Selam Arkadaşlar İyi Akşamlar ayrıca mutlu ve bol kazançlı bir yıl dileklerimle
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çapa Makineleri Hakkında
Collapse
X
-
Merhaba ubeyd bey; özellikle patates sıra arasını çapalamak için ve karık açma, en başta da çapalama için nasıl bir çapa makinası temin etmeliyim ,kafam baya bi karıştı.Arazim 5 dekar.torak tekstürü % 75 killi çıktı. samsun kavakta kullanacağm.bizim buralarda yağmur ve taral genelde bende yağmur düşünüyorum fakat hangi güçte olmalı aksesurları varmı bulamadım.yardımcı olursanız memnun olurum.ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın Özencan Çapa makinası hakkında öğrenmek istediğinizi detaylı yazınız.Hanği bitki için kullanacağınızı ,yerinizin meyil ve toprak durumu,arazinin büyüklük durumunu yazınız sizlere detaylı bilgi verelim
Comment
-
Herkese merhaba çiftçi dostlarım.Böyle bir sayfa açılmasına sebep olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.bende yaklaşık 10 dekar civarında meyve bahçem var.bende daha yeni 7 beygirlik kama reis srz 100d 1 diye ipli ve marşlı bir çapa makinası aldım daha kolisinide açmadım ama yaza emekli oluyorum kısmet olursa yazın kullanmaya başlayacağım.bende bu makinanın arkasına ekleyebileceğim tekerlekli bir aparat düşünüyorum hem oturarak çapa yapabileceğim hemde arkasına tırmık kazayağı türü bişeyler bağlamak istiyorum. nereden temin edebilirim veya nerede yaptırabilirim.önerilerinizi bekliyorum.herkese saygılar bolkazançlı ve bereketli yıllar dilerim
Comment
-
Abilerim / Ablalarım merhaba;
Babam için benzinli bir çapa makinesi almam gerekiyor. Yaklaşık 10 gündür ilgi alakam olmayan bir makinayı araştırmak ile meşgulüm
Şimdi internetten okuduklarımdan sonra eniştemin makinayı görmeye gittim. General Power 7 hp olan bir makinesi var. Biraz araştırma yaptım Çinden ithal edilen ama Türkiye de iyi bir distribütörü olan marka. Ayrıca eniştem gayet memnun. İkinci el almış ve işini çok rahat görüyor. Açıkçası bende aynı cihazı alıp almamak konusunda kararsızım. 1800 civarına bulunan ve tekerlek filan yanında verilen bir cihaz.
Fakat benim sizden yine de birkaç model hakkında bilgi almam lazım. Öncelikle fiyat olarak 2500 ü çok geçmek istemiyorum. Pulluk kullanmak için pulluk ve tekerlek de almam veya makinenin yanında olması lazım. Bizim oraların toprağı çok sert değildir ama ben yine de babamdan yadigar sağlam bir makina olsun diye uğraşıyorum. Yoksa general power alıp geçerdim işini görsün diye.
Benim aklıma şu an takılan modeller
-anadolu motor yapımı antrac 200 ( 3200 tl civarı bunu elemek zorundayım)
- ecetrak diye bir marka. Honda gsx 200 motorlu modeli de var ama şansıman ve kasa konusunda hiçbbir sağlamlık bilgisi bulamadım.
- anadolu power diye bir üretim var yine gsx 200 motor ve 2100 tl civarına bulunuyor ama neden bu kadar ucuz anlam veremiyorum. Zaten motorun kendisi 1300 civarında olduğunu gördüm şase demek ki çok ucuza mal edilmiş.
****** Son olarak şu an kafayı taktığım asıl model. Yağmur YET 250. Fakat şöyel bir handikap var ki aynı modelin 3 farklı motor seçeneği var. Bayi ile görüştüğümde thorq modelinin yerli olduğunu söyledi bu sebeple direk eliyorum. Gsx 200 motorlu seçenek yine 2900 civarı olduğu için bütçemi aşıyor ve bunu da istemeyerek de olsa elemek zorunda kalıyorum. ---- -Ve işte aklımdaki model olan kohler motorlu olan.. Bu model hoşuma gitti ve motorun da lombardini markasının sahibi olan kohler markasının olduğunu öğrendim. Kohler ile geçmişi olup olumlu olumsuz yorumlarınızı acil bekliyorum. Çünkü bu hafta içinde mutlaka bir cihaz almam gerekecek. Teşekkürler.
Farklı bir model önermek isterseniz aradığım özellikler;
kayışlı -zincirli olmaması.
yağlı filtre olması.
en az 2 ileri 1 geri olması
Bu arada yağlı yağsız kavrama, debriaj filan gibi şeyler hakkında birşey anlamadım. Onu da sizin öneriniz önemli olsun.
Comment
-
Arkadasım ben 7 yıldır euro sıstem 200 d 7 hp kullanıyorum 2 dönüm meyvalık 2 dönüm bagı rahatca çapalıyorum Arazinin durumunu yazmamışsın benim size tavsiyem en az 10 hp kayışlı olmayan 3 ileri 1 geri birde agır olması .hafif makina bence insanı daha fazla yoruyor haddim olmayarak fikrim bu fiyatı biraz yüksele bilir ama kendini en kısa zamanda amorti eder selamlar.
Comment

Comment