fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

seraçılık için bilgi edinme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• seraçılık için bilgi edinme

Merhabalar ben Ukrayna Donetskte yaşıyorum burada domates seraçılık yapmayı düşünüyorum burada kış ayları -10 ile -20 derecede kar yağışı az bulunmakta ama yoğun olarak yağıyor senede bir iki kez, ben 500 m2-1000m2 kare sera yapaçağım ısıtma olarakta kömür kombi kullanmayı ve damla sulama düşünüyorum nasıl bir toprak çinsi gerekiyor ayrıyeten ne tür bir sera kurmalıyım yardımcı olursanız menmun olurum saygılar.
  • Fidanligi.com

Cam sera kurmalısınız ancak Ukranyada sıcaklık gibi ışık sorunu da var.Işık sorununu kış ayları aşmanız zor gözüküyor.

Comment

Sayın Ubeyd Hoçam tekrar sizleri rahatsız edecem şimdiden özür diliyorum.Zaten bende cam sera düşündüm ve aydınlatma konusunda fazla sıkıntı cekmem acaba 5000 fidan domates senelik kaç ton verir ben kozmonot domates türünü yetiştireçeğim tabikii burada şartlar çok zor ama tabiki denemedede yarar görüyorum ruslar dağılmadan önçe seraçılık çok yaygınmış ama şuanda dönümlerce seralar harabe halinde. saygılar
      Last edited by ahmetakdgan-44; 07.03.14, 23:17. Sebep: yanlış yazı

Comment

Bir dekara ortalama 2500 adet fide dikmeniz lazım. Bir dekarlık alandan, tohumunuz hibrit ise ve bakımında iyi yapabilirseniz yaklaşık 15 ton domates alabilirsiniz. 5000 fide iki dekara dikim yapsanız ortalama 30 ton domates alabilirsiniz.

Comment

Teşekkürler

Comment

Working...
          X