fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BİBER Gübreleme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• BİBER Gübreleme

BİBER Gübreleme

Tarlada yetiştiriciliğinde 3-4 senede bir, ser yetiştiriciliğinde ise 2-3 yılda bir biber bitkisinin aynı yere getirilmesi gerekir. Oysa karlılık düşünülerek peş peşe aynı yerde biber yetiştiriciliği yapılır. Ekim nöbeti koşullarına uyulmaz. Buda toprağın hastalanmasına ve giderek bitkilerde verimin düşmesine neden olur. Biberin ekim nöbetinde önce Leguminose, Cruciferae ve Umbelliferae grubundan bir bitkinin getirilmesinde sakınca yoktur. Bu bitkiler kendinden sonra bibere iyi bir toprak bırakır. Biber, topraktaki organik maddeden çok hoşlanır ve dönüme 5-10 ton yanmış ahır gübresinin tarla hazırlığı sırasında toprağa karıştırılmasında fayda vardır. Yapılan sera çalışmalarında metre kareden 3 kg’ın üstünde biber hasat etmek üzere toprakta 4 gr N, 1 gr P2O5, 5,9 gr K2O, 3,4 gr CaO ve 0,8 gr MgO besin maddesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaçlar göz önüne alındığında dekara atılacak saf madde olarak azot 10-20 kg, fosfor 5-10 kg, Potasyum 15-25 kg, kalsiyum 5-10 kg ve Magnezyum 3-5 kg’dır. Tarla yetiştiriciliğinde miktarlar biraz daha düşüktür ve dekara yine saf madde olarak 5-10 kg azot, 3-5 kg fosfor, 5-10 kg potasyum, 3-5 kg kalsiyum hesaplanır. Toprağın kumlu ve hafif yapıda olması gübre ihtiyacını arttırır. Biber hakkında daha iyi bir gübreleme yapmak istendiğinde, domateste anlatılan gübreleme konuları burada da geçerli olacağı unutulmamalı ve konuya tekrar göz atılmalıdır.

Cevap: BİBER Gübreleme

kıymetli arkadaşlar 15 gün sonra biber fidelerini tarlaya ekeceğim. Tarlaya diskaro çekip kesekleri ufaladım. Şimdi damla sulama borularını çekeceğim. ÜÇ on beş gübre aldım bunu dikimden önce uygulamak istiyorum. Bunu nasıl uygulayacaığım. Herhangibir makinem yok. Elle uygulayacağım ama nasıl uygulamam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşşekkürler.

Comment

Working...
    X