fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendi Ufak Seramı Kurmak İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kendi Ufak Seramı Kurmak İstiyorum

Merhaba, Ziraat Mühendisliği 2. sınıftayım, kendi imkanlarımca tarlamıza tecrübe edinmek birşeyler öğrenebilmek için ufak bir sera yapmak istiyorum. Sera yapımı için iskelet sistemi ve örtü hakkında iyi kötü birşeyler buldum ancak ne tür havalandırma ne tür ısıtma sistemi kullanmalıyım, serayı yapacağım yeri önceden işleyip gübrelemelimiyim...

Serada ne tür bitki yetiştirmem benim için daha kolay olur, başarı şansımı arttırır ve birşeyler öğrenebilmemi sağlar? çünkü 0 tecrübem var. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
  • Fidanligi.com

Cevap: Kendi Ufak Seramı Kurmak İstiyorum

jeolex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, Ziraat Mühendisliği 2. sınıftayım, kendi imkanlarımca tarlamıza tecrübe edinmek birşeyler öğrenebilmek için ufak bir sera yapmak istiyorum. Sera yapımı için iskelet sistemi ve örtü hakkında iyi kötü birşeyler buldum ancak ne tür havalandırma ne tür ısıtma sistemi kullanmalıyım, serayı yapacağım yeri önceden işleyip gübrelemelimiyim...

Serada ne tür bitki yetiştirmem benim için daha kolay olur, başarı şansımı arttırır ve birşeyler öğrenebilmemi sağlar? çünkü 0 tecrübem var. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
    Size bu konularda yardımcı olabileceğim kanaatindeyim.

Kaç m2 kurmayı düşünüyorsunuz?
    Manisanın hangi bölgesinde?
    Toprak özellikleri nelerdir?

Comment

20-25 metrekare düşünüyorum. Birşeyler öğrenebilmek adına ticaret amaçlı değil yani.
      Toprak bünyesi: 0-30 cm --> killi tın, 30-60cm --> killi tın, 60-90cm --> tın. Toprak orta kireçli, pH ortalama 7.93, tuzsuz. manisa merkez horozköy taraflarında üzüm bağı var. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Comment

jeolex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        20-25 metrekare düşünüyorum. Birşeyler öğrenebilmek adına ticaret amaçlı değil yani.
        Toprak bünyesi: 0-30 cm --> killi tın, 30-60cm --> killi tın, 60-90cm --> tın. Toprak orta kireçli, pH ortalama 7.93, tuzsuz. manisa merkez horozköy taraflarında üzüm bağı var. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
        Ziraat 2. sınıftasınız ve öğrenme adına bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz.Takdir etmek lazım.
        Last edited by Kerem-01; 12.11.12, 08:50.

Comment

ANAHTAR TESLİM SERA İŞİNİ İTİNA İLE YAPIYORUZ REFERANSLARIMIZ BOLDUR
          YAVUZ TARIM
          5332075767

Comment

Bende 1. Sınıf ögrencisiyim deli gbi seviyorum bu meslegi

Comment

Working...
            X