Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seracilik yapmak istiyorum 1 milyon lira butce ile

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

yenidunya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben birkac sirketi aradim ser kurulumu yapan rusya gibi yerlere ihrac icin yaklasik 50 donum yer lazim dediler, jeotermal olarak sizce bu dogrumu? ic anadoluda denizli falan gibi yerlerde jeotermal ile yapilirsa kisin cok ciddi kazanabilirsiniz diyorlar.
    kar oranida %25 mis diger giderler ciktiktan sonra
    Turfanda üretimin, teknik ziraat usulleriyle bir çok üretim þekli var.
    Hepsinde amaç üretim maliyetini minimize ederek karlýlýðý maximum seviyeye çýkarabilmek olmalý.
    Benim tercihim jeotermal enerji kaynaklarýndan faydalanarak topraklý tarým olurdu.

Comment

Sayýn yenidünya,biz Manisa'nýn Salihli ilçesinde 300m2 kapalý alanda topraksýz tarým yöntemi ile cocopeat ortamýnda çilek yetiþtirme denemeleri yapýyoruz.Önceleri domates için araþtýrmalar yapýp sistemimizi domates için kurmayý düþünüyorduk fakat domatesin olmazsa olmazý ýsýtma gerekliliðinden dolayý çilek yetiþtirmeye karar verdik.Bulundugumuz bölgede bulunan 252 dönüm serada topraksýz tarým yöntemi ile domates yetiþtiren bostan tarým yetkilisi ile yaptýgýmýz etraflýca görüþmeden sonra domates düþüncemizi rafa kaldýrdýk.Ha keza Antalya'da 30 dönüm arazi içerisinde 20 si topraksýz 10 u toprakta olmak üzere domates yetiþtiren bir kadir abimiz var onunla yapmýþ oldugumuz görüþme de bizi domates tarýmý yapmaktan vazgeçirdi diyebilirim.Topraksýz tarým yöntemi ile domates yetiþtirecekseniz öncelikle ihracatý hedef almalýsýnýz bunun içinde baz alýnacak deger 1 konteyner domates üretebilmektir bu da en az 20 donum arazide yapýlabilir.Antalya'da bulunan Kadir abimiz 1milyon nakit ve bir miktar kredi ile bu iþe baþladý memnunmu deðilmi konu hakkýndaki düþünceleri nelerdir isterseniz sizi kendisi ile görüþtürebilirim.

Comment

Merhabalar,
        Bendeniz de Balýkesir civarýnda yaklaþýk 5 dönüm alanda örtü altý yetiþtiriciliði düþünüyorum.Sanýrým domates veya çilek üzerine olacak yatýrýmým.
        Forum baþlýðýný açan üyeye faydasý olur mu bilemem ama; "Deva Plastik" firmasýnýn yeni bir malzemesi olan "MÝNÝSERA" ürünü ile ilgili araþtýrma yapýyorum.
        Oldukça avantajlý özellikleri olan bir malzeme. Firma yetkilileri ile görüþtüm.Maliyet açýsýndan çok uygun bir malzeme.Ancak henüz yerinde görüp inceleme fýrsatým olmadý bu ürünü.

Bu konuda bilgisi olanlar var mý aranýzda acaba ?

Comment

genel olarak hic memnun degiller gibi bir durum var anlayamadim bu durumu.

Comment

genel olarak hic memnun degiller gibi bir durum var anlayamadim bu durumu.
            Serada üretim yapanlarý kasdediyorsunuz galiba.

Comment

evet, sera sahipleri

Comment

Doðrudur.Memnun olmayanlar çoðunlukta.
                Memnuniyetsizliklerine benim gözlemim ekserisinin serada üretimlerine kurumsal kimlik kazandýramamalarý.

Comment

yurtdisinda satis kanallari bulmak zormudur, bunun onunde ne gibi bariyerler var?

Comment

Ýhracat deneyiminiz yoksa deneyimlilerle çalýþacaksýnýz.

Comment

Migros gibi büyük marketler; iyi tarým uygulamasý yapan çiftçiler ile sözleþmeli tedarik anlaþmasý yapýyorlar.
                      Örneðin Migros þu anda 2,000 tarým tedarikçisi ile çalýþýyor.
                      Bence dýþ pazardan çok iç pazar araþtýrýlmalý öncelikle.

Comment

Haklýsýnýz.
                        Serada ve açýkta 12 ay üzerinden domates, salatalýk veya benzeri bir ürün üretilip iç pazarda orta ve büyük ölçekli firmalara satýn alma garantili tedarikçilikte seçeneklerden biri.

Hasýlý planlý proðramlý yapýlacak her iþte emek zayi olmaz.

Comment

birde internette sahibinden.com gibi sitelerde cam seralarini topraksiz tarim yapan seralarini satan insanlar var, bunlar neden satiyor acaba?

Comment

birde internette sahibinden.com gibi sitelerde cam seralarini topraksiz tarim yapan seralarini satan insanlar var, bunlar neden satiyor acaba?
                            Kazanamamýþtýr satar.
                            Çok kazanmýþtýr,yeter artýk der,satar.
                            Baþka bir sisteme veya baþka bir yere geçmek istiyordur satar.Hasýlý sormak lazým.

Comment

Eðer bahsedilen rakam kadar sermaye mevcut ise; size su ürünleri yetiþtiriciliðini araþtýrmanýzý tavsiye ederim.
                              Hem karlýlýk açýsýndan ve hem de piyasa arz / talep yapýsý açýsýndan; seracýlýða göre daha avantajlý.

Comment

arkadaslar bazi sorularim daha olucakti

1-cam sera ile polikarbon arasinda bir fark varmi? maliyeti saymazsak
                                2-jeotermal sera yapmak sizce mantiklimi? jeotermal sadece izmir balikesir falan oralarda var ve maliyeti cok yuksek, antalyada isitma giderleri dusuk, sizce hangisi tercih edilmeli?

Comment

Working...
                                X