fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Seralarda bitkiye göre nem oranları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Seralarda bitkiye göre nem oranları

Merhabalar,

Açtığım başlığa göre kısa bir açıklama yapsam iyi olur:

Elektrik - Elektronik mühendisliğinde okuyorum. Seralarda yetiştirilenin türüne göre sulama, havalandırma, aydınlatma, toprak - hava nem oranları vs. gibi verileri bulmak istiyorum.
    Öğrendiğime göre her serada ayrı bir tür yetiştiriliyormuş; bu da her bitkinin kendine göre isteklerindenmiş.

Kısaca akıllı sera projesi üzerinde çalışıyorum. Yetiştirilene göre otomatik olarak sulama aydınlatma vs. istenen durumları ayarlayacak bir sistem. Ve arzu edilen bir durum mudur bilmiyorum ama uzaktan, internet üzerinden de sera kontrolü yapabilirim.

Bunun için verilere ihtiyacım var, nerede bulabilirim ya da biliyorsanız bunların değerleri nedir, siz üstadlarım yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Daha önce akıllı reklam panosu, akıllı ev otomasyonu gibi hayata geçmiş projelerim var, işe yarayan bir şeyler yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim.
  • Fidanligi.com

Cevap: Seralarda bitkiye göre nem oranları

Bu konuda samimiyim, eğer yardımcı olmak isteyen hocalarımız ya da öğrenci arkadaşlar varsa birlikte çalışabiliriz.

İzmir'de ikamet etmekteyim.

İyi Günler

Comment

Merhaba, Sitemizde tüm seracılık hakkında teknik bilgiler ve sebzecilik konularında tam bilgiler bulabilirsiniz. Başka nasıl yardımcı olabiliriz?

Comment

Üzerinde bayağı çalışmam gerekecek galiba. Her konuyu kitap yazar gibi açıklamışsınız, cahilliğime verin. Çok teşekkür ederim. Yine de ihtiyacım olduğu durumlarda yüksek bilgilerinizden istifade etmek isterim.

Seracılıkta otomasyon başlığında yazdığınız gibi otomasyon, yurt dışında üretilen ve pahalı sistemler olduğundan düşük maliyetli çözümler üretmenin ülkem adına faydalı olacağını düşünüyorum.

Comment

Working...
        X