fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hibrit tohumlar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• hibrit tohumlar

hibrit tohumları nasıl yapıyolar bilen varmı yani hibrit tohum nasıl oluyorda daha verimli ve güzel oluyo onları o hale getirmek için ne uyguluyola ben sadece merak ediyorum ondan yani hibrit tohumu birkez üretip onun o ağaçtan çıkan bütün tohumlar hibritmi oluyo yavuları yoksa sıtandart tohumlara kimyasal yollarlamı hibrit yapıyola???
  • Fidanligi.com

Cevap: hibrit tohumlar

Sevgili sebasteli, iki ayrı özellik gösteren yerli bitkiler düşün. Her iki bitkide erkek ve dişi çiçekler var. Bir bitkiyi ana yapıyorsun ve erkek çiçeğini daha olgunlaşmadan kesiyorsun, diğer bitkiyi de erkek yapıyorsun ve erkek çiçek polenleri olgunlaşınca ana bitkinin dişicik tepesine tozlarını döküyorsun (bu olaya çaprazlama da denir) ve mümkünse izole etmek için hava alabilecek ancak toz alamayacak bir bezle sarıyorsun, ana ve erkek bitkiyide çapraz değiştirip deneme de yapmalısın. Sarma işlemi yabancı döllenen bitkilerfe yapılır kendine döllenen domates gibi bitkilerde gerek yoktur. Hibritlemeyi yapmak için her bitkinin döllenme biyolojisini öğrenmen gerekir.
    1-Çiçek yapısı (erselik, erkek çiçek ile dişi çiçek ayrı yerlerde vs.)
    2-Döllenme biyolojisi (yabancı döllenme, kendine döllenme)
    3-Erkek çiçeğin yapısı ve dişi çiçeğin yapısı
    gibi...

meyve bağladıktan sonra elde ettiğin tohum F1 yani hibrit tohumdur. Ancak her bitki yada her çaprazlama bol verim verecek diye bir şey yok. denemelerle hangi çaprazlama sonucunun en iyi verim sonucunu verdiğini tespit etmelisin.

Bu işlemleri yapabilmek için bitki ıslahı eğitimi almak gerekir en azından belirli işlemleri ve terimleri öğrenmek bu işi yapmak steyenler için başlangıç olabilir.

Comment

çok sağol abi öğrendiyim iyi oldu artık herkeze hava yaparım ama aslında bu çok faydalı bir bilgi öğrendiyim iyi oldu ama bişiyi daha merak ettim kendine verimli denilen bitkiler var bu kendine verimli bitkileride böyle birleştire bilirmiyiz birde kendine verimli denilince aynı çiçek kendi kendinimi döller yoksa aynı ağaçtaki farklı çiçeklermi bir birini döller? birde en iyiyi bulmk için her sene deneme yanılma yöntemimi yapmamız lazım yoksa bitkinin özelliklerini bilmek yeterlimidir birde ağaçlardada bunu yapa bilirmiyiz mesela bazı ağaçları bahar donları öldürüyo bazılarını ise hiç öldürmüyo ama dayanıklı ağaçlar daha yabani olan cinsler ve verimsiz kalitesizler bu iki ağacı birleştirip hem soğuklara dayanıklı hem çok verimli ağaç ortaya çıkara bilirmiyiz veya şebin cevizi alsak çok verimli birde iri ceviz bulsak hem çok iri hemde çok verimli ceviz ortaya çıkarmı birde süt yemez cevizi var bizim türk işi onu yapan hocadamı bu şekilde yaptı o cevizi buldu yoksa herhangibir köşede zaten vardıda sadece omu keşvetti? cevaplarsan sevinirim çok merak ediyorum

Comment

birde abi gülleri birleştirsek farklı renkte gül elde edebilirmiyiz bu güllerin tohumlarından üretip farklı gül yapa bilirmiyiz mesela kendimiz için özel bir gül nasılsa gül çeliktende üretiliyo bir kez yapıp ürete bilirmiyiz birde sen yapa bilirmisin veya hiç denedinmi?

Comment

*kendine verimli denilen bitkiler var bu kendine verimli bitkileride böyle birleştire bilirmiyiz birde kendine verimli denilince aynı çiçek kendi kendinimi döller yoksa aynı ağaçtaki farklı çiçeklermi bir birini döller?

kendine verimli denilen bitkilerin tamamında bir çiç.ek üzerinde dişi ve erkek çiçek yan yana bulunur ve erkek çiçek hemen yanındaki dişi çiçeği döller ve dışardan toz almadan bu iş hallolur. Bu tür bitkilerden mesela buğday, arpa, domates örnek verilebilir. Mantık hep aynı bir bitkinin erkek çiçeği diğer bitkinin dişi çiçeği ve başka toz gelmesini önlüyorsun

birde en iyiyi bulmk için her sene deneme yanılma yöntemimi yapmamız lazım yoksa bitkinin özelliklerini bilmek yeterlimidir

Önce homozigot denilen bitkiyi elde etmelisin. Homozigot demek ne kadar ekersen ek her defasında aynı meyve, çiçek gibi bitkisel özellikleri gösteren tek tip bitki demektir. Elinde homozigot bitki yoksa elde etmek için en az 5-8 yıl sürekli ekip tek tip bitki elde edene kadar genetijk ıslah yapmalsın. Sornasınra iki farklı özellikteki homozigot bitkileri karşılıklı çaprazlarsın ve sonuçlar iyiyse bölgesel denemelere başarsın eğer sonuçlar bölgelerde de (marmara bölgesinde ayrı karadenizde ayrı sonuçlar elde edilebilir) elde edilince artık yeni bir çeşit elde etmişsindir. köşeyi döndün, hayatın kurtuldu demektir amncak çeşidi tescil edebilmek için ıslahçı belgen olmak zorunda resmi olarak ya da elde etttiğin çeşidi kendin eker biçersin. örneğin çok cddi şekilde ülkemizde salatalık çeşidi noksanlığı vardır oysa en kolayda salatalıktır.

birde ağaçlardada bunu yapa bilirmiyiz mesela bazı ağaçları bahar donları öldürüyo bazılarını ise hiç öldürmüyo ama dayanıklı ağaçlar daha yabani olan cinsler ve verimsiz kalitesizler bu iki ağacı birleştirip hem soğuklara dayanıklı hem çok verimli ağaç ortaya çıkara bilirmiyiz veya şebin cevizi alsak çok verimli birde iri ceviz bulsak hem çok iri hemde çok verimli ceviz ortaya çıkarmı birde süt yemez cevizi var bizim türk işi onu yapan hocadamı bu şekilde yaptı o cevizi buldu yoksa herhangibir köşede zaten vardıda sadece omu keşvetti? cevaplarsan sevinirim çok merak ediyorum

Ağaçlarıda ıslah edebilrisin aynı şekidle ama ağaçlarda sonuç elde edilmesi uzun yıllar alır hele hele sonuç elde edebilemk için bazen binlerce denemeyi birden yürütmek gerekir. Günümüzdeki meyve ağacı çeşitliliğinin en büyük sebebi yıllar önceki çalışmaların meyvelerini daha yeni vermesidir, ömrünü veririsin yine bitiremezsin ağaç işini

birde abi gülleri birleştirsek farklı renkte gül elde edebilirmiyiz bu güllerin tohumlarından üretip farklı gül yapa bilirmiyiz mesela kendimiz için özel bir gül nasılsa gül çeliktende üretiliyo bir kez yapıp ürete bilirmiyiz birde sen yapa bilirmisin veya hiç denedinmi?

Evet yaparsın, ama sonuç yine uzun yıllara malolur. Ben denemedim ama hep istedim eilmden gelse yaparım fakat yapmaktan vazgeçtim oysa Gärtner Pötschke - Garten und Pflanzen Versand tarzı bir üretim yapıp ülkemin gen kaynaklarını koruyup parada kazanmak isterdim. Çünki bütün bu aşamaların tamamında ıslahçı belgesi almış olmak şartı var, büyük sermayelerin olmalı ki büyük sonuçlar elde debilesin, ıslahçı belgesi almayı saolsun Tarım Bakanlığımız benim için ulaşılması güç şartlara bağlamış. Çalışıp çalışıp boş sonuçlar peşinde koşmak istemiyorum şahsen.

Comment

çok saol abi çok açıklayıcı yazmışsın bende cevap vermezsin sanmıştım eline emeğine sağlık ama aslında ben senin yerine olsam bu denemeleri yapardım en azından ismini yaşatırdın nam yapardın falan

Comment

konu eskidi ama birşeyi merak ediyorum bu hibrit tohum yapma işi çok basit ve zararsız ve faydalı bişi olduğu halde insanlar hibrit tohumdan neden kaçıyorlar sonuçta hiçbir kimyasallara maruz kalmıyo genetiği deyiştirilmiyo birde normal yerli tohumlardan üretiliyo sadece anne babaları deyiştiriliyo neden o halde hibrit tohum çok kötü çok zararlı imiş gibi algılıyo insanlar

Comment

acaba bu hibritleme sistemi insanlardada kullanılsa dünya daha güzel olurmu

Comment

Sevgili sebasteli insanlar GDO tartşmaları yüzünden hibrti tohumdan kaçıyorlar. Hibrit tohumu insanların cahilliği GDo tartışmalarına itti ve ayrıca hibrit tohumlarda da GDo kullanılması da var tabi. Oysa organik hibrit tohumlar da var.

Sevgili balböceği, bir Çerkez ile bir Gürcü'nün evlenmesi, İngiliz'le Alman'ın evlenmesi ya da bir Türk ile İskoç'un evlenmesinden her zaman melez evlatlar oluşur. Utunutlmamalıdırki akrabalık bağları derken nisbeten homozigot döller kastedilir. Alman, İngiliz, Fransız, Türk gibi kavramlar genetik açısından homozigot dölleri temsil eder.

Comment

bahsettiğim aslında böyle bişi deyildi mesela hayatında çok başarılı kişileri birleştirmek manasında demiştim mesala sesi güzel iki sanatçıyı birleştirsek sesi çok güzel bir çocuk ortaya çıkarmı manasında veya iş hayatında başarılı veya başka sanat dallarında hayatında başarılı manasında mesela bazı huyu kötü ırklar sülaleler var onları gıcığa garmış insanlar var onları ortadan kaldırıp insancıl bağları daha kuvvetli vatana millete daha faydalı insanları seçsek gibi manasında yani insanları hibritleyip çirkin olanları huyu kötü olanları gereksiz adamları dışarda bıraksak gibi iyileri seçsek böylece doğa ve hayvanlar dier canlılar dünyanın diyer sayipleride kurtulsa gibi

Comment

neyse selehaddin abi bana boşuna kafa patlatma sen çok bilgili bir kişisin yardımına ihtiyacı olanlar varır onlarla uğraş aslında ben sana başka bişi sormak istiyorum aslında yeri burası deyil ama muhabbetimiz burda olduğu için birde özele mesaj almadığın için sorayım sence chandler ceviz bizim türkiyede çok iyi bir ceviz olurmu mesela ben chandler dikeceğim 30 kadar ama daha başka diken yok dikim ve uyum ve verim yönünden riske girermiyim mesela 500 lira para gidecek bu paraya yazık olurmu sence yoksa çok süpermi olur:?

Comment

selehaddin abi yeni bir filim vizyona girdi hibrit insan hakkında izlesene ikitane profesör hibritleme yoluyla yeni bir insan yapıyo ama insan farklı ve tehlikeli oluyo korkunç falan sinamalara girdi izlesene ben kaçırmazdim izlerdim ama bizim köyde sinama yok ta ne zaman korsanı çıkarsa o zaman izlerim

Comment

Working...
                        X