayıcılardan ürün almakta ve doğrudan tüketiciye satış için parekende olarak hazırlamaktadır.
    Kaynak: Genel Sebzecilik Kitabı Prof. Dr. Atila Günay
Working...
X