fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mantar üretiminin resimlerle özetlenmesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Mantar üretiminin resimlerle özetlenmesi

MANTAR ÜRETİMİNİN RESİMLERLE ÖZETLENMESİ
    (Bu resimler kişisel çekimler yanında, çeşitli kitaplardan ve özellikle "Der Champignon" dergisinin değişik sayılarından alınarak derlenmiştir.)

1. Plastikten yapılmış mantar üretim odalarının dıştan görünüşü

2. Bir başka plastikten yapılmış üretim odasının iç ve dış görünüşü

3. Kapalı bir sundurmada, samanın ön ıslatmasının yapılması

4. Geniş çapta kompost üreten bir firmanın, kapalı kompost yapım yeri

4. Orta-büyüklükle bir işletmede kompost yapılması

6. Soğuk zamanlarda, kompostta sıcaklığı yükseltmek için buhar uygulaması

7. Kompost aktarma makinası

8. Birinci.Fermantasyon sonrası, kompost iki el avuç arasında döndürülerek kopartılması ve olgunluk kontrolünün yapılması

9. Kompost avuç içinde sıkılarak, su kontrolünün yapılması

10. Pastörizasyon odasının iç görünüşü

11. Kasa ile pastörizasyon için, kompostun içeri alınması

13. Hazırlanmış pres konıposhm nakliye öncesi

14. Pastörizasyon sonrası, iyi bir kompostta Actinomycetes gelişmesi

15. Hazır kompostun nakliyesi

16. Pastörize edilmiş kompostun plastik kasalara konduktan sonra presslenmesi

17. Mantar tohumluğu yapılırken ana kültürün hazırlanması

18. Ana kültürün petri kabından almışı ve dane tohumluk kavanozuna aşılanması

19. liselere doldurulmuş buğdayların sterilizasyonu için otoklava konuşu

20. Dane buğday tohumluğunda, solda normal misel sarması, sağda anormal misel sarması (stroma)

21. Misel gelişmiş da ne tohumluk

22. Ranza sisteminde, misel aşılanmış kompostun üstünün plastikle örtülmesi

23. Kasaların kağıtla yanlış örtülmesi, kompostun açık kalan kısımları enfeksiyona uğrayabilir

24. Komposta dane tohumluk aşılamasından 2-3 gün sonra misellerin komposta sıçraması

25. Örtü toprağı hazırlama yeri

26. örtü toprağının serilmesi

27. Modern bir mantarhanede çalışma holü

28. Örtü toprağında primordiumların meydana gelişi (Urtü toprağı serilip, yeterince su ile doyurduktan sonra, bu dönemde sulama yapılmamalıdır. Ancak zorunlu durumlarda günde 0,3 l/m2 su verip hemen havalandırma yapılmalıdır. Bu dönem, tohum ekiminden sonra 18.-19. günlere rastlar.)

29. Mantarlar, bezelye büyüklüğünü alıncaya kadar sulanmamalıdır. Bezelye büyüklüğünü aldıktan sonra, günde m2'ye 0,6 1 su verilmeğe başlanır. .(Bu dönem tohum ekiminden sonra 20.-22 günlere rastlar)

31. Mantarlara hasattan 1-2 gün onu; günde m2ye 1,5-2,0 1 su vermeye başlanır. (Bu dönem tohum ekiminden sonra 23.-25. günlere rastlar)

32. Beş rafa birden su verilmesi ve verilen suyun ölçülmesi

33. Suyun pülverize olarak verilişi

34. Plastik torbalarda mantar üretiminin iki katlı ranzada yapılışı

35. Küçük plastik kasalarda, ranza sisteminde mantar üretimi

36. Tahta ranzalarda mantar üretimi

37. Hasata gelmiş mantarlar

39. Yastıkta enine kesit alınmış, kompost ve örtü toprağında misel gelişmesi, mantar oluşumu

40. Üretim odasında hasatın yapılması

41. Makine ile mantarların hasat edilmesi ve hasat sonrası yatakların görünüşü

42. Ranza şeklinde üretimde, inip kalkan hareketli taşıyıcı ve hasatm elle yapılması

43. Çekmece sisteminde, kasalarda mantar üretilmesi ve kasaların çalışma holüne alınıp hasat edilmesi

465

49. Plastik kutularda ambalailama

50. Ambalajlama ünitesi

51. Buhar uygulamasından sonra kompostun üretim odasından çıkarılması

52. Kasa sisteminde, üretim sonrası kasaların dışarı alınması ve boşaltılma

• Fidanligi.com

Cevap: Mantar üretiminin resimlerle özetlenmesi

Sn Saraç: l982 yılında TÜRKTUR adlı Mantar üretim tesislerinin Misel Laboratuvarı ve bazı tesislerinde çalıştım.Bu Mantar üretim tesislerinin yeri Nevşehir ili Hacıbektaş ilçesine yakın ve KIrşehir'e bağlı Asmakaradam köyü idi.Buranın özelliği Kapodakyaya has toprak yapısıydı.Burayı kuranlar İsviçreli Mühendislerdi.Araştırmaları neticesinde,onların belgelerinden şunu öğrendim,Dünyanın en kaliteli mantarları bu bölgede yetişir,zira bu topraktakı mantarın istediği tüm özellikler mevcut.Bahse konu tesis yer altına özel olarak Alpına adlı cihazla oyulan ve Günlük üretimi istenirse 3 ton kapasite mantar üretilebilecek kapasitede.Ayrıca bı tesis içerisinde Kompost yapma tesisi bulunuyordu.Bunun haricinde Çuğun mevkiinde Mantar Konserve ve çorba fabrikası ile saf kültür ve misel Laboratuvarı vardı.Malesef bu fabrika çok çeşitli sebeplerden kapandı.Sadece Asmakaradam köyündeki üretim tesisi kaldı.Oda çok az miktarda mantar üretiyor. Esen kalınız.

Comment

Cevap: Mantar üretiminin resimlerle özetlenmesi

Sayın TABİATÇI, bu resimler kitaptan tarama olduğu için kalitesi malesef iyi olmadı. Eğer elinizde mantar işletmeleri ve yetiştirme faaliyetleri ile ilgili resimler varsa bana gönderirseniz uygun yerlere ekleme yapalım. sayfalarımız daha doyurucu olsun. Herkes kullanabilsin, herkes okumaktan zevk alsın. Yoksa kendim gidip bir işletmede fotoğraf çekmem lazım...

Comment

Working...
      X