fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Marul ve kıvırcık salata yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Marul ve kıvırcık salata yetiştiriciliği

simkuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mayıs haziran aylarında fide kıvırcık marul ekmeyi düşünüyorum
    ne dersiniz.

Kıvırcık ve Marulu o aylarda fide halinde mi ekeceksiniz yoksa tohum halinde mi?Eğer tohum ise geç kalınmış demektir eğerki Erzurum gibi soğuk bir yerde yaşamıyorsanız.Fideleri Nisanın 20 sinden sonra ekmeniz iyi olur.

Comment

kıvırcıklıklarda kurşuni küf hastalığı görüldü ne tür ilaç tavsiye edersiniz

Comment

kök çürüklüğüne ne tür ilaç önerirsiniz

Comment

tunc177 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          kök çürüklüğüne ne tür ilaç önerirsiniz

Az sulayın derim

Comment

herkese selam.1 hafta önce kasalara yedikule 5701 marul tohumlarını diktim.3 günde çimlendiler.şu an 5-6 cm.boyunda ince uzun bir haldeler.uçlarında minicik 2 yaprak görüyorum.gölgede tutuyorum.yoksa güneşemi çıkarmalıyım.püskürtme suluyorum.fazlamı suladım bilmiyorum.acaba düzelirlermi.100 metrekare bahçem var.yarısını sera olarak ,yarısınıda açık tarla olarak kullanıp marul yetiştirmeyi düşünüyorum.trabzondayım.bölgemiz aşırı yağmurlu dışarda yetişirmi.bide toprağımız asidik yapıya sahip.bu yüzden ph değerini yükseltmek için kalsiyumlu tarım kireci kullanmak istiyorum.100 m.kare tarla için kaç torba kullanabilirim(1 torba 25 kg).yanmış ahır gübresi bulamadım.bu gübrenin ticari olan başka alternatifi yokmu.sadece suni gübre kullansam olmazmı.bu işi ticari olarak düşündüğümden yardımcı olacak dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.herşey gönlünüzce olsun.

Comment

bence çimlenmeden sonra gölgede bırakma sonra zaptedemessin.. altı torf üstü gölge şımarır.. fidanların zayıf ve cılız olur.. güneşte bırak ama suyuna dikkat et..

Comment

marullarin yanina bol miktarda sarimsak disi dik....
                hem salyangozlar gider,hem yesil olarak sarimsak yersin(seversen)
                kahve de koyabilirsin,marullarin etrafina cember gibi dolandirip acik yer birakmazsan gecmezler

Comment

yasaraycin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  herkese selam.1 hafta önce kasalara yedikule 5701 marul tohumlarını diktim.3 günde çimlendiler.şu an 5-6 cm.boyunda ince uzun bir haldeler.uçlarında minicik 2 yaprak görüyorum.gölgede tutuyorum.yoksa güneşemi çıkarmalıyım.püskürtme suluyorum.fazlamı suladım bilmiyorum.acaba düzelirlermi.100 metrekare bahçem var.yarısını sera olarak ,yarısınıda açık tarla olarak kullanıp marul yetiştirmeyi düşünüyorum.trabzondayım.bölgemiz aşırı yağmurlu dışarda yetişirmi.bide toprağımız asidik yapıya sahip.bu yüzden ph değerini yükseltmek için kalsiyumlu tarım kireci kullanmak istiyorum.100 m.kare tarla için kaç torba kullanabilirim(1 torba 25 kg).yanmış ahır gübresi bulamadım.bu gübrenin ticari olan başka alternatifi yokmu.sadece suni gübre kullansam olmazmı.bu işi ticari olarak düşündüğümden yardımcı olacak dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.herşey gönlünüzce olsun.
                  bu konuda kimse yardım etmiyormu.marullarımın bazıları yere yatmış vaziyette.bilgisi olanlar lütfen cevaplasın

Comment

herkese paylaşımlarından dolayı tşk ler.... benim 6000 kök kıvırcık olan marulum var hasadına 2 hafta felan var ama bi sorunla karşı karşıyayım... her ne tür bi zararlı ise murulun yaprağını kökünün 2-3 cm üzerinden neredeyse komplesini kesiyor... günlük 7-8 civarı marulu kesiyor.... büyük ihtimal geceleyin oluyor ama net bilmiyorum .. acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler....

Comment

Sevgili mehmet eryol, marulda bahsettiğiniz zararı verebilecek zararlı ancak dana burnu yada köstebektir. Resim koysanız kesi zilerine göre daha net bir şey demek mümkün. Köstebek için köstebek kovucu, dana burnu için kepekli kimyasal ilaçlama çözüm olacaktır. Zirai ilaç bayisine sorunuz.

Comment

Acaba marul çökmemesi ici ne tür zirai ilaç atılmalı en cok ne verimli olur

Comment

Working...
                        X