merhaba. trabzonda köyümde 4mx10m ebatlarında amatör bir sera yapıp domates biber,karpuz ve salatalık yetiştirmek istiyorum. sera için malzemelerimi tamamladım.ancak serayı 5-10 mayıs gibi kurabilirim.fideleride ancak o zaman dikebilirim.zaman olarak geç mi kaldım. sera yaz sıcaklarından çok etkilenirmi. havalandırma olarak sadece giriş ve çıkış kapıları olacak 130 cm x200cm ebatlarında.bir de sera içi ilaçlama yapmak gerekirmi.bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sera için vakit geç mi?
Collapse
X
-
Cevap: sera için vakit geç mi?
sn. ubeyd sera örtüsü kalkmayacak şekilde montelenecek. gölgeleme için kireç badanası yapılabilir diye okumuştum. bu doğru bir yöntem olur mu ?kireç sonra yıkanınca çıkar mı .ayrıca trabzonda yazları sıcaklık ortalaması 20-25 C arasında değişir.güneşli gün sayısı azdır.
Comment
-
sn ubeyd cevaplarınıza teşekkür ediyorum. ben serayı pvc plastik boruları silindir şeklinde kıvırarak çapı yaklaşık 2.30 m olacak şekilde yapıyorum.yani seranın yüksekliği 1m-2.30m arasında değişiyor.yanlardan nasıl havalandırma koyabilirim. bir öneriniz var mı.
Comment
-
ben size seracılığın başkenti antalya/kumlucadan yazıyorum:yanlardan 27 lik boru ile sarma yapabilirsiniz yeterli olur. ayrıca 25 derece sıcaklık fazla değil,bizim burda 30 ila 40 derece oluyor sera içi sıcaklık hatta geçtiğide oluyor artı kirec plastiğe zarar verir gölge tozu vardır biz burda unu veya gölge tülü kullanırız. merak ettiğiniz başka bişey varsa sorabilirsiniz .
Comment
-
antalyada en sıcak günler temmuz ve ağustos aylarında oluyor biz ise en geç temmuz 15 de içindeki mahsulu söküyoruz çünkü sezon bitiyor artı bizim burda diyelim dışarızı 30 sa sera içi 30 ila 40 dereca arası değişiyor. bu oran seranızın teknik özelliklerine göra değişir mesala bizde bazı seralar vardır dışarıdaki hava sıcaklığı ile hemen hemen aynı oranlarda seralarımız vardır çünkü havalandırma sistemleri yüksek değerdedir
Comment
-
Ağustos’ta Dışarı 35 c iken sera içersinde 50 derece olur. Bu sıcaklıkta hiç bir bitki Biyolojik fonksiyonlarını tam yapamaz.Havalandırma sisteminin çok iyi olması lazım.Özellikle Kabak gibi serin yer isteyen bitkiler için tam bir felaket olur.Naylon sera içersine gölgelendirme tülleri var onlar çekilir ve havalandırma ( vantilatör vb gibi ) sistemi de kurulursa sıkıntı olmaz..
Comment

Comment