fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kompost Boşaltma, Üretim Malzemelerini Yıkama, Temizleme ve Depolama Yeri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kompost Boşaltma, Üretim Malzemelerini Yıkama, Temizleme ve Depolama Yeri

7.1.14. Kompost Boşaltma, Üretim Malzemelerini Yıkama, Temizleme ve Depolama Yeri
    Kasa ve torba sisteminde üretim sonrası kasalar ve torbalar üretim odasından alınır. İşletmenin uzak, hakim rüzgarın işletmenin tersine doğru estiği bir yerde boşaltılır. Böylece boşaltma sırasında rüzgar yolu ile hastalık ve zararlıların üretim alanına taşınması önlenir. Ayrıca işletme ile boşaltma yeri arasında ağaçlık bir saha veya bina bulunmasında fayda vardır. Boşaltılan kompost mümkünse hemen işletme dışına çıkarılır. Aksi halde yığın yapılır ve üstü kireçlenir. Gerekirse naylon örtü ile parçalanma bitinceye kadar kaplanır. Böylece hastalık ve Zaralıların işletmeye yayılmasına izin verilmez. Artık ve çürütülmüş, yıkanmış kompost sebzecilik ve çiçekçilikte iyi bir gübre, örtü altı tarımında topraksız yetiştiricilikte iyi bir ortamdır. Ayrıca iyi bir fiyatla satılarak İşletmeye ek gelir sağlayabilir.
    Boşalan kasalar ve torbalar artık komposttan iyice arındırılır, yıkanır, ilaçlanır veya 80°C de buharla pastörize edilir. Daha sonra İşletmeye yakın bir yerde istiflenir. Depolama yerinin üstünün kapalı, zeminin beton olması istenir.
    Mantar Yetiştiriciliği Kitabı Prof.Dr.Atila GÜNAY
Working...
X