fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraladığım 3 dönüm seraya domates ve biber diktim...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kiraladığım 3 dönüm seraya domates ve biber diktim...

1,5 er dönümlük iki seraya biber ve domates diktim. 11. gününde savak işlemini yaptım 14. dününde ipini bağlıyorum domateslerin gelişimi gayet güzel gidiyor.
    merak ettiğim daha hiç gübreleme yapmadım. sadece dikerken köklendirici+erimeye batırıp dikmiştim fideleri gübreleme periyodu hakkında bikgi verebilirmisiniz lütfen?
    şimdiden teşekkürler.

yokmu konuyla ilgili bilgilerini paylaşmak isteyen kimse?

Comment

resimler...
      Eklenen Dosyalar

Comment

bu konuda deneyimli bir ziraat mühendisi ile çalışmanızı tavsiye ederim

Comment

haklısınız kenan bey teşekkür ederim.

Comment

Sayın Yiğiteer organik bir üretim mi yoksa konvansiyonel bir üretim mi yapmayı hedefliyorsunuz. Aradaki farkı özetlemek için;

Organik Ürünler.- Renklendirici kimyasal madde kullanılmadığı için, marketlerde yer alan ürünlerden daha farklı (doğal) renktedir.

- Ürün doğal koşullar altında yetiştirildiği için dalında erken olgunlaşıp körpeliğini kaybedebilir.

- Eşit büyüklükte ve göz alıcı olmayabilir.

- Soğuk hava depolarında bekletilmeden ve dondurulmadan sevk edildiği için taşıma esnasında zarar görebilir.

- Genetik organizması değiştirilmediğinden sertliği ve dayanıklılığı daha az olabilir.

- Her aşaması kontrollü üretildiğinden ürün sağlıklıdır.

- Diğer gıdalara göre daha lezzetlidir.

- Doğal kokusu ve tadı vardır.

- Genellikle ürünler mevsimine uygun olarak yetiştirilir. Hiçbir katkı maddesi kimyasal kullanılmaz

- Diğer gıdalardan daha fazla C vitamini, kalsiyum, demir ve ayrıca krom gibi mineral, enzim, mikrobesleyiciler ve kanserle savaşan antioksidanlar içerir.

Organik Olmayan Ürünler:

- Genetiği değiştirilerek sert kabuklu ve nakliyeye dayanıklı hale getirilebilir. Taşımacılık esnasında zarar görmez.

- Kimyasallar kullanılarak olgunlaştırılır.

- Güzel gözükmesi için genetik manipülasyonlarla renklendirilmiştir.

- Aynı büyüklükte ve şekilde olmaları gelişim düzenleyici kimyasallar ile sağlanabilir.

- Üzerinde kimyasal ilaç kalıntısı (yıkansa da çıkmayabilen) bulunabilir.

- Sağlığınızı tehdit eden organizmalar içerebilir.

- Soğuk hava depolarında dondurularak haftalar sonra satışa sunulabilir.

- Yılın her mevsimi her ürün (mevsim dışında ışık ısı ve kimyasal maddeler kullanılarak) üretilmektedir.

- Lezzeti ve kokusu farklıdır.

Comment

Working...
            X