Üstadlar merhaba ben evimin bahçesinde ufak bir sera yaptım tamamen hobi olarak yalnız sizlerden bir ricam olacak aşırı su vermekten alt yapraklardan yukarıya dogru ilerleyen bir sararma var bunu engellememin yolu varmı ne yapabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Fazla Sulamadan sararma
Collapse
X
-
Cevap: Fazla Sulamadan sararma
Evet, bitkilerde az sulama sararma yaptığı gibi çok sulamada sararma yapar. Ancak seranızda sulama işini duradurunuz toprağı karıştırarak havalandırınız 15 gün içersinde tekrar eski halini alır ve sararma geçer.
Comment
-
Selahattin bey üstad şuan için gerekli ekipmanım yok üzgünüm koyamıyorum baya bir zaman alır ama eminim çok sulamadan benim oglan sagolsun sonuna kadar vermiş suyuubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet, bitkilerde az sulama sararma yaptığı gibi çok sulamada sararma yapar. Ancak seranızda sulama işini duradurunuz toprağı karıştırarak havalandırınız 15 gün içersinde tekrar eski halini alır ve sararma geçer.
(( baştan aşşagı sulamış
Comment
-
tavsiyeniz için teşekkürlerubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet, bitkilerde az sulama sararma yaptığı gibi çok sulamada sararma yapar. Ancak seranızda sulama işini duradurunuz toprağı karıştırarak havalandırınız 15 gün içersinde tekrar eski halini alır ve sararma geçer.
Comment
-
Şu kadar günde bir sulama demek yanlış olur.Domateste ve diğer bitkilerde sulama,bitkinin yetiştirildiği ortama,döneme ve mevsime göre değişir.zergilli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDomates gibi seralarda 4 günde bir sulama yeterli kanaatimce
Comment

Comment