fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Marul ve kıvırcık salata yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Marul ve kıvırcık salata yetiştiriciliği

Damlama sebebi Naylon kullanmanız ve naylonun kalitesi.
    Acılaşmanın birçok sebebi olabilir. En başta kötü çeşit seçimi, hasadın geç yapılması olabilir. Kıvırcık yetiştiriciliğinde hasat ile ilgili sayfaları tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Comment

Değerli artkadaşlar şu an birinci parti marullarımı yetiştirip satışa sundum ve bitirdim, ikinci parti olarak 500 kök daha dikim yaptım ve 3. parti için kıvırcık marul fidesi arıyorum bana yardımcı olacak arkadaşlardan yardım bekliyorum hazır fide satışı yapan veya elinde bulunan varsa 500 veya 600 kök kıvırcık marul fidesi için 5336462242 acil olursa sevinirim.

Comment

Değerli üstadlar şu an ikinci parti marul fidelerim yerlerine dikim yapılda 15 gün oldu ne varki şu an bazı marulların yaprakları kahverengiye benzer bir renk almaya başladı bir hastalık veya bir besin eksikliğinden kaynaklanabilirmi acaba bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum resmi yerleştirdim pek net değil ama ancak bu kadar çekim oldu, şimdiden teşekürler herkese selam.

Comment

verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim bende marul ekicektim bu bilgiler dogrusu çok işime yarıcak hem arkadaşlara hem degerli hocalarımıza cok teşekkürler.saygılar

Comment

Hocam,
            çok güzel bir tesadüf, ben de az önce kıvırcığın ev içinde ve suda nasıl yetiştirildiğini aktardım, ardından da sizin yazınızı gördüm, ayrıntılı bilgi için teşekkürler, benim yazıyı merak eden olursa kıvırcık diye aratıverin.
            Herkese kolaylıklar ve sağlıklı günler dilerim.

Comment

Çok değerli üstadlarım hocalarım ve özellikle Ubeyd beyefendi bu funl cinsi kıvırcık marul yetiştiriciliğinde şu anda yaşamış olduğum bir sıkıntı oda şudur marulların önce orta üst kısmında kahverengi çürümeler ve zamanla yapraklar sonra köküne kadar bir çürümeler meydana geldi bunun sebebini araştırıyorum 1. sıklıktan 2.sıcak ve fazla nemden,3.havasızlıkdan olabilirmi yoksa bilmediğimbaşka bir toprak ve fide sıkıntısımı yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

Marullarında mildyo hastalığı başlamış.En yakın ilaç bayisine uğra size uygun bir ilaç versin.Yoksa sezon bitmiş sayabilirsin.Bu sene havalar biraz nemli geçti bu nedenden mildyo hastalığı fazla olur.

Comment

marulu ne zaman ektiğine bağlı bu olgunluğa erişince bağlar en az dikimden itibaren 50-60 gün sonra

Comment

sayın selsarac;sayın ubeyd
                    Ben yozgatta 1350 rakımlı bir yerde yaşıyorum.Açık tarlada 4000-5000 kadar iceberg tipi marul yetişitrmeyi düşünüyorum.Çeşit seçiminde soğuklara ve donlara dayanıklı çeşit seçmem gerekiyor.Bu zamanlar tohumu eksem donlar gelinceye hasat yapabilirmiyim?Çeşit seçimi konusunda bana yardımcı olurmusunuz?Benim bulduğum bir çeşit var.Bu çeşit uygunmudur?---iceberg tipi(coolguard)Yardımlarınızı bekliyorum.Ayrıca bu konuda bilgi sahibi olan diğer arkadaşların da yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.saygılar.

Comment

Selamlar, Marul yetistirilicek topragi temiz ister, duzenli sulama ve gubreleme ister, filiz halinde yetistirilirken gunesden uzak tutulmasi gerekmektedir, cok gunes altinda kalirsa cabucak yapraklarini buker, ilkbahar basinda ekerseniz fazla gunesden etkilenmeden buyuyuceklerdir, ben her sene yaklasik olarak 150 200 arasi marul ekiyorum, es dost akrabaya dagitiyorum ve evde yeniyor, marul icin iki ayri sekilde ekim yapiyorum, daga dogrusu o sene icin hangisi kolayima gelirse onu seciyorum, eger toprak capalanip gubrelenmisse, duz toprak uzerine 15 santim arayla topraga plastik halka yuzuk yerlestiriyorum, simetrik olarak ornek vermem gerekirse 15 tane yan yana 10 sirada ayni sekilde assagi dogru halka dosuyorum, sonra kalem ucu ile 1 santim oyuk aciyorum bu halkalarin icine tohumu yerlestiriyorum kapiyorum, o halkanin icinede 1 cay kasigi organic gubre birakiyorum, sonra yukaridan yagmur gibi hafif sulama yapiyorum, 10 gun icinde marullar kendisi cikiyor , halkalardan bir kacinda cikmayan olursa onlara tekrar yeni tohum ekiyorum, neden halka icinde yapiyorum, eger etraflarinda yabani ot cim bitki cikarsa onlari temizlerken narin marul yapraklarini yanlislikla koparmak yada hasar vermemek icin, bir cesit daha rahat hareket edip gorebilme imkani sagliyor, marullarin etrafina salyangoz yemi dokerseniz koruma saglarsiniz, baska hasereler icinde yere kalici yuzey ilaci sikmaniz kafidir. diger yontemim ise uzun plastik tepsilerin icine 4 5 santim yuksekliginde temiz toprak seriyorum, sonra 2 3 santim arayla tohumlari ekiyorum, tohumlardan cikan marullar 10 santim olunca tepsilerden marullari altindaki topragi ile tek tek alip gercek buyuyucegi yere transfer ediyorum, bu ikinci anlattigimda daha az fire verirsiniz ama daha ugrastirici olur iki kere islem yapmaniz gerekmektedir, saglikli ve bol ekimli gunler,

Comment

Arkadaslar aysberg(iceberg) marul ekmenizi tavsiye ederim, 12lik bir kutu iceberg marul 18 20 kilo gelmekte, herhangi bir marulun 3 4 kati agirliginda oluyorlar, bu marulun rengi beyaza yakin, sulu ve cok lezzetli, bazi marul turleri gibi kesinlikle aci degil, kucuk cocuklara bile yedirmesi cok kolay,

Comment

Maruldan tohum almak icin su yontemi uyguluyorum, 3 4 tane marulu tohumluk olarak kabul ediyorum, marullar yari buyudugu zaman kokune zarar vermiyicek sekilde toprak seviyesinin 2 santim ustunden marulun altindan keskin bicakla kesip marulu ayiriyorum, kok toprakda kaliyor, marulu kaybeden kok ordan uzun bir sap gibi tek yaprak marul cikariyor, garip bir sekilde cam agacina benziyor goruntu olarak, bu yeni cikan marul kendi halinde birakildimi tohumlanmaya basliyor, gazete kagidi ustune silkeleyip bir dahaki seneye saklayabilirsiniz, memnun kaldiginiz, lezzetini beyendiginiz marul icin bunu yapabilirsiniz, birisinden denemelik marul tohumu almissinizdir yada bir markanin tohumunda karar kilmissinizdir, bu sekilde devamli ayni tohumu kullanirsiniz, saglicakla

Comment

aysberg marul bol güneşli , veya gölge yerde mi olmalı?

Comment

trakya koşulları(lüleburgaz) için yazlık üretim kıvırcık marul çeşitlerinden hangisini tavsiye edersiniz.

Comment

mayıs haziran aylarında fide kıvırcık marul ekmeyi düşünüyorum
                                ne dersiniz.

Comment

Working...
                                X